Μητσοτάκης: «Οι διακοπές είναι κατάσταση του μυαλού»!

Κατηγορία Ταξίδια, Ελλάδα

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την απίστευτη δήλωση ότι οι θερινές διακοπές στην Ελλάδα είναι «κατάσταση του μυαλού» έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ν

ΧΩΡΙΣ να διευκρινίσει αν είναι φυσιολογική ή αρρωστημένη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διακήρυξε ότι οι θερινές διακοπές είναι… «κατάσταση του μυαλού» (a state of mind).

Όπως είπε, το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Ένας Ευρωπαίος τουρίστας μπορεί να κάθεται στην αυλή του στο Λονδίνο ή στο Ελσίνκι, με ένα ποτήρι μπύρα στο ένα χέρι κι ένα χάμπουργκερ στο άλλο, και να φαντάζεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο ή την Κρήτη ή όπου αλλού θέλει. Τελικά, όλα τα πράγματα βρίσκονται στο νου!

«The Greek Summer is State of Mind», διακήρυξε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή δεν χρειάζεται οι ξένοι τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα. Μπορούν απλά να φαντάζονται ότι βρίσκονται εδώ!

Κατά τη γνώμη μας η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού είναι πρωτότυπη μεν, ελλιπής δε. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να φτιάξει μερικά 3D βίντεο με τις παραλίες της Ελλάδας και τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και να τα πουλάει μαζί με τα ειδικά γυαλιά της virtual reality στους ξένους. Τα δε έσοδα από τις πωλήσεις να πάνε σε ειδικό ταμείο για την απεξάρτηση των εξαρτημένων από τον… τουρισμό!

Γιατί και αυτό είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο θερινό σινεμά του Ζαππείου. Αποκάλεσε όσους εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών «εξαρτημένους», λες και πρόκειται για τζάνκια εθισμένα στα σκληρά ναρκωτικά.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Πηγή: YouTube
ν

Όπως είπε, το κράτος θα φροντίσει να τους στηρίξει ώστε να μην είναι εξαρτημένοι από τον… τουρισμό – τουλάχιστον όχι από τον σκληρό τουρισμό. (Όπως φαίνεται όμως μπορούν να είναι «χρήστες» του μαλακού τουρισμού…)
ν

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ»

Το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάστηκε στην «Αίγλη» του Ζαππείου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το διάρκειας 40 δευτερολέπτων διαφημιστικό φιλμάκι του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο εισήγαγε έναν όρο που αποτελεί νέα «υπεραξία» για το ελληνικό καλοκαίρι: ότι δεν είναι μόνο η θάλασσα και ο ήλιος –αυτά τα έχουν και άλλες χώρες‒ αλλά ότι πρόκειται για μια «κατάσταση του μυαλού», a state of mind.

Το μόνο αινιγματικό είναι η καταληκτική φράση: «απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου και αν βρίσκεστε». Δηλαδή; Να έρθουν ή να μην έρθουν;
ν

ν

Όσο για την εντυπωσιακή ακτή που δείχνει το βίντεο, η εν λόγω παραλία βρίσκεται στην Εύβοια και είναι η Μεγάλη Άμμος, κοντά στο Μαρμάρι, όπως δείχνουν εικόνες στο Instagram.
v

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#eviaisland #evia #greece #marmari #sea #summer #water #beach #megaliammos #travel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chrysa (@cchrysaa) στις


ν

 


Translate this post