Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των επιφανειών (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αλλάζοντας αιφνιδίως θέση, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λέει ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των επιφανειών.

Δεν χρειάζονται γάντια για να αγγίξει κάποιος επιφάνειες, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC. Πηγή: News Media

ν

ΚΑΝΟΝΤΑΣ στροφή 180 μοιρών, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός δεν επιζεί πάνω στις διάφορες επιφάνειες ‒μεταλλικές, ξύλινες, χάρτινες ή πλαστικές– ούτε μεταδίδεται μέσω αυτών. Επομένως, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κολλήσει τον ιό αγγίζοντας με γυμνά χέρια μια επιφάνεια και να τον μεταφέρει στον οργανισμό του.

Η ανακοίνωση αυτή έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να βγάλουν αναστεναγμούς ανακούφισης, καθώς επί ώρες σκούπιζαν και καθάριζαν τις επιφάνειες των πακέτων και των τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ ή τις λαϊκές αγορές ή από άλλα καταστήματα, από φόβο ότι μπορεί να μεταφέρουν τον θανατηφόρο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις ή να μην εφαρμόζονται οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας, όπως είναι π.χ. το καλό πλύσιμο του κρέατος, των νωπών τροφίμων και άλλων προϊόντων που μπορεί να έχουν πάνω τους βαρέα μέταλλα ή χημικά.

Και φυσικά ισχύει αυτό που ίσχυε πάντα: με δεδομένο ότι όλοι οι άνθρωποι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο έχουν κάποια ασθένεια, αν πιάσεις μια μολυσμένη επιφάνεια, που είναι εστία μικροβίων, επειδή την έχουν αγγίξει πολλοί άνθρωποι, κινδυνεύεις να αρρωστήσεις όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από πολλές άλλες ασθένειες. Για το λόγο αυτό, το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο.

Το ίδιο συμβαίνει και με την παραμονή σε χώρους που επικρατεί συνωστισμός ή δεν αερίζονται επαρκώς.

Τη σχετική είδηση μετέδωσε σήμερα το πρωί το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Σύμφωνα με το CDC: «Η  Covid-19 είναι μια νέα ασθένεια, την οποία εξακολουθούμε να μαθαίνουμε πώς εξαπλώνεται. Είναι πιθανόν να μεταδίδεται και με άλλους τρόπους, όμως ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του ιού παραμένει από άτομο σε άτομο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο SARS-CoV-2 εξαπλώνεται πολύ εύκολα και διατηρείται ζωντανός μεταξύ των ανθρώπων».
ν

CDC Now Says COVID-19 ‘Does Not Spread Easily’ via Contaminated Surfaces | 987TheBull
ν

ν

 


Translate this post