Ένα ακόμη φάντασμα εμφανίζεται στο Stanley Hotel

Κατηγορία Παράξενα

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα ακόμη παραφυσικό συμβάν καταγράφηκε στο πιο διάσημο στοιχειωμένο ξενοδοχείο του κόσμου, το Stanley Hotel του Κολοράντο.

1G3H23H5H5J6464

Όταν ο Χένρι Γιάου φωτογράφισε το λόμπυ του Stanley Hotel στο Κολοράντο συνέλαβε με τον φακό του μια απόκοσμη οπτασία. Photo: Henry Yau. Πηγή: Supplied
v

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ίσως άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο του οποίου οι ένοικοι να είναι… φαντάσματα! Και όμως αυτό συμβαίνει με την παραδοσιακή ξενοδοχειακή μονάδα της γνωστής αλυσίδας που βρίσκεται στο Estes Park των Βραχωδών Ορέων των ΗΠΑ. Τελευταίο κρούσμα: η εμφάνιση μιας σκιώδους οπτασίας στο λόμπυ του ξενοδοχείου.
Ο Χένρι Γιάου (Henry Yau), διευθυντής δημοσίων σχέσεων στο Παιδικό Μουσείο του Χιούστον, πήγε στο ξενοδοχείο Stanley στο Έστες Παρκ του Κολοράντο με τη σύζυγό του για μια απόδραση το σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του τράβηξε αρκετές φωτογραφίες μέσα και έξω από το ιστορικό κτίριο, το οποίο χρησίμευσε στον Στίβεν Κινγκ ως πηγή έμπνευσης για να γράψει το μυθιστόρημα τρόμου «Η Λάμψη» (The Shining), που το 1980 έγινε ταινία με σκηνοθέτη τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον.
Ωστόσο, ο Γιάου δεν περίμενε να έρθει αντιμέτωπος με κάτι τόσο κριπιάρικο. «Είχα διαβάσει ότι το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο, αλλά αυτό δεν με έκανε να θέλω να συλλάβω ένα φάντασμα στη μηχανή», είπε στο FoxNews.com.
Ενώ ο Γιάου ήταν στο λόμπι, χρησιμοποίησε την πανοραμική λειτουργία του iPhone του για να έχει μια πλήρη εικόνα του μεγάλου κλιμακοστασίου.
ν
v
2G3H23H5H5J6464

Ο Χένρι Γιάου τράβηξε αυτή τη φωτογραφία στο Stanley Hotel του Κολοράντο με ένα φάντασμα στην κορυφή της σκάλας. H εικόνα δείχνει μια κυρία της δεκαετίας του 1930 με μαύρο φόρεμα να στέκεται στο πλατύσκαλο. Photo: Henry Yau. Πηγή: Supplied
v

«Αποφεύγω όταν βγάζω φωτογραφίες να είναι μέσα στο πλάνο μου άνθρωποι. Έτσι, περίμενα να αδειάσει η σκάλα προτού κάνω την λήψη μου».
Επιστρέφοντας το βράδυ στο δωμάτιό του, ο Γιάου ένιωσε μια παράξενη αδιαθεσία. «Αισθανόμουν ζαλισμένος σαν να μην είχα κοιμηθεί καλά το βράδυ, ενώ το κεφάλι μου βούιζε».
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε το πρωί, όταν, κοιτάζοντας τις λήψεις στο κινητό του είδε μια τρομακτική φιγούρα να στέκεται στο κεφαλόσκαλο. Δημοσιεύτηκε τη φωτογραφία στο Facebook βάζοντας μέσα σε έναν κόκκινο κύκλο την άγνωστη φιγούρα, και γράφοντας: «Νομίζω ότι τα φαντάσματα έχουν καταλάβει το Stanley Hotel στο Έστες Παρκ».
v

3G3H23H5H5J6464

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο Stanley, στο Έστες Παρκ του Κολοράντο. Πηγή: Wikimedia Commons
v

Φωνές παιδιών μέσα στη νύχτα

Χτισμένο το 1909, το ιστορικό ξενοδοχείο οργανώνει σήμερα περιηγήσεις σχετικά με τα φαντάσματα που το κατοικούν, καθώς απέκτησε τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένο στη δεκαετία του 1970.
Τις προτιμήσεις συγκεντρώνουν τα δωμάτια 217 ή 418 όπου σύμφωνα με το προσωπικό έχουν παρατηρηθεί οι περισσότερες παραφυσικές δραστηριότητες. Το 418 είναι και το πιο ανατριχιαστικό καθώς οι πελάτες που το επιλέγουν έχουν παραπονεθεί πολλές φορές στο προσωπικό του ξενοδοχείου ότι τη νύχτα δεν κοιμούνται από τις φωνές των παιδιών στους διαδρόμους. Όταν βέβαια το προσωπικό επιβεβαιώνει ότι δεν μένουν παιδιά στο ξενοδοχείο τότε… τα πράγματα περιπλέκονται. Στο δωμάτιο 217 οι πόρτες ανοιγοκλείνουν από μόνες τους και τα φώτα τρεμοπαίζουν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του φαντάσματος ενός μικρού αγοριού που εμφανίστηκε σε ένα άδειο δωμάτιο του Stanley Hotel στις 28 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με τον ιστότοπο about.com.
v

4G3H23H5H5J6464

Ένα φάντασμα στο παράθυρο. Η φιγούρα ενός μικρού παιδιού εμφανίστηκε σε ένα άδειο
δωμάτιο του Stanley Hotel στις 28 Αυγούστου 2015. Photo: George Cassella. Πηγή: Supplied

v

Στο ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε από τον εφευρέτη και επιχειρηματία Freelan Oscar Stanley, λέγεται ότι περιφέρεται ακόμα το πνεύμα του καθώς και της γυναίκας του, ενώ οι επισκέπτες μεταξύ άλλων έχουν κάνει λόγο για αόρατα χέρια που τραβούν ρούχα και για σεντόνια που βρίσκουν διπλωμένα και τακτοποιημένα στο δωμάτιο ενόσω κοιμούνται.
ν

 


Translate this post