Εξωπραγματικές ασκήσεις από κολυμβήτρια σε καραντίνα

Κατηγορία Κορονοϊός

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γιούλια Εφίμοβα, τρεις φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, μας δείχνει πώς δουλεύει τους κοιλιακούς της κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η 28χρονη αθλήτρια μάς δείχνει πώς προπονείται μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κοροναϊού. Πηγή: Instagram

ν

Η ΕΠΤΑ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και τρεις φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Γιούλια Εφίμοβα, μας δείχνει πώς διατηρεί τη δύναμή της αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάνοντας μια εξαιρετικά οδυνηρή –και επικίνδυνη–  προπόνηση στο σπίτι.

Όσον αφορά τις ασκήσεις στο σπίτι αυτές είναι επιθυμητές, αρκεί να μην είναι επικίνδυνες και να υπάρχει κάποιος που σας παρακολουθεί.

Ιδιαίτερα οι αθλητές και οι αθλήτριες που θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα, αναζητούν κατάλληλες ασκήσεις. Μερικές από αυτές, που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι, τις έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο.

Η Ρωσίδα αθλήτρια, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο Instagram και στο Twitter, με ασκήσεις κολύμβησης σαν να βρισκόταν σε πισίνα. Καθώς όμως δεν υπάρχει νερό, οι ασκήσεις φαίνονται να είναι εξαιρετικά επώδυνες, αλλά και επικίνδυνες.

Για να εκτελεστούν τέτοιες ασκήσεις, κάποιος ή κάποιοι κρατούν τα πόδια της αθλήτριας σε σταθερή θέση (στην προκείμενη περίπτωση στον πάγκο της κουζίνας, κάτι που απαιτεί δύναμη και δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε βοηθός.

Το σώμα της αθλήτριας αιωρείται στον αέρα, καθώς η ίδια εναλλάσσει τις ασκήσεις της από την ελεύθερη κολύμβηση στο πρόσθιο, από εκεί στην πεταλούδα και μετά στο ύπτιο.

Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακό, όμως σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και οδυνηρό και απαιτεί μεγάλη δύναμη για να παραμείνει το σώμα επίπεδο, καθώς οι μύες ζεσταίνονται από την ένταση.

Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθεί το βίντεο που ανέβηκε στο Instagram που έχει πάνω από 10 εκατομμύρια θεάσεις. (Πατήστε το Play > κάτω αριστερά).
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yuliya Efimova (@pryanya93) στις


v

Η Γιούλια Εφίμοβα γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1992 στο Γκρόζνυ της Ρωσίας, αλλά δυο χρόνια μετά, εξ αιτίας του Πρώτου Τσετσενικού Πολέμου, η οικογένεια της μετακόμισε στο Βολγκοντόσκ, της περιφέρειας του Ροστόφ.

Εκεί ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των έξι ετών, με προπονητή τον πατέρα της. Το 2008, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, όπου και κατάκτησε χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα εμπρόσθιο και ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα. Την ίδια χρονιά συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο.

Το 2010, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και στα 50 μέτρα και στα 100 εμπρόσθιο. Το 2012, συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα εμπρόσθιο.

Το 2013, αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα εμπρόσθιο, με 29,78. Στον τελικό, η Εφίμοβα πήρε το χρυσό μετάλλιο. Τον Αύγουστο του 2015, κέρδισε για πρώτη φορά και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στα 100 μέτρα, ενώ στα 50 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η Εφίμοβα σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ.

Η επιτυχία προκαλεί φθόνο. Το 2014-15 της απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στους αγώνες καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένο στεροειδές. Η ποινή έληξε στις 28 Φεβρουαρίου του 2015. Της αφαιρέθηκε το μετάλλιο που είχε πάρει στο Ευρωπαϊκό του 2013 και της ακυρώθηκαν τα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ σε διαφορετικές κατηγορίες που είχε κάνει τον χειμώνα του 2013.

Στη συνέχεια της απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όμως υπήρξε αναίρεση από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Ωστόσο, κάθε φορά που η Εφίμοβα κολυμπούσε το κοινό την αποδοκίμαζε.

Παρ’ όλα αυτά, το 2017, η χρονιά ήταν επιτυχημένη γι’ αυτήν, καθώς κέρδισε 1 χρυσό, 2 ασημένια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.
ν

 


Translate this post