Στα 91 του, ο Κλιντ Ήστγουντ πρωταγωνιστεί στην ταινία ‘Cry Macho’ της αμερικανικής παρακμής (vid)

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο βετεράνος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, στα 91 του χρόνια, στην ταινία “Cry Macho” που είναι το κύκνειο άσμα μιας άλλοτε ισχυρής Αμερικής.

“Cry Macho” (2021) Σκηνοθεσία Κλιντ Ήστγουντ. Πηγή: Warner Bros. Pictures

v

Ο ΑΛΛΟΤΕ “Macho” Κλιντ Ήστγουντ, που ήταν η ενσάρκωση του δυναμισμού της Αμερικής, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που αντικατοπτρίζει την παρακμιακή πορεία της χώρας.

Η αδυναμία της σύγχρονης Αμερικής, μιας χώρας που έχει μεταβληθεί σε ληστή των άλλων χωρών (ταπεινωτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν, υπόθεση AUKUS – κλοπή από τη Γαλλία μιας στρατιωτικής συμφωνίας με την Αυστραλία κ.ά.) αποτυπώνεται τέλεια στο καταθλιπτικό “Cry Macho”.

Ο βετεράνος ηθοποιός ξεκίνησε ως κινηματογραφικό είδωλο με τις ταινίες του Σέρτζιο Λεόνε, επιβλήθηκε ως «Βρώμικος Χάρι» και καθιερώθηκε με το αριστούργημα «Οι Ασυγχώρητοι» (Unforgiven 1992). Ακολούθησε σειρά ταινιών με τις αμερικανικές νίκες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον Κλιντ Ήστγουντ να ενσαρκώνει μια ανδροπρεπή Αμερική, σίγουρη για τον εαυτό της.

Η νέα του ταινία του “Cry Macho”, δεν ακολουθεί τα ίδια χνάρια με τους «Ασυγχώρητους» ή με τον «Βρώμικος Χάρι». Στην πραγματικότητα, είναι μια τρομακτική ταινία, η οποία όμως δεν στερείται διορατικότητας. Η άλλοτε δυναμική χώρα του πλούτου και της ελευθερίας, απεικονίζεται ως ένα βαθιά παραληρηματικό έθνος σε προϊούσα παρακμή.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μάικ Μίλο, ενός πρώην αστέρα του ροντέο και νυν εκτροφέα αλόγων, που αναλαμβάνει σαν χάρη στο παλιό αφεντικό του, να επιστρέψει έναν νεαρό αγόρι από το Μεξικό, στον πατέρα του στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, μακριά από την αλκοολική μητέρα του και τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών. Μαζί τους και ένας κόκορας που ονομάζεται Μάτσο. Το ταξίδι τους θα είναι δύσκολο, όμως ο πρωταγωνιστής θα βρει λύτρωση διδάσκοντας στο αγόρι τι σημαίνει να είσαι άντρας και τίμιος σε μια κοινωνία που πεθαίνει.
ν

CRY MACHO – Official Trailer | Warner Bros. Pictures
ν

ν

 


Translate this post