Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος τα βραβεία BIFA (vid)

Κατηγορία Τέχνες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ταινία “The Favourite” του Λάνθιμου σάρωσε στα British Independent Film Awards κερδίζοντας συνολικά 10 βραβεία!

ν

ΕΧΟΝΤΑΣ συνολικά 13 υποψηφιότητες η ταινία “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου ήταν όντως το φαβορί στα φετινά Βραβεία Ανεξάρτητου Βρετανικού Κινηματογράφου.
Η ταινία απέσπασε τελικά 10 βραβεία, ανάμεσά τους και αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ρέιτσελ Βάις.
Σε προηγούμενη απονομή για τα τεχνικά βραβεία, η ταινία είχε κερδίσει τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας.
Η ταινία, φαβορί για Όσκαρ, κατέχει πλέον το ρεκόρ μέσου όρου εισπράξεων για το 2018, ενώ κατέγραψε και τον καλύτερο μέσο όρο των τελευταίων δύο ετών στην κατηγορία ανεξάρτητης ταινίας.
Πέτυχε εισπράξεις 420.000 δολάρια, δηλαδή 105.000 δολάρια ανά αίθουσα στο μέσο όρο, που σημαίνει πως έκανε το νέο ρεκόρ μετά το “La La Land” που είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια μέσο όρο 176.000 δολαρίων.
ν

Η υπόθεση της ταινίας

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρ’ όλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της.
Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.
Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…
Το “The Favourite” θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

ν

ν

 


Translate this post