10χρονη Παλαιστίνια: «Δεν είναι δίκαιο. Κανείς δεν είναι ασφαλής στην Παλαιστίνη

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα δεκάχρονο κορίτσι από τη Λωρίδα της Γάζας μιλάει για τις άσχημες συνθήκες που ζουν όλοι από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ισραηλινών.

Ο καπνός και οι φλόγες τυλίγουν ένα κτίριο ύστερα από μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γάζας. Image Credit: NDTV. Δεξιά: η10χρονη κάτοικος της Γάζας, Nadine Abdel-Taif. Image Credit: RT

ν

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα ενός μικρού κοριτσιού από τη Λωρίδα της Γάζας μπροστά στην κάμερα, καθώς τα παιδιά εκεί ζουν μέσα στον τρόμο από τις καθημερινές πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών.

Το όνειρο της μικρής κοπελίτσας είναι να σπουδάσει γιατρός και να γίνει ένα «κανονικό άτομο» που δεν χρειάζεται να φοβάται αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα ή να ακούει τα βογγητά και τις κραυγές των ανθρώπων την επόμενη μέρα. Η Nadine Abdel-Taif από τη Γάζα, μίλησε στην κάμερα του RT για την καθημερινή φρίκη που βιωνει.

Η Ναντίν Αμπντέλ-Ταΐφ έχει στο πρόσωπο της αποτυπωμένη την ταλαιπωρία των παιδιών των Παλαιστινίων από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της μαχητικής ομάδας Χαμάς με έδρα τη Γάζα. Και ο γεμάτος δάκρυα μονόλογός της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες μέρες. Μιλώντας στα αγγλικά, μοιράστηκε την απογοήτευσή της, την ανημπόρια της αλλά και την αδυναμία της να καταλάβει τι συνέβαινε όταν ένας ισραηλινός πύραυλος ισοπέδωσε ένα κτίριο κοντά στο σπίτι της.
ν


ν

«Κάθε μέρα, το σούρουπο ή το βράδυ, ακούμε τους πυραύλους. Τα πρωινά, ακούμε τις κραυγές και τις οιμωγές των ανθρώπων», είπε η Ναντίν στο RT, περιγράφοντας τις διασυνοριακές επιθέσεις που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα.

Όταν ξεκινούν οι επιθέσεις των Ισραηλινών, η οικογένειά της βάζει δύο στρώματα στο διάδρομο του σπιτιού τους και ξαπλώνουν ανάμεσά τους, προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τα παράθυρα και τη γυάλινη πόρτα.

Κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα. Προσπαθώ να κοιμηθώ, αλλά δεν μπορώ, λόγω των πυραύλων και των κραυγών των παιδιών. Τότε βάζω ένα μαξιλάρι πάνω στο κεφάλι μου. Και είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα εκεί έξω. Σαν να μην πληγώνεται κανείς…

Και ενώ η Ναντίν προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμη μέσα στην κόλαση των βομβαρδισμών, ανησυχεί για τον μικρότερου αδελφό της. Δεν θέλω να ζει μέσα στο φόβο, όπως μεγάλωσα εγώ», λέει. «Εάν του συμβεί κάτι, δεν ξέρω τι θα κάνω».

Η Ναντίν δεν μπορεί να παίξει στο δρόμο με τις φίλες της όπως πριν, γιατί ένας πύραυλος μπορεί να πέσει στα κεφάλια τους οποιαδήποτε στιγμή. Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να μην βγει καθόλου έξω «Όταν βγαίνεις έξω, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι οι πληγωμένοι που βρίσκονται στους δρόμους… Πονάει η καρδιά μου…»

Νιώθω άσχημα για όλους αυτούς [των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν], θέλω … να κάνω κάτι, αλλά δεν μπορώ. Είμαι μόλις 10 ετών.

Όχι μόνο η ίδια η Ναντίν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, αλλά τα χτυπήματα των Ισραηλινών βάζουν σε κίνδυνο και το μέλλον της, καθώς δεν την αφήνουν να σπουδάσει. «Ονειρεύομαι να γίνω γιατρός. Ονειρεύομαι να βοηθάω τους ανθρώπους. Αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό; Είμαι απλά ένα παιδί. Δεν έχω πια το δικαίωμα να σπουδάσω. Τι περιμένετε να κάνω; Απλώς κλαίω κάθε μέρα».

«Κανείς δεν είναι ασφαλής στην Παλαιστίνη. Κανείς. Και αυτό δεν είναι δίκαιο», είπε το κορίτσι, μιλώντας με ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας της. «Οι γονείς δεν ξέρουν πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αυτή την κατάσταση. Είναι δύσκολο για αυτούς και δύσκολο για εμάς».

«Τα παιδιά των άλλων χωρών διασκεδάζουν. Εγώ ακούω κάθε μέρα πυραύλους. Και θέλω να πάψω να τους ακούσω. Θέλω να σταματήσω να είμαι λυπημένη. Θέλω απλώς να είμαι ένας κανονικός άνθρωπος σαν όλους τους άλλους».

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί επιδίδονται σε μια ακόμη αιματηρή σύγκρουση που απλώς θα γίνει αιτία για μια νέα αιματηρή σύγκρουση στο εγγύς μέλλον. Άγνωστο πόσοι πύραυλοι έχουν πέσει στο Ισραήλ και πόσοι στη Γάζα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στο Ισραήλ από αυτές τις επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Στη Γάζα, που είναι πυκνοκατοικημένη λόγω ελλείψεως χώρου, οι νεκροί είναι περισσότεροι. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας έχουν σκοτωθεί έως τώρα 217 άμαχοι. Από τα θύματα τα 63 είναι παιδιά.

Κύρια αιτία της σύγκρουσης είναι ότι οι Παλαιστίνιοι, ενώ είναι τόσοι πολλοί, δεν έχουν δική τους χώρα. Αυτό δεν το θέλουν κυρίως οι ΗΠΑ για να πωλούν όπλα στο Ισραήλ. Και η σφαγή συνεχίζεται.
ν

 


Translate this post