Γαλλίδα χτυπήθηκε από μετεωρίτη την ώρα που έπινε καφέ (vid)

Κατηγορία Διάστημα, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ  | Ενημ. 18/7/2023, 08:07

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά

 

Γυναίκα στη Γαλλία χτυπήθηκε από μικρό μετεωρίτη την ώρα που έπινε καφέ με μια φίλη της στη βεράντα.

Στη Γη πέφτουν καθημερινά 17 μετεωρίτες βάρους 48 τόνων. Πηγή: YouTube

v

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ στη Γαλλία, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της, χτυπήθηκε από έναν μικρό μετεωρίτη, την ώρα που έπινε καφέ με μια φίλη της σε μια βεράντα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA).

«Άκουσα ένα δυνατό “βουμ” να περνά δίπλα από την βεράντα. Πριν προλάβω να καταλάβω τι ήταν, άκουσα ένα δεύτερο κι ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στα πλευρά μου. Νόμισα ότι με χτύπησε κάποιο πουλί, μια νυχτερίδα. Αλλά αυτό που είδα ήταν ένα κομμάτι βράχου, που δεν είχε χρώμα».

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι χτυπήθηκε από έναν διαστημικό βράχο, η γυναίκα δεν τραυματίστηκε.

Μετεωρίτες πέφτουν στην επιφάνεια της Γης όλη την ώρα, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία είναι πολύ μικροί και οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κάποιο θραύσμα είναι τόσο απειροελάχιστα μικρή που είναι σχεδόν μηδενική.
ν

Το 1954, στην Αλαμπάμα, η Ann Hodges, 32 ετών, χτυπήθηκε από έναν μετεωρίτη μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου. Πηγή: YouTube
ν

Δεν λείπουν όμως και τα παράξενα φαινόμενα. Το 1954, σε ένα αγρόκτημα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η Ann Hodges, 32 ετών, χτυπήθηκε από έναν μετεωρίτη μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου. Ο μετεωρίτης έπεσε πάνω της, την ώρα που ήταν ξαπλωμένη, τρυπώντας τη στέγη της αγροικίας, και διαλύοντας το ραδιόφωνο που ήταν δίπλα της.

Επίσης, στις 14 Αυγούστου 1992, στην πόλη Μπάλε στην Ανατολική Ουγκάντα έπεσε ένας μετεωρίτης βάρους 147 κιλών!

Αυτό είναι κάτι σπάνιο. Οι περισσότεροι μετεωρίτες καίγονται πολύ πριν φτάσουν στην επιφάνεια της Γης.

Όταν οι μετεωρίτες γράφουν ιστορία

Οι μετεωρίτες προέρχονται από άλλα μεγαλύτερα σώματα, όπως είναι οι αστεροειδείς, και από πλανήτες όπως η Σελήνη και ο Άρης. Μπορεί να είναι βραχώδεις, μεταλλικοί ή συνδυασμός των δύο.

Οι μεγάλοι μετεωρίτες έχουν γράψει ιστορία, όπως αυτός που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους και ήταν σαν πολλές μαζί πυρηνικές βόμβες. Ένας μικρότερος μετεωρίτης σε σχήμα πυραμίδας, που έπεσε στα αρχαία χρόνια στη Συρία, αποτέλεσε αφορμή για την έναρξη της λατρείας του Ηλιογάβαλου.
ν

Νόμισμα του αυτοκράτορα Ηλιογάβαλου (βασ. 218-222). Στην πίσω όψη διακρίνεται ο ιερός λίθος που έπεσε από τον ουρανό, στο ναό που χτίστηκε προς τιμήν του στην Έμεσα της Συρίας. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Όταν ο Βάριος Άβιτος Βασσιανός, ο επιλεγόμενος Ηλιογάβαλος, της δυναστείας των Σεβήρων, ανέβηκε στο θρόνο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μετέφερε τον ιερό λίθο από την Έμεσα της Συρίας στη Ρώμη. Μετά τον θάνατό του μεταφέρθηκε πίσω στην Συρία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε ο ιερός λίθος.

Η Κάαμπα, στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας (Κάαμπα σημαίνει κύβος) είναι ένα κυβόσχημο οικοδόμημα που στεγάζει τον Μαύρο Λίθο, έναν μετεωρίτη. Με δεδομένο ότι η Κάαμπα δεν ήταν πάντα ισλαμικός χώρος λατρείας, αλλά υπήρξε λατρευτικός χώρος Αράβων πολυθεϊστών, όπως επίσης και λατρευτικός προορισμός για πολλές νομαδικές αραβικές φυλές, είναι πολύ πιθανόν ο Μαύρος Λίθος να είναι ο αρχαίος λίθος της λατρείας του Ελ Γκαμπάλ (Ηλιογάβαλου) στην Έμεσα της Συρίας.

Το όνομα Ηλιογάβαλος είναι η ελληνοποιημένη μορφή του συριακής λέξης Ilāh hag-Gabal (Ελ Γκαμπάλ), που προέρχεται από το Ilāh, «θεός» και gabal, «βουνό», καταλήγοντας έτσι στο «ο Θεός του Βουνού», δηλαδή της θεότητας της Έμεσας από τα βιβλικά χρόνια.

Επομένως, όχι μόνο η ζωή στη Γη ήρθε από το διάστημα μέσω ενός μετεωρίτη (θεωρία της πανσπερμίας), αλλά φαίνεται και οι θρησκείες, καθώς οι πρώτοι τόποι λατρείας ήταν στα μέρη όπου είχαν πέσει μετεωρίτες.
ν

Did Life on Earth Come From Outer Space?
ν

ν

 


Translate this post