Πώς φτιάχνουμε μια μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μια μάσκα προσώπου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο αρχίατρος δρ. Τζερόμ Άνταμς. Πηγή: YouTube

ν

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ στο αίτημα πολλών Αμερικανών που δεν θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους –και το χρόνο τους– αγοράζοντας μάσκες, ο αρχίατρος δρ. Τζερόμ Άνταμς (Jerome Adams), ο οποίος φέρει τον βαθμό του Surgeon General, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να φτιάξει εύκολα μια υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι του, από ένα κομμάτι υφάσματος και δύο λαστιχάκια.

Το ύφασμα μπορεί να προέρχεται από παλιά μπλουζάκια, που είναι συνήθως βαμβακερά. Κατάλληλη είναι επίσης και η κοινή πετσέτα φαγητού.

Δείτε πώς ο δρ. Άνταμς διπλώνει το ύφασμα και πώς χρησιμοποιεί δύο απλά λαστιχάκια για να φτιάξει τις θηλιές για τα αυτιά.
ν

Surgeon General shows how to make face masks | WSLS 10
ν

ν

Σκοπός του βίντεο είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να φορούν «μη ιατρικές, υφασμάτινες μάσκες» για να συμβάλλουν στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης του κορονοϊού αλλά να μην στερήσουν τις χειρουργικές μάσκες από τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης.

Να σημειωθεί ότι καμία μάσκα δεν είναι πλήρως αποτελεσματική απέναντι στους ιούς. Ωστόσο, κάθε υλικό φιλτράρει τουλάχιστον το 50% των σωματιδίων.

Η χειρουργική μάσκα, όταν φορεθεί σωστά, έχει την καλύτερη απόδοση, συλλαμβάνοντας το 90-97% των βακτηρίων. Οι μάσκες N 95 (respirator) και οι FFP (Ν 149) έχουν απόδοση 95%. Ακολουθεί η κοινή πετσέτα τραπεζιού με απόδοση 83%, το βαμβακερό ύφασμα από πουκάμισα ή μπλουζάκια (με πρόσμιξη πολυέστερ) και απόδοση 74% και τέλος το 100% βαμβάκι με απόδοση 69%.
ν

 


Translate this post