Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία 6,8 Ρίχτερ (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Συνεχείς ενημερώσεις

Posted by Youmagazine Staff

 

38 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας.

Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη Σίρβις της επαρχίας Ελαζίγ. Image: Reuters / Stringer. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός μέχρι το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ενώ  στην Τουρκία στην πόλη Σίβρις, που είναι κοντά στη Μαλάτεια και το Ντιγιάρμπακιρ, στην επαρχία Ελαζίγ στα βάθη της Ανατολίας, έχουμε έως τώρα 38 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες από την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Ο σεισμός συνέβη στις 19:55 σήμερα το βράδυ (20:55 τοπική ώρα) και έγινε αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες όπως η Συρία, η Γεωργία, ο Λίβανος και η Αρμενία. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έκανε τους ανθρώπους να πεταχτούν τρομοκρατημένοι έξω από τα σπίτια τους.

Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο που ακολουθεί, οι καταστροφές είναι μεγάλες και ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.
ν

ν


ν

Το επίκεντρο του σεισμού στην Τουρκία που έγινε αισθητός σε μια μεγάλη περιοχή, από τη Γεωργία έως το Ισραήλ. Image: News Media
ν

Οι αρχικές αναφορές από το πρακτορείο Anadolu, παρά τις εκτεταμένες καταστροφές, μιλούσαν για τέσσερις μόνο νεκρούς.

Ωστόσο, στο Ελαζίγ είχε γίνει ξανά σεισμός το 2010, 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και τότε είχαν σκοτωθεί 51 άτομα. Το 1999 είχαν σκοτωθεί στη Νικομήδεια (Ιζμίτ), που βρίσκεται δυτικά, 17.000 άνθρωποι από σεισμό 7,6 Ρίχτερ, ενώ το 2011 σκοτώθηκαν 523 άνθρωποι στην ανατολική πόλη Βαν.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ, καθώς στην περιοχή ζουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ οι περισσότερες κατασκευές είναι πρόχειρες και δεν ακολουθούν τους κανονισμούς αντισεισμικής προστασίας.
ν

Στη Σίβρις έχουν διασωθεί 39 άνθρωποι που ήταν παγιδευμένοι στα ερείπια, ενώ εκτιμάται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι άλλοι 30 άνθρωποι. Image: Supplied
ν

Από τη διάσωση μιας γυναίκας στο Ελαζίγ. Ένα 12χρονο αγόρι που διασώθηκε από τα ερείπια, ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Image: Supplied
ν

Οι ζημιές στην περιοχή είναι μεγάλες, καθώς πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει. Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι ‒8 βαθμοί Κελσίου. Image: Supplied
ν

A 6.8 magnitude earthquake hits Turkey’s eastern city of Elazig | TRT
ν


ν

 


Translate this post