Ο πιο μακρόβιος σκύλος ονομάζεται Μπόμπι και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες (vid)

Κατηγορία NEWS, Μακροβιοτική

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ενώ σαν κουτάβι κινδύνευσε να ταφεί ζωντανός, σήμερα ο Μπόμπι κατέχει το ρεκόρ του πιο μακρόβιου σκύλου στον κόσμο.

Ο Μπόμπι στις 3 Φεβρουαρίου 2023 γίνεται 30 ετών και 268 ημερών. Πηγή: Twitter

v

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ στις 11 Μαΐου 1992, ο Μπόμπι δεν είναι απλώς ο γηραιότερος σκύλος που ζει. είναι επίσης ο γηραιότερος σκύλος που έζησε ποτέ.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες επικύρωσε τον Μπόμπι, ο οποίος την 3η Φεβρουαρίου 2023 είναι 30 ετών και 268 ημερών, ως τον νέο κάτοχο του ρεκόρ μακροβιότητας.

Ο Μπόμπι ζει στην Πορτογαλία. Η ημερομηνία γέννησής του επιβεβαι’ωθηκε από την Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (Κτηνιατρική Ιατρική Υπηρεσία του Δήμου Leiria), καθώς και από τη SIAC, μια βάση δεδομένων για κατοικίδια που έχει την έγκριση της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος ήταν ένα τσοπανόσκυλο από την Αυστραλία ονόματι Bluey που έζησε μέχρι την ηλικία των 29 ετών και 5 μηνών. Ο σκύλος αυτός έζησε από το 1910 έως το 1939, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπόμπι έσπασε ένα ρεκόρ σχεδόν δύο αιώνων.

Να σημειωθεί ότι οι σκύλοι ζουν από 10 έως 15 χρόνια. Ορισμένες ράτσες φτάνουν έως τα 18 χρόνια. Γενικά οι μικρόσωμοι σκύλοι ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους μεγαλόσωμους.

Ο κύριος του Μπόμπι, ο Λιονέλ Κόστα, ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο σκύλος του θα γινόταν κάποια στιγμή ο γηραιότερος σκύλος που ζει, πόσο μάλλον ο γηραιότερος σκύλος που υπήρξε ποτέ.
ν

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες επικύρωσε τον Μπόμπι, ο οποίος την 3η Φεβρουαρίου 2023 είναι 30 ετών και 268 ημερών, ως τον νέο κάτοχο του ρεκόρ μακροβιότητας (δεξιά). Σαν κουτάβι ο Μπόμπι κινδύνεψε να πεθάνει (αριστερά). Πηγή: Facebook
v

Ο Μπόμπι είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα τσοπανόσκυλων με μέσο προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια, σύμφωνα με το American Kennel Club.

Ο Μπόμπι έχει περάσει όλη του τη ζωή στο χωριό Conqueiros, στη Leiria της Πορτογαλίας, με την οικογένεια Κόστα (Costa).

«Ήμουν οκτώ χρόνων», λέει ο Λιονέλ Κόστα, που είναι τώρα 38. «Ο πατέρας μου ήταν κυνηγός και είχαμε πάντα πολλά σκυλιά».

Ο Μπόμπι ήταν ένα από τα τέσσερα αρσενικά κουτάβια που γεννήθηκαν σε ένα βοηθητικό κτίριο, όπου η οικογένεια αποθήκευε ξύλα, αλλά η οικογένεια είχε ήδη πολλά ζώα στο σπίτι.

Έτσι, ο πατέρας του Κόστα αποφάσισε να τα θανατώσει και μια μέρα, που έλειπε η Γκίρα, η μαμά των κουταβιών, τα πήρε από το μέρος όπου είχαν γεννηθεί.

Την εποχή εκείνη έριχναν τα ζώα σε μια τρύπα, απ’ όπου δεν μπορούσαν να βγουν, και περίμεναν να πεθάνουν, ή τα έθαβαν ζωντανά.

Ο μικρός Κόστα και τα αδέλφια του είχαν στεναχωρηθεί με την τύχη των κουταβιών, πολύ περισσότερο όταν έβλεπαν τη μητέρα τους, την Γκίρα, να πηγαίνει καθημερινά μέσα στην αποθήκη. Να σημειωθεί ότι η Γκίρα έφτασε τα 18 χρόνια.
ν

Ο Μπόμπι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωή του περιπλανώμενος στα δάση και στα χωράφια και ποτέ δεν αλυσοδέθηκε, ούτε δέθηκε με λουρί. Πηγή: Facebook
v

Το γεγονός ότι η Γκίρα πήγαινε συνέχεια στην αποθήκη, όπου είχε γεννήσει, παραξένεψε τα παιδιά που ανακάλυψαν ότι τη μέρα που οι γονείς τους μάζευαν τα κουτάβια, ξέχασαν ένα από αυτά.

Ο μικρός Μπόμπι έγινε το απόκρυφο μυστικό ανάμεσα στον Λιονέλ Κόστα και στα αδέλφια του.

«Ξέραμε πως μόλις το σκυλάκι άνοιγε τα μάτια του, οι γονείς μας δεν θα ήθελαν πλέον να το θανατώσουν», θυμάται ο Κόστα.

Τα κουτάβια χρειάζονται συνήθως μια με δύο εβδομάδες για να ανοίξουν τα μάτια τους. Έτσι, όταν ο Μπόμπι άνοιξε τα μάτια του και το έμαθαν οι γονείς, ήταν πλέον μέλος της οικογένειας.

Πάντως οι γονείς τιμώρησαν τον Κόστα και τα αδέλφια του για το ότι κράτησαν μυστική την ύπαρξη του κουταβιού.

Ο Μπόμπι είναι φίλος με τις γάτες, με τις οποίες παίζει συχνά, αν και τώρα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και μετά τα γεύματα ξεκουράζεται δίπλα στη φωτιά.

Πιθανόν η μακροβιότητά του να οφείλεται στο ότι από μικρός τρώει ό,τι τρώει και η οικογένεια Κόστα και ποτέ δεν έφαγε έτοιμες τροφές για σκύλους ή από κονσέρβα.
v


Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο με τον Bobi στο YouTube – εδώ.

ν

ν

 


Translate this post