Η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη της Σελήνης εδώ και πεντακόσια χρόνια (vid)

Κατηγορία Αστρονομία

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης τα τελευταία 580 χρόνια θα συμβεί τα ξημερώματα της 19ης Νοεμβρίου και θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Image credit: Pixabay

ν

Η ΕΚΛΕΙΨΗ θα είναι σχεδόν ολική και η κορύφωσή της θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν το 97% της Σελήνης θα επισκιαστεί από τη σκιά της Γης. Η προηγούμενη μεγαλύτερη μερική έκλειψη πραγματοποιήθηκε το 2018 και διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η έκλειψη θα γίνει στις 3° του Ταύρου, το ζώδιο στο οποίο η Σελήνη είναι σε έξαρση. Η έκλειψη συμβαίνει σε μια δύσκολη εποχή, καθώς βρίσκεται σε αντίθεση με τον Κετού (Νότιος Δεσμός Σελήνης) στον Σκορπιό, κάτι που σημαίνει αλλαγές και προβλήματα αναφορικά με τα οικονομικά, την ασφάλεια, το νόμισμα, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη γεωργία και το φαγητό – πράγματα που είναι θεμελιώδη για την ύπαρξή μας.

Ποτέ δεν πρέπει να κοιτάζει κανείς μια έκλειψη, Ηλίου ή Σελήνης, καθώς είναι δυσοίωνο συμβάν και η εκπεμπόμενη ενέργεια είναι χαοτική.

Η κορύφωση της μερικής έκλειψης θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου 2021, όταν το 97% της Σελήνης θα επισκιαστεί από τον όγκο της Γης, στις 10:57 με τον Ήλιο εκείνη την ώρα να βρίσκεται στις 27°14’28” του Σκορπιού.

Αυτή η σχεδόν ολική έκλειψη της Πανσελήνου θα διαρκέσει συνολικά έξι ώρες, ενώ η κύρια φάση της συσκότισης θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης από το 1440 και η μεγαλύτερη έως το 2669.
ν

Η έκλειψη θα είναι ορατή από πολλά μέρη της Γης, αλλά η κορύφωσή της θα είναι ορατή κυρίως από την Ευρώπη, την Αφρική και τη ΝΔ Ασία. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Ωστόσο, πολλές εκλείψεις, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης σεληνιακής έκλειψης του Νοεμβρίου 2022, θα έχουν επίσης μεγάλη περίοδο επισκίασης που θα φτάνει τις 3 ώρες και 30 λεπτά.
ν


ν

Η Σελήνη του Νοεμβρίου, που ονομάζεται επίσης και Σελήνη του Κάστορα, φέρνει θεμελιώδεις και απροσδόκητες αλλαγές στον ζωδιακό κύκλο.

Εκτός από εκείνους που έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους τη Σελήνη στον Ταύρο, τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος – τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού. Σε ορισμένα θέματα, η υπομονή αυτών των ζωδίων θα εξαντληθεί και θα επιδιώξουν να κάνουν αλλαγές ενάντια στην εξουσία – κάτι που απαιτεί κουράγιο και αντοχή.
ν


ν

Η Ελλάδα θα επηρεαστεί επίσης ως χώρα, καθώς διευθύνεται από τα ζώδια της γης (Αιγόκερως, Ταύρος και Παρθένος). Οι κάτοικοί της θα επιδιώξουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους, απαιτώντας μεγαλύτερη ελευθερία.
ν

 


Translate this post