Η προηγούμενη ζωή του Στηβ Τζομπς ως πιλότου μαχητικού

Κατηγορία Παραφυσικό, Πρόσωπα

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Στηβ Τζομπς ήταν πιλότος μαχητικού σε προηγούμενη ενσάρκωσή του, λέει η πρώην φίλη του ιδρυτή της Apple, Κρις Αν Μπρέναν.

Από “δαίμονας των αιθέρων” ο Τζομπς μεταμορφώθηκε σε “δαίμονα” της ψηφιακής εποχής. Image: Supplied
ν

Η Κρις Αν Μπρέναν, πρώην φίλη του Στηβ Τζομπς, αποκαλύπτει πολλά στο νέο της βιβλίο.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ οικειότητας που αισθανόμαστε με μια ορισμένη ιστορική εποχή πιθανόν να οφείλεται στο έχουμε ζήσει σ’ αυτή. Τον Στηβ Τζομπς συγκινούσε η εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ιδιαίτερα οι πιλότοι των μαχητικών αεροπλάνων. Άραγε είχε ζήσει εκείνη την βίαιη εποχή;

«Ο Στηβ ήταν ένας δαίμονας των αιθέρων» λέει η πρώην φίλη του, Κρις Αν Μπρέναν, η οποία γνώριζε τον Τζομπς από έφηβη και στα είκοσι τρία της χρόνια γέννησε την κόρη τους, Λίζα Μπρέναν-Τζομπς. «Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε “δαίμονας” όταν γνώρισε την επιτυχία» λέει η Μπρέναν στο βιβλίο της “Το δάγκωμα του μήλου: Απομνημονεύματα της ζωής μου με τον Στηβ Τζομπς” (Chrisann Brennan, The Bite in the Apple: A Memoir of my Life With Steve Job. St Martin’s Press).

Σε αποσπάσματα από το βιβλίο που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα New York Post, η Μπρέναν λέει ότι η σχέση τους τελείωσε το 1977, όταν έμεινε έγκυος, και ότι ο Τζομπς αρνήθηκε να αναγνωρίσει το παιδί, παρά το γεγονός ότι ένα τεστ πατρότητας το 1979, επιβεβαίωσε ότι αυτός ήταν ο πατέρας.

Τελικά δέχτηκε ότι η μικρή Λίζα ήταν κόρη του και πλήρωσε για τις σπουδές της στο Χάρβαρντ, απ’ όπου η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς αποφοίτησε ως δημοσιογράφος.

Η Μπρέναν λέει ο Τζομπς αγαπούσε πολύ την εποχή του 1940 και ήταν πεπεισμένος ότι είχε ζήσει κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.
ν

Ο Στηβ Τζομπς με την κόρη του Λίζα σε μια αχρονολόγητη φωτογραφία. Image: Supplied
ν

«Ο Στηβ είχε μια έντονη αίσθηση ότι είχε ζήσει στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως πιλότος μαχητικού αεροσκάφους. Μου είχε πει ότι, κατά την οδήγηση, ένιωθε μια ισχυρή παρόρμηση να τραβήξει το τιμόνι προς τα πίσω, όπως στην απογείωση ενός αεροσκάφους. Ήταν πολύ περίεργο να το λέει αυτό, ένιωθε όμως την απέριττη αίγλη της εποχής εκείνης, μιας εποχής ηρωισμού. Αγαπούσε πολύ μπάντες όπως αυτή του Tommy Dorsey, του Benny Goodman και του Count Basie. Στο πρώτο πάρτι της Apple χόρεψε σαν ήταν από την εποχή του σαράντα».

Ωστόσο, τίποτα δεν αναφέρεται σχετικά με τον στρατό ή το μέτωπο στο οποίο πολέμησε ο Τζομπς στην προηγούμενη ενσάρκωσή του και αν σκοτώθηκε ή όχι. Δεδομένου ότι ο Τζομπς γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι έπεσε στο πεδίο της μάχης στις αρχές του πολέμου, καθώς όταν τελείωσε ο πόλεμος το 1945 οι επιζήσαντες πιλότοι ήταν ακόμη πολύ νέοι σε ηλικία.
ν

Αμερικανός πιλότος μαχητικού αεροσκάφους P-51C Mustang κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Image: Supplied
ν

Η Μπρέναν λέει ότι από τη στιγμή που η Apple άρχισε να καθιερώνεται, ο Τζομπς «γέμισε από εγωισμό». Αρνιόταν πλέον να πλύνει τα πιάτα και έκανε το προσωπικό των εστιατορίων να περιμένει ενόσω μιλούσε.

«Είχε πάθει μεγαλομανία. Κάθε βράδυ παρήγγειλλε το ίδιο φαγητό και κάθε φορά παραπονιόταν για το σέρβις και για τη σάλτσα που το συνόδευε. Πολλές φορές ορμούσε σαν δαίμονας στην κουζίνα για να κάνει παρατηρήσεις στο προσωπικό. Ήταν ανεξέλεγκτος».

Η Μπρέναν λέει ότι σοκαρίστηκε όταν, δεκαπέντε χρόνια μετά το χωρισμό τους, την πήρε τηλέφωνο από το πουθενά για να της πει πόσο καταπληκτικό ήταν το σεξ που έκαναν μαζί.

«Την εποχή εκείνη ήταν παντρεμένος και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν “Πω πω… οι άντρες… είναι… πραγματικά… διαφορετικοί. Φανταστείτε να τον είχα καλέσει εγώ για να του πω ένα τέτοιο πράγμα».

Το 1991, ο Τζομπς παντρεύτηκε την επιχειρηματία Λορίν Πάουελ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά πριν από το θάνατό του το 2011.
ν

Το 1991, ο Τζομπς παντρεύτηκε την Λορίν Πάουελ και το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά. Image: Supplied
ν

Αρκετοί βιογράφοι του Τζομπς εξηγούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του να μην αναγνωρίσει την κόρη του, ως συνέπεια του γεγονότος ότι ο ίδιος είχε εγκαταλειφθεί από τους βιολογικούς γονείς του. Ένα άλλο κλασικό παράδειγμα της μη αποδοχής της πραγματικότητας είναι το ότι όταν έμαθε πως έχει καρκίνο, περίμενε εννέα ολόκληρους μήνες πριν αποφασίσει να κάνει χειρουργική επέμβαση. Αγνοώντας την πραγματικότητα, ο Τζομπς βίωσε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές.

Αν και δεν αναγνώρισε ποτέ την κόρη του, ο Τζομπς δέχτηκε να κάνει τεστ πατρότητας, το οποίο έδειξε ότι κατά 94,1% ήταν ο πατέρας. Με βάση αυτό, ένα δικαστήριο της Καλιφόρνιας τον ανάγκασε να πληρώνει κάθε μήνα 385 δολάρια για τα έξοδα του παιδιού.

Παρά το τεστ πατρότητας, έλεγε στα στελέχη της Apple ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην είναι αυτός ο πατέρας. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, χρησιμοποιούσε στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 28% του ανδρικού πληθυσμού των ΗΠΑ είχε την ίδια ομάδα αίματος με αυτόν. Όταν η Κρις Αν έμαθε γι’ αυτό, είπε ότι ο Τζομπς ήταν σαν να υποστήριζε ότι είχε κοιμηθεί με το 28% του ανδρικού πληθυσμού των ΗΠΑ, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει συγγνώμη.
ν

YOUR TIME IS LIMITED | Steve Jobs | “Don’t waste your life living someone else’s”
ν


ν

 


Translate this post