“NEIN” από Γερμανία για έκδοση κορονό-ομολόγου

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός, Οικονομία

ΑΝΑΛΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γερμανική κτηνωδία. Η Μέρκελ διέλυσε με (απο)φασιστικό τρόπο τις ελπίδες των 9 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έκδοση κορονό-ομολόγου.

Η Μέρκελ αγωνίζεται να κρατήσει υπό την γερμανική μπότα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει διασπαστεί σε δύο κομμάτια. Image: News Media

ν

ΕΝΝΕΑ από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης, που είναι υποτελείς στο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, αν και έπεσαν στα γόνατα εκλιπαρώντας, απέτυχαν να πείσουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να φανεί ελεήμων και πονόψυχη.

Οι εννέα χώρες είναι Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Απέναντί τους όμως είχαν τη Γερμανία με 9 άλλες χώρες να την υποστηρίζουν: Αυστρία, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Σλοβακία

Σε αυτές προσθέστε τις επίσης φιλογερμανικές Δανία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία.

Έτσι, επισήμως, η Ευρώπη διασπάστηκε χθες σε δύο στρατόπεδα.

Στο στρατόπεδο του Νότου και στο στρατόπεδο του Βορρά.

Και η Μέρκελ αγωνίζεται να κρατήσει τα δύο κομμάτια ενωμένα και υποτελή στη Γερμανία. Γι’ αυτό και σκληραίνει συνεχώς τη στάση της.

Στη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τον κοροναϊό, αρνήθηκε πεισματικά να συναινέσει στην έκδοση κορονό-ομολόγου που ζητούσαν οι 9 του Νότου.

Το επιχείρημα των 9 ήταν ότι οι χώρες τους, που εκπροσωπούν το 57% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, πλήττονται από τον κοροναϊό και έχουν χαθεί ήδη 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό πρέπει να κάνουν κάτι ανάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποφάσισαν να τυπώσουν νέο χρήμα αξίας 2,2 τρισ. δολαρίων, όπως είχαν κάνει και κατά την οικονομική κρίση του 2008.

Βέβαια οι 9 Ευρωπαίοι, ως πιο συνετοί, δεν ζητούσαν να τυπώσει η ΕΚΤ νέο χρήμα. Απλά ζητούσαν ένα Ευρωομόλογο.
ν

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ

Πρόκειται για ένα δάνειο το οποίο θα το εκδίδουν όλες μαζί οι χώρες της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες εμφανίζονται ως μία ενότητα και ζητούν την τοποθέτηση ενός ομολόγου. Την εγγύησή του αναλαμβάνουν πάλι όλες οι χώρες από κοινού, ευθύνονται δηλαδή αλληλέγγυα.
ν

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας μεγάλες προσδοκίες, δυστυχώς όμως έμεινε με τις προσδοκίες. Image: Supplied
ν

Αυτό σημαίνει, ότι για την αποπληρωμή του είναι το ίδιο υπεύθυνες όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Εδώ, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ξεκινάει και η συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του Ευρωομολόγου μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων.

Στην παρούσα φάση, της κρίσης από την πανδημία του κοροναϊού, πλήττονται κυρίως δύο μεγάλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν επουλώσει ακόμη τις πληγές που άφησε πίσω της η χρηματοοικονομική κρίση. Πρωτίστως η Ιταλία και η Ισπανία, ακολουθούν βέβαια, χωρίς ακόμη εμφανή μεγάλα προβλήματα, αλλά εύκολα να τα υποθέσει κανείς, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και κανείς δεν γνωρίζει ποιες ακόμη.

Συνεπώς, το θέμα δεν αφορά μόνο τις χώρες που πλήττονται, αλλά την ίδια την υπόσταση της Ευρωζώνης.
ν

“NEIN, NEIN, NEIN”

Και μόνο στη σκέψη ότι θα βοηθηθούν οικονομικά οι χώρες του Νότου και ότι θα πάρουν μια ανάσα, η Γερμανία βγάζει φλύκταινες. Αυτό που θέλει είναι να είναι η ίδια οικονομικά πανίσχυρη. Ενδιαφέρεται βέβαια και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, τόσο όμως όσο χρειάζεται. Να έχουν δηλαδή οι λαοί του Νότου ένα πιάτο φαΐ για να μην πεθάνουν, και οι κυβερνήσεις τους να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο υποτέλειας στη Γερμανία.

Έτσι, η Μέρκελ απέρριψε μετά βδελυγμίας την έκδοση ενός Ευρωομολόγου. Το μόνο που δέχτηκε ήταν να ανακουφίσει κάπως την Ιταλία, μεταφέροντας… καμιά δεκαριά Ιταλούς που ασθένησαν από τον κοροναϊό, σε γερμανικά νοσοκομεία!

Αυτή είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης!
ν

ΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ” ΤΗΣ ΕΚΤ

Αντί της έκδοσης Ευρωομολόγου, το σατανικό γερμανικό μυαλό σκέφτηκε το εξής: να δώσει δάνεια στα κράτη της ΕΕ των οποίων θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα μέτρα κατά του κοροναϊού, με τον κατάλληλο φυσικά τόκο, δεσμεύοντάς τα έτσι για άλλα πενήντα χρόνια ως υποτελή στη Γερμανία.

Τα δάνεια θα δοθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που είναι βέβαια γερμανική, με έδρα τη Φρανκφούρτη, και θα είναι σε ευρώ, που είναι το γερμανικό μάρκο μεταμφιεσμένο.

Τα χρήματα αυτά δεν θα τα δώσει η Γερμανία. Η ΕΚΤ θα τυπώσει νέο χρήμα, που θα μοιραστεί αφειδώς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες που θα έχουν καταστραφεί από τους πρωτοφανείς αυτοπεριορισμούς για να προστατευτούν από το βαρύ κύμα θανάτου που τις απειλεί. Έτσι, η μια μετά την άλλη, θα προσαρτηθούν ολοκληρωτικά στο γερμανικό άρμα, χάνοντας, όπως η Ελλάδα, την εθνική ανεξαρτησία τους, τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις ή να ορίζουν το έδαφός τους.

Είναι δε τέτοια η κομπορρημοσύνη των Γερμανών –σαν τους γύπες που περιμένουν να σκυλεύσουν το πτώμα της Ευρώπης– που δεν κρύβουν την απληστία τους, βαφτίζοντας τα δάνεια υποτέλειας «αναπτυξιακά προγράμματα» και «Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη».

Είναι εξαιρετικά αφελής και βαθιά φιλογερμανός όποιος δεν αντιλαμβάνεται ή κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται την σημερινή κατάσταση. Όπως και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο η Γερμανία είχε κατακτήσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο –πλην Βρετανικών Νησιών‒ καθώς και το ευρωπαϊκό τμήμα της σημερινής Ρωσίας, έτσι και τώρα έχει κατακτήσει την Ευρώπη, όχι με στρατιώτες και άρματα μάχης, αλλά δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια μεθοδικά, με το σύγχρονο όπλο που λέγεται οικονομία (ευρώ).

Επειδή οι χώρες της Νότου δεν είναι Μεγάλη Βρετανία για να επιχειρήσουν μια «ηρωική» έξοδο, μόνο ισχυροποιώντας τους μεταξύ τους δεσμούς και δημιουργώντας έναν συνασπισμό με τα ιδεώδη της Γαλλίας, θα μπορέσουν ενωμένες να ξεφύγουν από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό της Γερμανίας – έναν εναγκαλισμό άπειρες φορές πιο επικίνδυνο από την επιδημία του κοροναϊού.
ν

 


Translate this post