Ο πιο νέος δήμαρχος στον κόσμο είναι μόλις επτά μηνών

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικοι αποδεικνύονται ακατάλληλοι, δεν είναι παράξενο που τα μικρής ηλικίας άτομα αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις.

Ο ηλικίας 7 μηνών Τσάρλι Μακμίλαν έγινε ο πιο νέος δήμαρχος στο κόσμο. Image: Supplied

ν

ΑΠΟ μικρός στα βάσανα. Ένα αγοράκι μόλις επτά μηνών έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πιο νέος δήμαρχος στον κόσμο, καθώς ανέλαβε δημαρχιακά καθήκοντα στο Ταξίντο (Tuxedo) του Τέξας.

Σε μια εποχή που οι ενήλικες όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά δημιουργούν καινούρια, ο κόσμος στρέφεται ολοένα και σε πιο νέα άτομα, έτσι που αντί οι μεγάλοι να συμβουλεύουν τους μικρούς, συμβαίνει το αντίθετο. Και αυτό δείχνει τη βαθιά κρίση της δυτικής κοινωνίας.

Έτσι, ο μικρός Γουίλιαμ Τσάρλι Μακμίλαν, γνωστός και ως δήμαρχος Τσάρλι, φόρεσε τα καλά του και παρουσιάστηκε στο Γουάιτχολ του Ταξίντο στο Τέξας το απόγευμα της Κυριακής, όπου ορκίστηκε μπροστά σε περίπου 150 δημοτικούς συμβούλους και επισκέπτες. Η ορκωμοσία του δήμαρχου Τσάρλι γίνεται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες νίκησε όλους τους αντιπάλους του.

Ο νέος σε όλα του δήμαρχος καλείται τώρα να εξυπηρετήσει τις τοπικές κοινότητες στην κομητεία Grimes.

Ένας από τους παρευρισκόμενους, ο Τζος Φουλτς 41 ετών, σύμβουλος της γειτονικής πόλης του Ναβασότα, δήλωσε στο Newsweek ότι ο Τσάρλι «βρισκόταν στο βάθρο των επισήμων» με τους γονείς του, που τον έχουν υιοθετήσει, τον Τσαντ και την Νάνσι Μακμίλαν, στις 4:30 μ.μ. καθώς τα μέλη της τοπικής κοινότητας τον αναγόρευσαν δήμαρχό τους.
ν

Στην τελετή ορκωμοσίας του Τσάρλι υπήρχαν μαζορέτες καθώς και άνδρες μιας αυτοσχέδιας μυστικής υπηρεσίας. Image: Supplied
ν

Όπως είπε ο Φουλτς, ο Τσάρλι ήταν φιλικός με τους ανθρώπους γύρω του «σαν ένα χαρούμενο μικρό παιδί». Στην εκδήλωση πήραν μέρος ένα συγκρότημα που έπαιζε πατριωτική μουσική, η ομάδα χορού του τοπικού γυμνασίου, τα μέλη της Πυροσβεστικής καθώς και μια αυτοσχέδια μυστική υπηρεσία.

«Η τελετή ήταν καλά σχεδιασμένη από τους θετούς γονείς του και δεν διέφερε από την ορκωμοσία ενός άλλου δημάρχου. Απλώς ήταν σε μικρότερη κλίμακα…» είπε ο Φουλτς. «Όλοι ήθελαν να τον πάρουν αγκαλιά και να περπατήσουν μαζί του, ενώ η αγάπη ήταν έντονη στην ατμόσφαιρα».

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο στην ιστορία της χώρας μας και ο δήμαρχος Τσάρλι θα βοηθήσει να επανέλθουν στην κοινότητά μας η ειρήνη και η καλοσύνη. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος».

Ένας δημοτικός σύμβουλος έδωσε τον καθιερωμένο όρκο στη θέση του μικρού Τσάρλι.
ν

Ο δήμαρχος Τσάρλι θέλει να φέρει έναν νέο αέρα στα πολιτικά πράγματα της τοπικής κοινωνίας. Το σύνθημά του είναι “Κάνε την Αμερική καλή ξανά”. Image: Supplied
ν

Ο επί τιμή δήμαρχος εκλέγεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου με εκλογές που διοργανώνει το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών. Εφέτος νίκησε ο Τσάρλι.

Όπως είπε η Νάνσι, η θετή μητέρα του Τσάρλι, «ο Τσάρλι είναι ανεκτικός με όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στην κοινότητά μας. Το σύνθημά του είναι “Κάνε την Αμερική καλή ξανά” (Make America Kind Again)».

«Ο Τσάρλι τους αγαπά όλους, αδιάφορο αν κάποιος είναι Ρεπουμπλικάνος, Δημοκρατικός ή Ανεξάρτητος. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την καλοσύνη σε όλη την Αμερική, στη βάση του ότι όλοι είναι ίσοι και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Τον επόμενο μήνα, η οικογένεια Μακμίλαν θα πάει στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ.
ν

 


Translate this post