Pictorial: Πώς θα ήταν η Γη αν εξαφανιζόταν το ανθρώπινο είδος (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Pictorial

PICTORIAL

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο άνθρωπος έχει αφήσει το στίγμα του στον πλανήτη. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν μια μέρα το ανθρώπινο είδος εξαφανιζόταν;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε στη Γη αν μια μέρα εξαφανιζόμασταν όλοι ξαφνικά; Πηγή: YouTube

v

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ αν όλοι εξαφανιζόμασταν μια μέρα; Τι θα γινόταν με τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας; Ποιος θα τάιζε τον σκύλο ή τη γάτα; Ποιος θα φρόντιζε τους κήπους; Αν και είναι ένα κοινό θέμα σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία, το τέλος της ανθρωπότητας εξακολουθεί να είναι ένα περίεργο ζήτημα, όπως και να το σκεφτείς.

Το ερώτημα δεν είναι ανεδαφικό. Υπάρχουν πολιτισμοί που εξαφανίστηκαν είτε εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής, π.χ. η Ατλαντίδα, είτε για άγνωστους λόγους, όπως οι Ανασάζι.

Αν εξαφανιζόταν η σημερινή ανθρωπότητα και, ένα χρόνο αργότερα, ερχόταν ένας επισκέπτης από τον Άρη, το πρώτο πράγμα που δεν θα πίστευε δεν θα ήταν τα μάτια του, αλλά τ’ αυτιά του.

Ο κόσμος μας θα ήταν ήσυχος – μια τρομερή αντίθεση με τον θόρυβο, τη σύγχυση και την παραζάλη των ημερών μας. Ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά θορυβώδης, σε γη, νερό και αέρα. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να προκαλεί αναταραχή, σάλο και βαβούρα γύρω του.

Το δεύτερο που θα πρόσεχε θα ήταν ο καιρός. Μετά από ένα χρόνο χωρίς τους ανθρώπους, ο ουρανός θα ήταν πιο γαλανός, ο αέρας πιο καθαρός. Ο άνεμος και η βροχή θα είχαν καθαρίσει την επιφάνεια της Γης. Όλη η αιθαλομίχλη και η βρωμιά που παράγουν οι άνθρωποι θα είχε εξαφανιστεί.
ν

Εκτός από τη Γη έχουμε γεμίσει με σκουπίδια και το διάστημα. Image: Supplied
ν

Επίσης, ο πλανήτης θα ήταν πιο καθαρός. Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι κοινωνίες των σκουπιδιών. Το μόνο που παράγει ο άνθρωπος είναι σκουπίδια – κάθε είδους. Συνολικά, η ανθρωπότητα παράγει κάθε χρόνο 2,12 δισεκατομμύρια τόνους απορριμμάτων. Αν τα βάζαμε σε φορτηγά, θα αγκάλιαζαν τον πλανήτη 24 φορές.

Ακολουθούν μερικά highlights… ή lowlights, ανάλογα με την οπτική σας γωνία.

1. Λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση των ανθρώπων, τα φώτα σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν και ο πλανήτης θα βυθιστεί στο σκοτάδι.


ν

2. Μέσα σε 10 ημέρες, τα κατοικίδια και όλα τα ζώα στις φάρμες θα πεθάνουν εξαιτίας της πείνας και της αφυδάτωσης.


ν

3. Μια εβδομάδα αργότερα, αυτές οι αξιολάτρευτες ράτσες μικρών σκύλων (Παγκ, πεκινουά, γαλλικά μπουλντόγκ, μαλτεζάκια, μπάσετ και άλλα σκυλάκια του καναπέ) θα εξαφανιστούν, καθώς δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στις αγέλες των άγριων σκύλων.


ν

4. Ένα μήνα αργότερα, το νερό ψύξης στους πυρηνικούς σταθμούς θα εξατμιστεί, οδηγώντας σε μια σειρά εκρήξεων πολύ ισχυρότερων από τις καταστροφές της Φουκουσίμα και του Τσερνόμπιλ.


ν

5. Μετά από ένα χρόνο, ο ουρανός θα γεμίσει με «διάττοντες» αστέρες από τους χιλιάδες δορυφόρους, που έχουμε βάλει σε τροχιά γύρω από τη Γη, που θα αρχίσουν να πέφτουν.


ν

6. Ένα τέταρτο του αιώνα μετά την εξαφάνιση των ανθρώπων, το 75% των πλακόστρωτων δρόμων και πεζοδρομίων στις πόλεις του πλανήτη θα καλυφθούν από βλάστηση.


ν

7. Πόλεις όπως το Λας Βέγκας και το Ντουμπάι θα πνιγούν στην άμμο, καθώς η έρημος θα πάρει πίσω ό,τι της ανήκει.


ν

8. Μετά από τριακόσια χρόνια, μεταλλικές κατασκευές όπως ο Πύργος του Άιφελ και οι χαλύβδινες γέφυρες, χωρίς συντήρηση, θα είχαν καταρρεύσει.


ν

9. Τα φράγματα θα σπάσουν και βάλτοι που κάποτε κάλυπταν μεγάλες εκτάσεις του κόσμου θα εμφανιστούν ξανά.
ν

ν

10. Η μόνη απόδειξη για την ύπαρξη ανθρώπινων κτισμάτων μετά από μερικά χιλιάδες χρόνια θα είναι οι πέτρινες κατασκευές, οι οποίες μπορούν να αντέξουν αρκετές χιλιάδες χρόνια.
ν

ν

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο στο YouTube.
ν

ν

 


Translate this post