Η νευροεπιστήμη λέει ότι αυτή η μουσική μειώνει το άγχος έως και 65% (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Ψυχολογία, Music Corner

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/ΜΟΥΣΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι νευροεπιστήμονες επέλεξαν την κορυφαία μελωδία η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση, διώχνει το άγχος και σας βοηθάει να χαλαρώσετε.

Αυτό το τραγούδι σας βοηθάει να χαλαρώσετε στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Πηγή: Instagram

ν

ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι πρέπει να διαχειριστούμε το άγχος και τον εκνευρισμό μας. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στη δουλειά, στο σχολείο ή στην προσωπική μας ζωή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όσες συμβουλές, τρικ και τεχνικές γνωρίζουμε προκειμένου να ηρεμήσουμε τα νεύρα μας.

Ιδιαίτερη χαλαρωτική επίδραση έχει πάνω μας η μουσική. Μάλιστα κάποιοι Βρετανοί νευροεπιστήμονες δημιούργησαν έναν μουσικό κατάλογο με τις 10 μελωδίες και τραγούδια που θεωρούνται ότι είναι τα πιο χαλαρωτικά στον κόσμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με εθελοντές που άκουγαν διαφορετικά τραγούδια, ενώ οι ερευνητές μετρούσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα καθώς και φυσικές καταστάσεις όπως τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τον ρυθμό αναπνοής.

Σύμφωνα με τον δρα David Lewis-Hodgson της Mindlab International, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, το κορυφαίο τραγούδι παρήγαγε μεγαλύτερη κατάσταση χαλάρωσης από οποιαδήποτε άλλη μουσική που έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το “Weightless”, το οποίο, σε όσους το άκουγαν, είχε μια εντυπωσιακή επίδραση μειώνοντας κατά 65% το άγχος των συμμετεχόντων και αυξάνοντας κατά 35% τα συνήθη ποσοστά ανάπαυσης.
v

Marconi Union – Weightless (Official Video) | JustMusicTV
v

ν

Σύμφωνα με τον David Lewis-Hodgson, η μελωδία του “Weightless” ήταν τόσο αποτελεσματική, που πολλές γυναίκες αποκοιμήθηκαν. Γι’ αυτό και συμβουλεύει να μην οδηγείτε ενώ ακούτε το τραγούδι γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Τραγούδια και μελωδίες για χαλάρωση

Παραθέτουμε έναν κατάλογο χαλαρωτικών μελωδιών, τις οποίες ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τις ακούτε όταν οδηγείτε:

10.We Can Fly“, από Rue du Soleil (Café Del Mar)

9.Canzonetta Sull’aria“, του Μότσαρτ

8.Someone Like You“, της Adele

7.Pure Shores“, από All Saints

6.Please Don’t Go“, από Barcelona

5.Strawberry Swing“, από τους Coldplay

4.Υδατογράφημα“, της Enya

3.Mellomaniac (Chill Out Mix)“, του DJ Shah

2.Ηλέκτρα“, από τους Airstream

1.Weightless“, των Marconi Union
ν

Παραθέτουμε επίσης έναν κατάλογο αναπαραγωγής όλων αυτών των τραγουδιών στο Spotify (τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε) που διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
ν

ν

Υπάρχει τέλος μια δωρεάν έκδοση 10 ωρών του “Weightless”, εάν θέλετε μεγαλύτερη εμπειρία ακρόασης.
ν

 


Translate this post