Οι Αυστραλοί δεν θα έρθουν για διακοπές ούτε το 2022

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο φόβος του κορονοϊού απομακρύνει τα ταξίδια των Αυστραλών στην Ελλάδα και το 2022, ενώ ούτε λόγος για διακοπές το 2021.

Πηγή: YouTube

ν

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ όχι μόνο δεν έχει ξεπεράσει τον φόβο του κορονοϊού, αλλά το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας με ολέθριες συνέπειες είναι «πάρα πολύ πιθανό».

Αυτό υποστηρίζει ο επιδημιολόγος του πανεπιστημίου Μελβούρνης James McCaw ο οποίος συμβουλεύει και την κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας.

«Η Αυστραλία έως τώρα διαχειρίστηκε πολύ καλά την πανδημία και στάθηκε τυχερή. Καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα και σμίγουμε πάλι όλοι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και νέο κρούσμα. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η βρετανική μετάλλαξη του ιού που είναι πιο μεταδοτική» είπε.

Εξάλλου και ο αρχίατρος της Βικτώριας, Brett Sutton, είπε πως μπορεί η Αυστραλία να μην έχει κρούσματα, αλλά ο κίνδυνος «καραδοκεί», αφού ο ιός κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο.
ν

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Την ίδια στιγμή τα διεθνή σύνορα της Αυστραλίας είναι ενδεχόμενο να μην ανοίξουν πλήρως μέχρι τα μέσα ή το δεύτερο εξάμηνο του 2022, δήλωσε σήμερα, ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου Dan Tehan κάτι που θα αποτελούσε πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και για τον τουριστικό τομέα.

H δήλωσή του προκάλεσε απογοήτευση και σε δεκάδες χιλιάδες ομογενείς που προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν την Ελλάδα «το αργότερο του χρόνου»

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News και αναφορικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος των συνόρων, ο Dan Tehan, δήλωσε «η καλύτερη υπόθεση είναι να ανοίξουν στα μέσα ή στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, αλλά όπως έχουμε δει στη διάρκεια της πανδημίας, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν».

Ο ίδιος είπε πως ελπίζει ότι περισσότερες «ταξιδιωτικές φούσκες» προστασίας από την εξάπλωση της Covid-19 μπορεί να ανοίξουν, σε αντιστοιχία με αυτή μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
ν

 


Translate this post