Ο διάσημος συγγραφέας Τζον Λε Καρέ πέθανε σε ηλικία 89 ετών (vid)

Κατηγορία Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Τζον Λε Καρέ, ένας από τους δεξιοτέχνες των μυθιστορημάτων κατασκοπείας, πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 89 ετών.

Πριν γίνει συγγραφέας, ο Τζον Λε Καρέ εργάστηκε ως κατάσκοπος για δύο μυστικές βρετανικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Πηγή: YouTube

ν

Ο TZON ΛΕ ΚΑΡΕ πέθανε το βράδυ του Σαββάτου από πνευμονία και η οικογένειά του ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του σήμερα.

Ο Τζον Λε Καρέ, ή κατά το πραγματικό του όνομα Ντέιβιντ Τζον Μουρ Κόρνουελ (David John Moore Cornwell), γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1931, ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άγγλους μυθιστοριογράφους κατασκοπείας.

Πριν γίνει συγγραφέας, εργάστηκε ως πραγματικός κατάσκοπος για δύο βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙ-5 & ΜΙ-6) κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Υπηρέτησε επίσης ωςανακριτής των φυγάδων του ανατολικού μπλοκ την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Έγινε παγκόσμια γνωστός από το μυθιστόρημά του, ίσως το σημαντικότερο, «Ο κατάσκοπος που ήρθε από το κρύο» (1963), του οποίου ακολούθησαν πολλά άλλα έργα, κατασκοπευτικής φαντασίας, πολλά από τα οποία έγιναν κινηματογραφικές ταινίες.

Το 2008 στον πίνακα των καλλιτέρων 50 Άγγλων συγγραφέων του 20ου αιώνα που συνέταξαν οι Τάιμς κατέλαβε την 22η θέση.

Ο ατζέντης του, Τζόνι Γκέλερ, περιέγραψε τον Λε Καρέ ως έναν «αδιαμφισβήτητο γίγαντα της βρετανικής λογοτεχνίας που καθόρισε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και χωρίς φόβο έλεγε την αλήθεια του απέναντι στην εξουσία».

«Έχασα έναν μέντορα, μια έμπνευση, αλλά κυρίως έναν φίλο», πρόσθεσε.

Στα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνονται επίσης: «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» (Tinker Tailor Soldier Spy), «Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται», «Η Μικρή Τυμπανίστρια», «Ένας Τέλειος Κατάσκοπος», «Η Ρωσική Εστία» και το «The Night Manager», ενώ στα πιο πρόσφατα ανήκουν τα έργα «Ο Ράφτης του Παναμά» και «Ο Επίμονος Κηπουρός».
ν

Spy-turned-novelist John le Carré has died at age 89 | CBS
ν

ν

 


Translate this post