«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπληρώσουμε την Ελλάδα» λέει ο Στίβεν Φράι

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο φιλέλληνας Βρετανός ηθοποιός δηλώνει ότι: «Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπληρώσουμε την Ελλάδα γι’ αυτά που μας προσέφερε».

Ο Στίβεν Φράι. Πηγή: «Νέος Κόσμος»

ν

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ θα αποτελούσε μια «ανώτερη» πράξη της Βρετανίας και, μάλιστα, αναγκαία. Έτσι θα ζήσουμε όλοι μια μαγική στιγμή με την επιστροφή τους στο σωστό τους χώρο και η Αγγλία θα ξεφύγει λίγο από την άσχημη εντύπωση του Brexit που άφησε στον κόσμο.

«Είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία να λέμε ότι οι Έλληνες δεν εφηύραν τη Δημοκρατία, τη Ρητορική, τη Λογική ή τα Μαθηματικά» ανέφερε ο φιλέλληνας Βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι, στον επιχειρηματία David Hill, μιλώντας σε ελληνοαυστραλιανό κοινό σε μια εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Έπειτα αναφέρθηκε στις αδιαμφισβήτητες αρχές που εδραίωσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε όλους τους τομείς.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε για το πώς αγάπησε την Ελληνική Γλώσσα και τη Μυθολογία από μικρή ηλικία.

Από τα επτά του θυμάται ότι, ενώ οι άλλοι μαθητές στο σχολείο, όπου ήταν εσώκλειστος, ασχολούνταν με αθλήματα, μουσική και ζωγραφική, εκείνος ένιωθε ότι δεν ήταν σε τίποτα καλός. Η δημοτικότητά του, όμως, κορυφώθηκε όταν άρχισε να λέει ιστορίες, ειδικά από την Ελληνική Μυθολογία καθώς ήταν οι πιο ευφάνταστες και όλοι λάτρευαν να τον ακούν.

Αρίστευσε στην αγγλική γλώσσα και έμαθε Λατινικά και στα εννιά του, η καθηγήτρια των Λατινικών τον ρώτησε αν ήθελε να μάθει και Ελληνικά.

«Με το που ανακάλυψα ότι μπορώ να μάθω άλλο ένα αλφάβητο, σκέφτηκα ότι οποίο μπορώ να επικοινωνώ γραπτά και με άλλους ανθρώπους, έτσι έγραψα το όνομά μου στα ελληνικά “Στέφανος” απλά προσθέτοντας μια συλλαβή στο τέλος» σχολιάζει.

Από τότε άρχισε να βρίσκει πολύ διασκεδαστικό το ταξίδι των λέξεων και θυμάται ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο που εξηγούσε πώς κάποιες ελληνικές λέξεις έφτασαν στην αγγλική γλώσσα.

Οι πρώτες του διακοπές ήταν στην Ελλάδα ως φοιτητής και από τα αγαπημένα του μέρη είναι οι Δελφοί, αλλά επισκέφθηκε και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

«Ο Παρθενώνας είχε κάτι ξεχωριστό» τονίζει και συνεχίζει: «Δεν είναι μόνο ξεχωριστός ως κτίριο, είναι το θεμελιώδες στοιχείο της Αθήνας, η ίδια η φύση της Αθήνας».

Τέλος, μίλησε για το χρέος της Ελλάδας και την πρόσφατη οικονομική κρίση της χώρας. «Είδα στην τηλεόραση τους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο και μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία κάμερας άρχισαν να φεύγουν από ντροπή.

»Αυτή η εικόνα με έκανε κομμάτια. Ήταν απαίσιο να βλέπεις αυτούς τους περήφανους, ανεξάρτητους ανθρώπους σε αυτή τη φάση και όμως να διατηρούν πάλι την αξιοπρέπειά τους» σχολιάζει και τονίζει «Ο καλύτερος τρόπος να ξεπληρώσουμε τους Έλληνες είπε να μην ξεχνάμε τι μας πρόσφεραν».
ν

 


Translate this post