Εκπληκτικές φωτογραφίες της επιφάνειας του Άρη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για πρώτη φορά η NASA δημοσιεύει πανοραμικές εικόνες της επιφάνειας του Άρη που έστειλαν τα ρομποτικά οχήματα Spirit, Curiosity και Opportunity.

Οι εντυπωσιακές εικόνες δείχνουν πώς είναι πραγματικά η επιφάνεια του Άρη. Image: NASA / YouTube / ElderFox Documentaries

ν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες που τραβήχτηκαν από την επιφάνεια του Άρη από τα ρομποτικά οχήματα Spirit, Curiosity και Opportunity της NASA, υπέστησαν αναδιαμόρφωση και παρουσιάζουν μια μοναδική άποψη του Άρη σε ανάλυση 4K. Το 2160p ή 4K UHD έχει ανάλυση 3840×2160 pixels (8.3 megapixels σε αναλογία 16:9).

Το αποτέλεσμα ενσωματώθηκε σε βίντεο διαρκείας 10 λεπτών που πραγματικά σε ταξιδεύει στον κόκκινο πλανήτη. Ανέβηκε στο YouTube από το κανάλι ElderFox Documentaries του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες προβολές από τότε που ανέβηκε στις 17 Ιουλίου.
ν

New: Mars In 4K | ElderFox Documentaries
ν

ν

Η ανώνυμη ομάδα των ειδικών της τεχνολογίας που επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες, συνέθεσε κάπου είκοσι πανοραμικές εικόνες από πολλές μικρότερες.

Για παράδειγμα, μια περιοχή που ονομάζεται Glen Torridon αποτελείται από περισσότερες από 1.000 εικόνες που τραβήχτηκαν από το Curiosity μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.

Η ElderFox ισχυρίζεται ότι το υλικό της είναι το μεγαλύτερο μωσαϊκό της επιφάνειας του Άρη που δημιουργήθηκε ποτέ. Περιέχει 1,8 δισεκατομμύρια pixel.

Καμία όμως από τις εικόνες δεν δείχνει κάποιο τοπίο του Άρη πέρα από τον κρατήρα Γκέιλ.

Σε αυτό το περιορισμένο μέρος, τα τρία ρομποτικά οχήματα της NASA ‒το Spirit (2004-2010), το Opportunity (2004-2019) και το Curiosity (2012-σήμερα)‒ αναζητούν αρχαιότερα ή σύγχρονα σημάδια εξωγήινης ζωής.

Από αυτές τις διαπλανητικές μηχανές, μόνο μια ‒η Curiosity (Περιέργεια)‒ εξακολουθεί να είναι ενεργή στην επιφάνεια του Άρη.

Παρ’ όλο που τα μυστήρια του Άρη είναι πολλά, τα ρομποτικά οχήματα έχουν βρει στοιχεία μόνο για νερό στην επιφάνεια του Άρη, καθώς και το ότι ο αρχαίος Άρης είχε τη σωστή χημεία για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ζωής.

Είναι ωστόσο πιθανό πλανήτες όπως ο Άρης να έχουν μορφές ζωής που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τα δικά μας περιορισμένα τεχνολογικά μέσα.
ν

Οι εντυπωσιακές εικόνες δείχνουν μια διαφορετική εικόνα της επιφάνειας του Άρη. Image: NASA / YouTube / ElderFox Documentaries
ν

Οι εικόνες είναι στην πραγματικότητα σύνθεση από πολλές μικρότερες εικόνες του κρατήρα Γκέιλ. Image: NASA / YouTube / ElderFox Documentaries
ν

Η NASA έχει στείλει μέχρι τώρα στον Άρη τρία rover. Από αυτές τις διαπλανητικές μηχανές, μόνο μια ‒η Curiosity‒ εξακολουθεί να είναι ενεργή στην επιφάνεια του Άρη. Image: NASA / YouTube / ElderFox Documentaries
ν

Τα ρομποτικά οχήματα έχουν αποτύχει έως τώρα να ανιχνεύσουν ενδείξεις ζωής. Image: NASA / YouTube / ElderFox Documentaries
ν

 


Translate this post