Μενταγιόν που ενισχύουν τα τσάκρα (slideshow)

Κατηγορία Wellbeing

WELLBEING

Posted by Youmagazine Staff

 v

Ενισχύστε τη ζωοδότρα δύναμη των ενεργειακών κέντρων που ρυθμίζουν τις λειτουργίες του σώματός σας και εξισορροπήστε την ενέργειά τους με τα ειδικά μενταγιόν-τσάκρα.

 
H ΛΕΞΗ τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει “τροχός”. Με τον όρο αυτόν, ο οποίος απαντάται στην ινδουιστική και βουδιστική γιογκική παράδοση, περιγράφονται ορισμένα κέντρα στο σώμα που λειτουργούν ως διανομείς και ρυθμιστές της ζωτικής ενέργειας.
Οι περιγραφές των τσάκρα διαφέρουν. Μπορούμε όμως να τα φανταστούμε σαν δίνες που διεισδύουν στο σώμα και στην αύρα του σώματος. Υπάρχουν επτά μεγάλα φυσικά τσάκρα που συνδέονται με τα μεγάλα αιθερικά κέντρα, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέσω των νάντις.
νάντις, τα οποία μπορούμε να τα φανταστούμε σαν το αιθερικό αντίστοιχο του νευρικού συστήματος, είναι αγωγοί που σχηματίζουν ένα ευαίσθητο δίκτυο μέσω του οποίου κινείται η λεπτοφυής ενέργεια. Το σύστημα των νάντις συνδέει τις εκατοντάδες των μεγάλων και μικρών τσάκρα με το φυσικό σώμα.
Τα τσάκρα λαμβάνουν ανεπαίσθητες ενέργειες του σώματος (αιθερικές) και τις μετατρέπουν σε ενδοκρινικά σήματα (ορμονικά). Το αποτέλεσμα είναι να επηρεάζεται ολόκληρο το φυσικό σώμα, καθώς τα τσάκρα στέλνουν ενέργεια στα αντίστοιχα όργανα του σώματος.
Τα τσάκρα, οι αδένες και τα αντίστοιχα όργανα βρίσκονται σε τέλεια ευθυγράμμιση, γιατί όλα λειτουργούν στην ίδια συχνότητα. Για παράδειγμα, ο λαιμός (όργανο), ο θυροειδής (αδένας) και το πέμπτο τσάκρα είναι όλα ευθυγραμμισμένα.
Παρακάτω, περιγράφουμε τα τσάκρα και τις σχέσεις τους με ορισμένες παθήσεις, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και καταλήγοντας στο ριζικό τσάκρα, στη βάση της σπονδυλικής στήλης.
ν

Τα μενταγιόν που ενισχύουν τα τσάκρα

ν
Previous Image
Next Image

info heading

info content


ν

Τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος

ν
Έβδομο τσάκρα ή Σαχασράρα
Εδώ φιλοξενείται ο εγκεφαλικός φλοιός και η επίφυση, καθώς και η ψυχική μας αντίληψη και η ικανότητά μας να καταπιανόμαστε με βαθύτερες εσωτερικές αναζητήσεις. Όταν το τσάκρα αυτό είναι καθαρό επιτυγχάνεται το νόημα της ζωής και μια ανώτερη συνειδησιακή κατάσταση. Όταν είναι «κλειστό» παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με τις ψυχώσεις, όπου το μυαλό είναι αποξενωμένο από τον ανώτερο, πνευματικό εαυτό.
 ν
Έκτο τσάκρα ή Άτζνα
O προμήκης μυελός, τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και τα ιγμόρεια περιλαμβάνονται στο έκτο τσάκρα, όπως και η υπόφυση (μυξαδένας) και η επίφυση. Εδώ βρίσκεται η ενόραση και η διαίσθηση. Οι ικανότητες αυτές αναπτύσσονται μέσω του διαλογισμού και της ενδοσκόπησης.
 ν
Πέμπτο τσάκρα ή Βισούντα
Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με το στόμα, τις φωνητικές χορδές, την τραχεία, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και το δέκατο κρανιακό νεύρο ή στα σανσκριτικά βαγιού (αέρας), τον θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες. Επίσης κυβερνά το γενικό μεταβολισμό και το μεταβολισμό του ασβεστίου. Οι σκελετικές δραστηριότητες, η ελεύθερη βούληση, η ομιλία και το τραγούδι ανήκουν σε αυτό το τσάκρα, το ίδιο και η ικανότητα της διαισθητικής ακοής (διακοή).

ν

Τέταρτο τσάκρα ή Αναχάτα
Το τσάκρα αυτό παρέχει με ενέργεια την καρδιά, τους πνεύμονες, το στήθος, τα βρογχικά και το κυκλοφορικό σύστημα. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας σε αυτό το τσάκρα οδηγεί σε εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο, έμφραγμα, άσθμα και διαβήτη. Εδώ ανήκουν οι αρετές της αγάπης άνευ όρων, της αγάπης προς τον εαυτό μας και της ικανότητάς μας να εκφράζουμε αισθήματα αγάπης
 ν
Τρίτο τσάκρα ή Μανιπούρα
Σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το ηλιακό πλέγμα και επηρεάζει το στομάχι, το πάγκρεας, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη και τη σπλήνα. Το τσάκρα αυτό έχει να κάνει με την προσωπική μας δύναμη, τον έλεγχο που έχουμε πάνω στη ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Όταν είναι μπλοκαρισμένο έχουμε την τάση να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν θύμα.
 ν
Δεύτερο τσάκρα ή Σβαντιστάνα
Οι γεννητικοί αδένες (όρχις ή ωοθήκες), η σπλήνα, το λεπτό και το μεγάλο έντερο και το ιερό οστό ανήκουν στο δεύτερο τσάκρα. Οι ασθένειες που σχετίζονται με το τσάκρα αυτό περιλαμβάνουν προβλήματα με τον τράχηλο και τη μήτρα, την κολίτιδα, τον προστάτη, τον καρκίνο της κύστης, προβλήματα με την απορρόφηση της τροφής και πόνους στη μέση. Εδώ εδρεύει η σεξουαλικότητα του ατόμου, καθώς η ενέργεια μεταφέρεται στο σώμα μέσω της σπλήνας. Η σεξουαλική ενέργεια αποτελεί έκφραση μυστικιστικών εμπειριών.
 ν
Πρώτο τσάκρα ή Μουλαντάρα
Το ριζικό τσάκρα αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με τη γη και έχει να κάνει με το αίσθημα της επιβίωσης. Αν το τσάκρα αυτό είναι υπερδραστήριο σχηματίζονται παρανοϊκές ιδέες στο άτομο, ενώ αν είναι μπλοκαρισμένο παρατηρείται μείωση της θέλησης για ζωή. Τα όργανα που σχετίζονται με το τσάκρα αυτό είναι το ορθό έντερο, ο πρωκτός και η ουρήθρα. Τα δυο κατώτερα τσάκρα (το πρώτο και το δεύτερο) σχετίζονται με την κατακράτηση παλιού, “άχρηστου” υλικού και τη δυσκολία που έχουμε συχνά να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν.

 

Τα Μενταγιόν-τσάκρα θα τα βρείτε αποκλειστικά στο κατάστημα ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ, Σόλωνος 97, Αθήνα 106 78, τηλ.: 210-3830920.

 


Translate this post