Γερμανικές εκλογές: Το SPD επικράτησε μετά από 16 χρόνια – Ήττα της Α. Μέρκελ

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ο Όλαφ Σολτς είναι οι μεγάλοι νικητές των γερμανικών εκλογών, με τον κόσμο να τιμωρεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για την χώρα μας.

Διαφημιστική πινακίδα με τον Όλαφ Σολτς, υποψήφιο καγκελάριο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Πηγή: YouTube

ν

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ (SPD) και ο Όλαφ Σολτς είναι οι μεγάλοι νικητές των γερμανικών εκλογών, με τον κόσμο να τιμωρεί την πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ για τον κορονοϊό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών έπειτα από την καταμέτρηση όλων των ψήφων από τις εφορευτικές επιτροπές.

Το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων των γερμανικών εκλογών, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο συνασπισμός της Μέρλελ CDU/CSU υπό τον Άρμιν Λάσετ έλαβε 24,1% (–8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές), σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους, έπειτα από 16 χρόνια στην κυβέρνηση.

Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτιώνει τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων. Το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, συγκεντρώνοντας το 10,3% των ψήφων. Το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9%.
ν


ν

Τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Πάντως η «Πύρρειος Νίκη» του SPD επιβεβαιώνει πως για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι απαραίτητη και πάλι η δημιουργία ενός συνασπισμού.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) να απέχουν λιγότερο από δύο μονάδες, αναγγέλλονται επώδυνες, πιθανόν μακρές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας.
ν

v

Ήδη, ο υποψήφιος των CDU/CSU Άρμιν Λάσετ κλείνει το μάτι για το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση «Τζαμάικα» (CDU/CSU, Πράσινοι, FDP), το μοναδικό σχήμα στο οποίο ο καγκελάριος θα προέρχεται από την Ένωση, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Όλαφ Σολτς μιλά για κυβέρνηση «φανάρι» (SPD, Πράσινοι, FDP), χωρίς ωστόσο να αποκλείει και τη συμμετοχή του Die Linke.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για την Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση όμως, με όποιον και να σχηματίσει κυβέρνηση, ο πληκτικός όπως τον χαρακτήρισε το Der Spiegel‒ Σολτς, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για την Ελλάδα. Θα εξακολουθήσει να είναι υποταγμένη στη Γερμανία.

Και το τονίζουμε αυτό γιατί χύθηκε πολύ μελάνι από τους διάφορους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τους γνωστούς μυαλοπώληδες των ΜΜΕ ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι η μετάβαση της εξουσίας από την Μέρκελ στον Όλαφ Σολτς, θα σηματοδοτήσει κάποια αλλαγή για την Ελλάδα, κάποια ενδεχομένως χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων για τα οποία ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει δεσμευτεί να τηρούνται απαρέγκλιτα για 99 χρόνια! 

Όλες αυτές οι θεωρήσεις των εκλογών στην Γερμανία είναι εκ του πονηρού όταν δεν είναι εντελώς αφελείς. Άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν διαψευστεί οικτρά ανάλογες ελπίδες. Υπήρξε κάποια συγκλονιστική αλλαγή όταν αντί για τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έγινε υπουργός Οικονομικών ο σημερινός διεκδικητής του θρόνου της καγκελαρίας;  

Όσοι διακινούν αυτές τις απόψεις, αν δεν υπηρετούν γερμανικά συμφέροντα, τότε δεν έχουν ιδέα από την γερμανική πολιτική σκηνή. Για την Γερμανία μιλάμε, που έχει κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν πρόκειται ακριβώς για χώρα αλλά για την σύζευξη του τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου. Κανείς θα μπορούσε άνετα να χαρακτηρίσει την Γερμανία ως SIEMENS UND BUNDESBANK AG. Δηλαδή ανώνυμη εταιρεία Ζήμενς και Μπούντεσμπανκ και αυτό ισχύει από τον καιρό του Μπίσμαρκ. 
ν

 


Translate this post