Σκελετός τύπου Νέσι βρέθηκε σε παραλία της Σκωτίας

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας γιγάντιος σκελετός τύπου Νέσι ξεβράστηκε σε παραλία της Σκωτίας κοντά στο Αμπερντήν από την καταιγίδα «Κιάρα».

Τι είδους είναι αυτό το πλάσμα; Πηγή: Facebook

ν

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ «Κιάρα» που έπληξε τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, κάνοντας πολλές περιοχές της να θυμίζουν βυθισμένες πολιτείες, αποκάλυψε ένα τερατώδες απομεινάρι θαλάσσιου ζώου σε μια παραλία του Αμπερντήν.

Ο σκελετός και ό,τι άλλο είχε απομείνει από το άγνωστο ζώο βρέθηκαν ξεπλυμένα στην παραλία Balmedie κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Σκωτίας. Ο μυστηριώδης σκελετός ανακαλύφθηκε από ένα μέλος της τοπικής ομάδας του Facebook με την ονομασία Fubar News στις 9 Φεβρουαρίου.

Η δημοσίευση της εικόνας του παράξενου πλάσματος δημιούργησε γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό σχολίων, με τους περισσότερους να συνδέουν τον σκελετό με το περίφημο τέρας του Λοχ Νες, παρά το γεγονός ότι η ομώνυμη λίμνη βρίσκεται πάνω από 160 χιλιόμετρα μακριά.

Άλλοι είπαν ότι θα μπορούσε να είναι ένας κροκόδειλος του αλμυρού νερού και άλλοι ότι είναι το Φάλκορ, ο τυχερός δράκος, από την ταινία φαντασίας “Neverending Story” (Ιστορία δίχως τέλος).

Ωστόσο, σύντομα αποδείχτηκε ότι το περίεργο πλάσμα δεν ήταν τίποτε απ’ όλα αυτά.

Σύμφωνα με τον Νικ Ντάβιντσον (Nick Davidson), από την υπηρεσία Scottish Marine Animal Stranding Scheme, τα απομεινάρια ανήκουν στην πραγματικότητα σε μια Ρυγχοφάλαινα (Minke whale) που φτάνει τα 10 μέτρα και ζει στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Αποδείχτηκε επίσης ότι η φάλαινα ξεβράστηκε στην παραλία τον Οκτώβριο κι ότι απλώς η καταιγίδα «Κιάρα» αφαίρεσε την άμμο που κάλυπτε το κουφάρι της.
ν

ν

 


Translate this post