Τα “αιγυπτιακά” πετρογλυφικά του Άρη (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα “αρχαίο πετρογλυφικό” στην επιφάνεια του Άρη επαναφέρει τη συζήτηση σχετικά με το αν η Γη είναι το χαμένο φυλάκιο ενός διαστημικού πολιτισμού.

Αυτό το “πετρογλυφικό” στην επιφάνεια του Άρη θυμίζει πολύ τις εγχάρακτες κολόνες της αρχαίας Αιγύπτου. Πηγή: Youtube

ν

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι το “πρόσωπο” στον Άρη θεωρήθηκε απλό παιχνίδισμα φωτός και σκιάς, και οι περίφημες “πυραμίδες” απλώς μυτεροί βράχοι, οι ερευνητές του διαστήματος δεν παύουν να ψάχνουν την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν ίχνη περασμένης ζωής.
Είναι αλήθεια ότι πολλές από τις φωτογραφίες που έστειλαν στη Γη τα ρομποτικά οχήματα της NASA Curiosity και Opportunity έχουν μια παραδοξότητα που αποτελεί πρόκληση για την ανθρώπινη φαντασία.
Το αρειανό “πετρογλυφικό” που εντοπίστηκε πρόσφστα, είναι απλώς ένας ακόμη κρίκος στη μακριά αλυσίδα των παράδοξων αντικειμένων που υπάρχουν ανάμεσα στις χιλιάδες των εικόνων που έστειλαν τα δύο μικρά ρομποτικά οχήματα της NASA.
Ανάμεσά τους υπάρχει ένα “ανθρωποειδές άγαλμα”, ένα “ρουλεμάν”, ένα μικροσκοπικό “γρανάζι” και ένα “μηριαίο οστό” – για να μην αναφέρουμε την σχεδόν αναπόφευκτη εμφάνιση και ενός “Μεγαλοπόδαρου”. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα μυστήρια του Άρη στον δικό μας 21ο γήινο αιώνα.
ν

Το περίφημο “πρόσωπο” και οι “πυραμίδες” – όλα πλάσματα της ανθρώπινης φαντασίας. Πηγή: NASA
ν

Είναι άραγε ο Άρης το θερινό κατάλυμα του Μεγαλοπόδαρου; Και τι γίνεται με αυτά τα αρχαία οστά που ξεπροβάλλουν από τη σκονισμένη επιφάνεια του Άρη; Πηγή: NASA
ν

Το τελευταίο εύρημα, το αρειανό “πετρογλυφικό”, προστίθεται ανάμεσα στα άλλα ευρήματα, που είναι τόσα πολλά ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε για τη δημιουργία μιας νέας επιστήμης, της “διαστημικής αρχαιολογίας”.
Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο βράχο, ο οποίος έχει πάνω του εγχάρακτα σχέδια, παρόμοια με τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά, όπως μπορεί τουλάχιστον κανείς να δει στις φωτογραφίες που έστειλε το ρόβερ Curiosity νωρίτερα αυτό το έτος.
ν

Σαν ερείπια ενός γκρεμισμένου κτιρίου… Πολλά από τα θραύσματα έχουν γλυφές, ενώ άλλα είναι εγχάρακτα, όπως αυτή η στήλη εντός του κόκκινου κύκλου. Πηγή: NASA
ν

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ NASA

Στην επιφάνεια της επίμαχης στήλης, υπάρχουν τρεις κυκλικές βαθιές χαράξεις, παράλληλες μεταξύ τους (σημειωμένες με κόκκινες γραμμές), τις οποίες είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι έγιναν από τη διάβρωση.
ν

Σε όρθια θέση, η στήλη που ξεπροβάλλει στην επιφάνεια του Άρη έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους κίονες της αρχαίας Αιγύπτου. Πηγή: Youtube
ν

Επιπρόσθετα, στο κεντρικό τμήμα ξεχωρίζει μια ανθρώπινη φιγούρα, που είναι αρκετά όμοια με τα πετρογλυφικά που βρίσκονται στη Γη, καθώς και με πολλές φιγούρες που υπάρχουν σε σπηλαιογραφίες.

ν

ν

Εγχάρακτες παραστάσεις από διάφορα μέρη της Γης. Πηγή: Youtube
ν

Στην αριστερή φωτογραφία βλέπουμε μια ολοστρόγγυλη πέτρινη σφαίρα στην αρειανή επιφάνεια, ενώ δεξιά μισοθαμμένος στο έδαφος διακρίνεται ένας οδοντωτός τροχός. Πηγή: NASA
ν

Φυσικά όλα αυτά, λένε οι επιστήμονες, είναι ευσεβείς πόθοι. Και αποκαλούν το φαινόμενο “παρειδωλία”, το να βλέπουμε δηλαδή είδωλα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Πρόκειται, λένε, για ένα απομεινάρι από την τροφοσυλλεκτική περίοδο, τότε που ο άνθρωπος ήταν κυνηγός και έπρεπε να μπορεί να ξεχωρίζει ένα θηρίο που παραμόνευε μέσα στις λόχμες.
Ακόμη και σήμερα, αν βρεθούμε σε ένα σκοτεινό δάσος μπορεί να “δούμε” στα φυλλώματα ενός θάμνου ένα ζώο να παραμονεύει…
Από την άλλη μεριά, είναι άραγε σοβαρό το ότι έχουμε εναποθέσει την εξερεύνηση των άλλων πλανητών σε μηχανικές κατασκευές και ρομποτάκια, νομίζοντας ότι οι πλανήτες είναι νεκροί, όπως το μυαλό μας, και ότι δεν έχουν τίποτε άλλο εκτός από βράχια και αέριες μάζες; Μπορούν οι διαστημοσυσκευές και τα αυτοκινούμενα ρομποτάκια να ανιχνεύσουν εάν υπάρχει ζωή στους άλλους πλανήτες; Ακόμη και στη γη δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, δίχως την παρουσία του ανθρώπου.

 


Translate this post