Θα ντυθεί «Χάρος» και θα περιδιαβαίνει τις παραλίες που ανοίγουν πρόωρα

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κορονοϊός

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το καλοκαίρι έρχεται, οι παραλίες θα ανοίξουν σύντομα, αλλά σε κάποια από αυτές μπορεί να σας περιμένει ο Μεγάλος Θεριστής.

Η παραλία της Τζάκσονβιλ στην πολιτεία της Φλόριντα στις 19 Απριλίου. Πηγή: News Media

ν

ΕΝΑΣ δικηγόρος της Φλόριντα, σχεδιάζει να ντυθεί σαν Χάρος και να τριγυρνά στις παραλίες που ανοίγουν πρόωρο για να αποθαρρύνει τη μαζικοποίηση και την αγελαία νοοτροπία.

Παρ’ όλο που η επιδημία του κοροναϊού δεν έχει λήξει, οι κυβερνήτες χωρών ή πολιτειών εφαρμόζουν το «δόγμα Σόιμπλε», σύμφωνα με το οποίο «η απληστία και το κέρδος δεν πρέπει να υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Πάνω απ’ όλα το κέρδος!» διακήρυξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 3.100.000 κρούσματα και 210.000 θάνατοι. Ο κορονοϊός θερίζει ζωές σε όλο τον πλανήτη, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε φάρμακο ούτε εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19.

Παρ’ όλο όμως που τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης υπήρξαν αποθαρρυντικά, με άνοδο των κρουσμάτων και των θανάτων, οι κυβερνήσεις αρχίζουν σταδιακά να χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα οι μάζες να αρχίζουν και πάλι να φέρονται παράλογα ανεξέλεγκτα.

Αντίθετος σε αυτή την μαζικοποίηση, κατά την οποία καταργείται η ατομική βούληση, τα άτομα παθητικοποιούνται και αποκτούν αγελαία νοοτροπία, συνήθως μέσα από έντεχνους μηχανισμούς που χειρίζονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικοί, αθλητικές ομάδες και όλοι όσοι κερδίζουν από την οπαδική συμπεριφορά του μαζάνθρωπου, ο Daniel Uhlfelder, ένας δικηγόρος της Santa Rosa Beach, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα tweet στο οποίο υπόσχεται να φορέσει τη στολή του Μεγάλου Θεριστή και να παρουσιάζεται από την 1η Μαΐου στις παραλίες με πολυκοσμία – τηρώντας φυσικά την απόσταση των 6 μέτρων.
νν

Ο δικηγόρος, ο οποίος άσκησε αγωγή κατά του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis τον περασμένο μήνα, όταν αυτός αρνήθηκε να κλείσει τις παραλίες, είπε στο περιοδικό “PEOPLE” ότι εμπνεύστηκε το μακάβριο σχέδιό του από την απογοήτευσή του για το άνοιγμα των παραλιών, όταν οι άνθρωποι θα έπρεπε να βρίσκονται σε κοινωνική απόσταση για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η ασθένεια Covid-19 προκαλείται από τη μαζικοποίηση των ανθρώπων», λέει ο Uhlfelder. «Όμως οι άνθρωποι δεν πήραν το μήνυμα. Σκέφτηκα, λοιπόν, τι θα τους έκανε να το πάρουν στα σοβαρά; Μόνο αν καταλάβαιναν ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Και δεν υπάρχει πιο άμεσο σύμβολο από τη φιγούρα του Χάροντα, του Μεγάλου Θεριστή, για να συνειδητοποιήσουν ότι αυτός ο ιός σκοτώνει καθημερινά ανθρώπους κατά χιλιάδες».

«Το να φέρεσαι αστόχαστα δεν δείχνει μόνο ότι είσαι ηλίθιος, αλλά και ότι δεν είσαι και πολύ συμπονετικός με την ανθρώπινη ζωή», προσθέτει.

Εκτός του κυβερνήτη, ο δήμαρχος της Τζάκσονβιλ άφησε ανοιχτές τις παραλίες και τα πάρκα για «βασικές δραστηριότητες», όπως περπάτημα, ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμπι, σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν από πλήθη ανθρώπων που δεν τηρούσαν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Οι πρώτες ενδείξεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων εμφανίστηκαν στη Γερμανία, όπου μια εβδομάδα μετά οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 100 την ημέρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει ανήσυχη για την βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ασθενής με κορονοϊό μολύνει το λιγότερο έναν ακόμη άνθρωπο.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 158.758 κρούσματα και 6.129 θάνατοι.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1.010.507 με τους θανάτους να ανέρχονται σε 56.803. Στη Φλόριντα τα κρούσματα είναι 32.138 και οι θάνατοι 1.088.
ν

Florida To Close Beaches After Young People Ignore Social Distancing Orders | TODAY
ν

ν

 


Translate this post