Γιώργος Ευγενειάδης: Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση

Κατηγορία MAGAZINE, Διατροφή, Book Corner

ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΒΙΒΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

«Απλά και διαφορετικά». Συνταγές μαγειρικής με απλά, καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση που απογειώνει τη γεύση.

Image credit: Pixabay / News Media

v

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ έχουμε βρεθεί στη θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε την φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος της, αλλά να μας δυσκολεύει η παρασκευή της; Πώς μαθητές ενός δημόσιου ειδικού σχολείου μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια διαφορετική παρουσίαση και ευκολότερη πρόσληψη της κάθε συνταγής;

Χρησιμοποιώντας, απλά, καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά καταλήγουμε στο τελικό αποτέλεσμα εύγεστα, σπιτικά και διαφορετικά!

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο απαραίτητο σε κάθε σπίτι για εύγευστη και υγιεινή διατροφή.

Απλά και διαφορετικά δοκιμάστε το!
ν


ν

Γιώργος Ευγενειάδης
Απλά και διαφορετικά
Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση
Εικόνες: Δέσποινα Παπαχριστούδη
ISBN: 978-618-5556-50-1
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Διαστάσεις: 17×21
Σελίδες: 140
Τιμή: 12,90
Εκδόσεις Υδροπλάνο (Τηλ: 210-724-7042)

ν

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Βυρώνεια Σερρών. Τις παιδικές του αναμνήσεις συντροφεύουν μυρωδιές και εικόνες από το μπακάλικο του παππού του Γιώργου Κάνδραλη, καθώς και μαγειρέματα και γεύσεις της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας. Όλα αυτά συνοδεύονταν από χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας.

Με επιρροές από τον πατέρα του Νίκο Ευγενειάδη, καθηγητή Εκπαίδευσης, και τον θείο του Στέλιο Ζώτη, καθηγητή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να καθοδηγήσει τη ζωή των μαθητών του.

Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων, αλλά στην πορεία της επαγγελματικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Γνωρίζει την ελληνική νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille. Χαμόγελα, αυθορμητισμός, άμεση επικοινωνία, δράσεις και ξεγνοιασιά ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον μάγεψαν στην Ειδική Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Απλά και διαφορετικά – Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση».

Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και στην Κατάρτιση Ενηλίκων, λέγοντας «Εύγε… στη Διαφορετικότητα» και στις καινοτόμες δράσεις της και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της.
ν

 


Translate this post