Αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη το 2046 τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου (vid)

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας αστεροειδής μπορεί να συγκρουστεί με τη Γη το 2046 και μάλιστα τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου.

O αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη στις 14 Φεβρουαρίου 2046. Image: Supplied

v

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ με το όνομα 2023 DW ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους επιστήμονες ‒ και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να καταστρέψει τα σχέδια όλων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο αστεροειδής προστέθηκε στη λίστα κινδύνου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που σημαίνει ότι ενέχει κίνδυνο σύγκρουσης με τη Γη,

Επί του παρόντος, κατατάσσεται ως ο Νο. 1 αστεροειδής στη λίστα των αστρονόμων λόγω του πιθανού κινδύνου να χτυπήσει τον πλανήτη μας.
ν

Η ανακοίνωση της NASA (Watch on Twitter)
ν


ν

Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφικής ζημιάς, καθώς έχει κατάταξη στην Κλίμακα του Τορίνο 1, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ενέχει «ασυνήθιστο επίπεδο κινδύνου».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο αστεροειδής έχει διάμετρο 50 μέτρων, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για το μέγεθός του.

Η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη είναι μικρή. Ο αστεροειδής έχει 1 στις 607 πιθανότητες να χτυπήσει τον πλανήτη μας και το νωρίτερο που θα μπορούσε να χτυπήσει είναι στις 14 Φεβρουαρίου 2046.

Καθώς έρχονται περισσότερα δεδομένα, οι αναλυτές τροχιάς θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον αστεροειδή 2023 DW και να ενημερώνουν τις προβλέψεις. 

Ο αστρονόμος Piero Sicoli πιστεύει ότι υπάρχει περίπου «1 στις 400 πιθανότητες» ο αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι μέχρι τώρα υπολογισμοί δείχνουν ότι θα πέσει κάπου ανάμεσα στον Ινδικό Ωκεανό και την ανατολική ακτή των ΗΠΑ (Καλιφόρνια).
ν

Ο αστεροειδής ενδέχεται να πέσει κάπου ανάμεσα στον Ινδικό Ωκεανό και την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Πηγή: Twitter

ν

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τον αστεροειδή στο YouTube – εδώ.
ν

ν

 


Translate this post