Τα επτά ενεργειακά κέντρα και το φίδι της προφητείας

Κατηγορία MAGAZINE, OPEN MIND

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

Αν και γενικά πιστεύεται ότι τα τσάκρα (ενεργειακά κέντρα) ακολουθούν τη γραμμή της σπονδυλικής στήλης, ωστόσο δεν εντοπίζονται στο φυσικό σώμα σε συγκεκριμένα σημεία.


v

ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ είναι μέρος του πνευματικού εαυτού ή λεπτοφυούς σώματος, το οποίο συνυπάρχει με το φυσικό σώμα, αλλά δεν είναι δεμένο μ’ αυτό με κάποιον αυστηρό, συγκροτημένο τρόπο. Μια αντιστοιχία, είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση νου και εγκεφάλου.
Παρ’ όλα αυτά, τα τσάκρα έχουν κάποιες φυσικές αντιστοιχίες, όπως είναι τα νευρικά πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και οι ενδοκρινείς αδένες. Ως γνωστόν, οι αδένες είναι τα όργανα που παράγουν τις ορμόνες, τους χημικούς αγγελιαφόρους που ενεργοποιούν, ελέγχουν και ρυθμίζουν τις λειτουργίες τόσο του νου όσο και του σώματος.
v

Το φίδι της Κουνταλίνι

Η ενέργεια που διοχετεύεται μέσα από τα τσάκρα είναι η Κουνταλίνι Σάκτι, μια αρχέγονη κοσμική ενέργεια, γνωστή ως η δύναμη των φιδιών. Είναι η θεμελιώδης δύναμη της ζωής και, ταυτόχρονα, η υπέρτατη πνευματική ενέργεια που βρίσκεται συνήθως αδρανής και κουλουριασμένη τρεισήμισι φορές γύρω από το τσάκρα muladhara στη βάση της σπονδυλικής στήλης.
Αυτή η ενέργεια στο σώμα, όταν αφυπνίζεται μέσω καλλιέργειας, συγκέντρωσης και αφύπνισης του νου από την πλάνη, πιστεύεται ότι οδηγεί στην πνευματική απελευθέρωση, εμπλουτίζοντας το άτομο με το χάρισμα της ενόρασης και της προφητείας.
Η αφύπνιση της Κουνταλίνι αναφέρεται συχνά ως μια ξεχωριστή αίσθηση ηλεκτρικού ρεύματος που διατρέχει την σπονδυλική στήλη σε όλο το μήκος. Νιώθεις σαν να έχεις ένα φίδι στη σπονδυλική στήλη.
ν

ν

Χάρτης των ενεργειακών κέντρων

Συνολικά στο αιθερικό σώμα υπάρχουν 49 κέντρα, από τα οποία τα 7 είναι οι κύριοι διανεμητές της ενέργειας.
1. Κέντρο της Κεφαλής (Σαχασράρα). Βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κορυφή της κεφαλής.
Ενεργειακή Δύναμη: Πνευματική θέληση, απελευθέρωση. Το κέντρο αυτό αποκαλύπτει το εξελικτικό επίπεδο της συνειδητότητας του ατόμου και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά μόνο όταν όλα τα υπόλοιπα κέντρα έχουν εκλεπτυνθεί και ισορροπήσει· όταν ενεργοποιείται φέρνει την κατάσταση του υπέρτατου φωτισμού και της κοσμικής συνειδητότητας.
Αδένας: Επίφυση.
Χρώμα: Βιολετί, λαμπερό πορφυρό.
v
2. Τρίτο μάτι (Άτζνα). Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο.
Ενεργειακή Δύναμη: Διάνοια, διαίσθηση, διορατικότητα, έμπνευση, ψυχικές δυνάμεις.
Αδένας: Υπόφυση.
Χρώμα: Μπλε λουλακί.
v
3. Κέντρο Λαιμού (Βισούντα). Βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού.
Ενεργειακή Δύναμη: Δημιουργική ενέργεια, διανοητική καθαρότητα, αυτοέκφραση, αναζήτηση της αλήθειας, δραστηριότητα.
Αδένας: Θυρεοειδής.
Χρώμα: Ανοιχτό γαλάζιο.
v
4. Κέντρο Καρδιάς (Αναχάτα). Βρίσκεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στο ύψος του στέρνου.
Ενεργειακή Δύναμη: Ισορροπία μεταξύ προσωπικού και παγκόσμιου· ομαδική συνείδηση· ανώτερη συνείδηση και άνευ όρων αγάπη.
Αδένας: Θύμος αδένας.
Χρώμα: Πράσινο.
v
5. Ηλιακό Πλέγμα (Μανιπούρα). Στην περιοχή του στομαχιού, πάνω από τον αφαλό.
Ενεργειακή Δύναμη: Θέληση και επιθυμίες, συναισθήματα και απόψεις.
Αδένας: Πάγκρεας.
Χρώμα: Κίτρινο.
v
6. Κέντρο των γεννητικών οργάνων (Σβαντιστάνα). Βρίσκεται στην κατώτερη οσφυϊκή χώρα, πάνω από τα όργανα αναπαραγωγής.
Ενεργειακή Δύναμη: Σεξουαλικότητα, ζωτική ενέργεια, αναπαραγωγή.
Αδένας: Γεννητικοί αδένες.
Χρώμα: Πορτοκαλί.
v
7. Βάση της σπονδυλικής στήλης (Μουλαντάρα). Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και είναι η έδρα της κουνταλίνι, της ψυχοπνευματικής ενέργειας.
Ενεργειακή Δύναμη: Ζωτική δύναμη, αυτοσυντήρηση, πρωτότυπες ιδέες, γεύση και οσμή.
Αδένας: Επινεφρίδια.
Χρώμα: Κόκκινο.

v

Πνευματικά δώρα

Στην περίπτωση του κέντρου Άτζνα (τρίτο μάτι), η ενεργοποίησή του επεκτείνει το νου στο άπειρο, βγάζοντάς τον από τους περιορισμούς του καθημερινού χώρου και χρόνου. H δε δραστηριοποίηση του έβδομου τσάκρα (κέντρο της κεφαλής), που επίσης είναι γνωστό σαν “τσάκρα του στέμματος” ή “χιλιοπέταλος λωτός”, παρέχει πνευματικά δώρα και δυνάμεις που ξεπερνούν εκείνες του Άτζνα σε τέτοιο βαθμό που θεωρούνται ότι βρίσκονται πέρα απ’ την κατανόηση των μη αφυπνισμένων συνειδήσεων.
Οι στάσεις του σώματος, ο διαλογισμός, και οι αναπνευστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται π.χ. στη γιόγκα, πιστεύεται ότι διευκολύνουν το άνοιγμα του τρίτου ματιού. Αυτό με τη σειρά του, λέγεται ότι επιφέρει το σαμάντι, μια κατάσταση κατά την οποία το πνεύμα ενός ατόμου απελευθερώνεται από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου.

© 2016-20 Youmagazine.gr

 

 


Translate this post