Το μυστήριο της πτήσης MS804 παραμένει…

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βρέθηκαν συντρίμμια στη θάλασσα, όμως τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους παραμένει άγνωστο. Μόνο υποθέσεις υπάρχουν.

2KG254G54G466276775

Aεροπλάνο της EgyptAir στο Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι. Πηγή: News media
v

ΜΥΣΤΗΡΙΟ εξακολουθεί να καλύπτει την πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir, ένα Airbus A320, αν βέβαια τα λιγοστά συντρίμμια που βρέθηκαν νότια της Καρπάθου ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο υποθέσεις σχετικά με τα αίτια της πτώσης. Η επικρατούσα άποψη διατυπώθηκε από τον πρώην επικεφαλής της μονάδας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας, ο οποίος είπε ότι η εξαφάνιση του Airbus Α320 οφείλεται σε ένα «βίαιο συμβάν».

Οι επίσημες αρχές της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Αιγύπτου έσπευσαν αμέσως να μετατρέψουν τη δήλωση αυτή σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Ορισμένες παρατηρήσεις:

α) Καμία από τις γνωστές ή άγνωστες τρομοκρατικές οργανώσεις δεν πανηγύρισε, αναλαμβάνοντας αυτόματα και την ευθύνη της πτώσης του αεροσκάφους.

β) Όπως σε όλα τα αεροδρόμια της Γαλλίας, έτσι και στο Σαρλ ντε Γκωλ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ύστερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

γ) Ειδικοί των αερομεταφορών, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμίας τους, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνέβη κάποια έκρηξη στο αεροσκάφος», αναφέρει η βρετανική Mirror. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν από την προκαταρκτική εξέταση των δορυφορικών φωτογραφιών.

δ) Οι Αμερικανοί δεν έχουν αποκλείσει καμία από τις πιθανές αιτίες, όπως είναι η μηχανική βλάβη, η τρομοκρατική ενέργεια ή την εσκεμμένη πράξη από τον χειριστή ή τα μέλη του πληρώματος.

Διαψεύδονται επομένως οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης που βιάστηκαν να μεταδώσουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι υπεύθυνη για τη συντριβή ήταν μια βόμβα.

Απ’ ότι φαίνεται –και εφόσον, επαναλαμβάνουμε, αποδειχθεί ότι τα συντρίμμια ανήκουν στην πτήση MS804, καθώς οι θάλασσες είναι γενικώς γεμάτες σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα– θα χρειαστεί καιρός μέχρι να γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση και συντριβή του αεροσκάφους νοτίως της Κρήτης.

 


Κράτα το

Translate this post