Την Τρίτη 7 Απριλίου θα είναι ορατή η ροζ Πανσέληνος

Κατηγορία Αστρονομία

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το βράδυ της Τρίτης το φεγγάρι θα βρεθεί πολύ κοντά στην Γη με αποτέλεσμα να φαίνεται 30% πιο φωτεινό και 14% μεγαλύτερο σε μέγεθος.

ν

Η ΡΟΖ Πανσέληνος πραγματοποιείται το βράδυ της Τρίτης και κορυφώνεται ξημερώματα Τετάρτης 8 Απριλίου, στις 5:35 τα ξημερώματα.

Πανσέληνο έχουμε όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε αντίθετα ζώδια. Η Πανσέληνος της 8ης Απριλίου γίνεται στον άξονα Κριού-Ζυγού.

Η ροζ πανσέληνος της Τρίτης προς Τετάρτη θα είναι η πρώτη της Άνοιξης. Το όνομα, όπως και τα περισσότερα που αποδίδονται στις φάσεις του φεγγαριού, δόθηκε από τους Ιθαγενείς της Αμερικής. Προέρχεται από το χρώμα ενός άγριου λουλουδιού που φυτρώνει την ίδια εποχή. 

Εντούτοις, το χρώμα της πανσελήνου αναμένεται να είναι σχετικά πορτοκαλί και αυτό γιατί η ατμόσφαιρα της Γης απορροφά τα μπλε και πράσινα κύματα φωτός και αφήνει μόνο τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα. 

Το φεγγάρι θα βρεθεί πολύ κοντά στην Γη με αποτέλεσμα να φαίνεται 30% πιο φωτεινό και 14% μεγαλύτερο. Η ελλειπτική τροχιά της σελήνης σημαίνει ότι το σημείο που θα πλησιάσει την Γη θα είναι περίπου στα 350.000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τους αστρονόμους αυτή η υπερπανσέληνος θα είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις μέσα στο 2020.
ν

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Η Σελήνη μας διδάσκει ότι στη ζωή υπάρχουν φάσεις. Άλλοτε τα πράγματα είναι πληθωρικά, όπως σε μια πανσέληνο, και άλλοτε σε έλλειψη, όπως όταν το φεγγάρι βρίσκεται στη χάση του.

Τα πράγματα συνεπώς αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε κι εμείς. Τα πάντα ρει, έλεγε ο Ηράκλειτος. Η αλλαγή, όσο δυσάρεστη κι αν είναι, είναι σημάδι ζωής, Αντίθετα, η προσκόλληση σε έναν τρόπο ζωής, όσο ευχάριστη κι αν είναι, ισοδυναμεί με θάνατο.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό και η Σελήνη στον Ζυγό. Ο Κριός είναι ζώδιο ενεργητικό και σχετίζεται με την ανεξαρτησία και την ατομικότητα. Οι ενέργειες αυτού του ζωδίου μας παρακινούν να πάψουμε να είμαστε μόρια της μάζας, να πάψουμε να δρούμε και να αντιδρούμε σαν μάζα, σαν μαζάνθρωποι και να γίνουμε ελεύθερα πνεύματα.

Ο Κριός εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα που δεν θέλει να ακολουθήσει προκαθορισμένους κανόνες, αλλά να είναι αδέσμευτος και αυθόρμητος. Αυτή η ενέργεια του Κριού ζητά από εμάς να ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι είμαστε και, κυρίως, στο τι πιστεύουμε ότι σημαίνει να είσαι άτομο και όχι μάζα.
ν

ν

Αυτή ακριβώς η δύναμη της ατομικότητας ενισχύεται από τον Ζυγό. Η δύναμη δεν είναι ένα εξωτερικό μέγεθος, αλλά κάτι που υπάρχει μέσα στον καθένα από εμάς.

Η πανσέληνος στον Ζυγό μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου. Τα πάντα βρίσκονται μέσα μας ‒ η υγεία και η ασθένεια, ο πλούτος και η φτώχεια, η ελευθερία και ο περιορισμός. Εξαρτάται τι θα επιλέξουμε. Και αυτό που θα επιλέξουμε αυτό και θα μας συμβεί.
ν

‘Super Pink Moon’ Will Be Biggest And Brightest Supermoon Of The Year | CBS
v

v

 


Translate this post