Βρετανός στρατηγός: «Από την πανδημία του Covid-19 στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κατηγορία Προβλέψεις, Ευρώπη

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο στρατηγός Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι περιφερειακές συγκρούσεις και πανδημία δημιουργούν συνθήκες που ευνοούν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ό,τι απόμεινε από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945. Ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πηγή: Atomic Heritage Foundation

v

ΚΑΘΩΣ μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πολεμά να νικήσει την ασθένεια Covid-19, ένας ανώτατος αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Νικ Κάρτερ, προειδοποίησε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, από τις οποίες η ανθρωπότητα δεν θα συνέλθει ποτέ, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο στρατηγός, που έχει πάρει μέρος σε τέσσερις πολέμους (Βοσνίας, Ιράκ, Κοσόβου και Αφγανιστάν), αν και δεν πιστεύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, λέει ότι η ιστορία έχει έναν «ρυθμό», σύμφωνα με τον οποίο είναι πιθανό το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης λόγω των αβεβαιοτήτων που προκαλούνται από τον κοροναϊό.

Ο στρατηγός υποστηρίζει ότι η Βρετανία και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να διδαχτούν από την ιστορία ώστε να αποφύγουν τα λάθη που πυροδότησαν τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα.
v

Ο στρατηγός Νικ Κάρτερ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου. Πηγή: Wikidata
v

Σε συνέντευξή του στο Sky News την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο Κάρτερ είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η αναζωπύρωση των περιφερειακών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο να μετατραπεί σε «έναν γενικευμένο πόλεμο». Επεσήμανε ότι αυτό συνέβη πριν από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα υπάρχουν πολλές περιφερειακές συγκρούσεις. Οι κυριότερες είναι:

1. Αφγανιστάν
2. Υεμένη
3. Αιθιοπία
4. Μπουργκίνα Φάσο
5. Λιβύη
6. Περσικός Κόλπος (διαμάχη Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ισραήλ με την Περσία)
7. Διαμάχη ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας
8. Κασμίρ (διαμάχη Ινδίας-Πακιστάν)
9. Ιμαλάια (διαμάχη Ινδίας-Κίνας)
10. Βενεζουέλα
11. Ουκρανία
12. Συρία
13. Κύπρος
14. Ναγκόρνο Καραμπάχ

Σε αυτές τις συγκρούσεις και διαμάχες ήρθε να προστεθεί η αβεβαιότητα που έφερε η πανδημία του SARS-CoV-2, λέει ο στρατηγός, «κάνοντας τον κόσμο ένα ταραγμένο και ανήσυχο μέρος». Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε μια κλιμάκωση, εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, διέπεται όμως από έναν εσωτερικό ρυθμό, και αν κοιτάξετε πίσω στον περασμένο αιώνα, θα δείτε ότι πριν από τους δύο παγκοσμίους πολέμους υπήρχαν πολλές μικρότερες συγκρούσεις, καθώς και οικονομική αβεβαιότητα. Λανθασμένοι υπολογισμοί οδήγησαν στη γενίκευση αυτών των πολέμων και τελικά βήμα-βήμα οδηγηθήκαμε σε συγκρούσεις πλανητικής κλίμακας. Εύχομαι να μην ξαναδούμε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε ο στρατηγός στο Sky News.
ν

 


Translate this post