Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα του Covid-19 είναι ήδη εδώ

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού χτυπά την Ευρώπη, ενώ στην Αυστραλία υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19.

20 Ιουλίου 2020. Λήψη δείγματος με ειδικό στυλεό για Covid-19 σε σημείο ελέγχου στο Σίδνεϋ. Image Credit: CC BY-NC-SA 3.0 GR

ν

Ο ΜΙΧΑΕΛ Κρέτσμερ, πρωθυπουργός του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας, ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, πιστεύει ότι «το δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι ήδη εδώ». Η επιστροφή του θανατηφόρου ιού «είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά», είπε στα τοπικά ΜΜΕ το Σάββατο.

«Κάθε μέρα εμφανίζονται νέα κρούσματα, τα οποία από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πολλαπλασιαστούν», ανέφερε ο Κρέτσμερ. Μίλησε προφητικά, καθώς λίγο αργότερα το Γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) κατέγραψε σημαντική αύξηση των νέων καθημερινών μολύνσεων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αναφέρονται καθημερινά έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες». Την Παρασκευή υπήρξαν 815 νέες μολύνσεις, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τα 500 κρούσματα που καταγράφηκαν την ίδια ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα. «Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ ανησυχητική και το RKI θα συνεχίσει να την παρακολουθεί στενά», αναφέρει το δελτίο τύπου του Ινστιτούτου.

Στη γειτονική Γαλλία, οι αρχές ανησυχούν επίσης για ένα δεύτερο κύμα Covid-19. Ήδη υπάρχει σύσταση προς τους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν την Ισπανία.

Προηγουμένως, ο νεοδιορισμένος πρωθυπουργός  Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι για κορονοϊό θα είναι υποχρεωτικοί για όσους ταξιδιώτες φτάνουν από 16 χώρες στις οποίες έχουν αυξηθεί οι λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.
ν

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Παρά τη λήψη περιοριστικών μέτρων, οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μόνο στη Βικτόρια (Μελβούρνη) παρουσιάστηκαν 532 κρούσματα σε μια μέρα, ενώ σημειώθηκαν έξι νέοι θάνατοι.

Η προηγούμενη έξαρση είχε σημειωθεί στη Βικτόρια την Τετάρτη 22 Ιουλίου με 484 κρούσματα σε μια μέρα.

Χθες σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν 10 θάνατοι. Τα τελευταία θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 40 και 80 ετών, με επτά από τους θανάτους να συμβαίνουν σε κέντρα φροντίδας.

Συνολικά η Αυστραλία έχει 14.935 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 161 θανάτους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα υπερβαίνει στις 500.000.
ν

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Φυσικά δεν λείπουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Μια ομάδα συνωμοσιολόγων συγκεντρώθηκε σε ένα γυμναστήριο στη Μελβούρνη για να ακούσει την κριτική που ασκεί στα περιοριστικά μέτρα και στη χρήση μάσκας η Εύα Μπλακ (Eve Black), η οποία αποκαλεί την πανδημία του Covid-19 «SCAMdemic» (επιδημία απάτης).

Μάλιστα, η ακτιβίστρια ανέβασε στα social media ένα βίντεο με τον διαπληκτισμό που είχε με αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου.

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι ο Covid-19 είναι ένα πρόσχημα των πολιτικών να περιορίσουν τις ελευθερίες των πολιτών και μια απάτη των φαρμακευτικών εταιρειών για να κερδίσουν δισεκατομμύρια από τα εμβόλια που θα παρασκευάσουν. Κάποιοι επιχειρούν, λένε, να επιβάλλουν μια παγκόσμια δικτατορία με όχημα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
ν

Επάνω, από τη συγκέντρωση των θεωρητικών συνωμοσίας στη Μελβούρνη. Κάτω, η Εύα Μπλακ. Πηγή: Twitter
ν

Ένας από τους παρευρισκόμενος δημοσίευσε μια φωτογραφία της συνάντησης στο Facebook που δείχνει ότι η ομάδα δεν κρατούσε αποστάσεις ούτε τα μέλη της φορούσαν μάσκες. Όπως έγραψε:

«Μια υπέροχη βραδιά! Συζητάμε για την κακή συμπεριφορά της αστυνομίας, της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

«Είμαστε δυνατοί και δεν θα υποκύψουμε στους καταπιεστές!»

Και συνέχισε:

«Εύα Μπλακ, σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες τις εμπειρίες σου με την αστυνομία και πώς τα μέσα ενημέρωσης του κατεστημένου δημιούργησαν ένα έργο μυθοπλασίας. Η επιμονή τους να δαιμονοποιήσουν μια απλή επιδημία γρίπης, είναι δείγμα της ανελευθερίας που τους διακρίνει».

«Ο Θεός να ευλογεί τους δίκαιους και να τους δώσει τη δύναμη να θριαμβεύσουν».

Η Εύα Μπλακ απάντησε από τη δική της σελίδα: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε εκεί. Ήταν θαυμάσιο να βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ανθρώπους που με υποστηρίζουν και γιορτάζουν μαζί μου αυτή τη δύσκολη στιγμή».
ν


ν

 


Translate this post