Χρυσός: Οι ειδικοί προβλέπουν τιμή ρεκόρ μέσα στο 2022

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

OIKONOMIA

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι ειδικοί προβλέπουν τιμή ρεκόρ το 2022, καθώς η τιμή του χρυσού εκτοξεύτηκε πάνω από τα 2.087 δολάρια/ουγγιά την περασμένη εβδομάδα.

Ο χρυσός παραμένει η ασφαλέστερη επένδυση. Πηγή: Telegram

v

Η ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΎ στη Νέα Υόρκη εκτοξεύτηκε πάνω από τα 2.087 δολάρια η ουγγιά την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδπ από τον Αύγουστο του 2020. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να σημειώνει άνοδο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των συνεχιζόμενων διεθνών εντάσεων.

Αυτό υποστηρίζει ο αμερικανικός όμιλος State Street Global Advisors, ο τέταρτος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, που χειρίζεται επενδύσεις που έχουν χειροπιαστό αντίκρισμα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018 κατά 25 μονάδες, μια κίνηση που όπως λέει ο επικεφαλής στρατηγικής χρυσού του ομίλου State Street δείχνει αύξηση των τιμών, αναφέροντας παρόμοιες περιπτώσεις το 2015 και το 2018.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ανέφερε ότι το 2021 σημειώθηκε η μεγαλύτερη ζήτηση σε ράβδους και νομίσματα την τελευταία δεκαετία.
v

 


Translate this post