Ινδία: Πέθανε τρώγοντας πενήντα βρασμένα αυγά

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μπορεί κάποιος να φάει 50 βρασμένα αυγά σε μια ώρα και να ζήσει, όπως ο ήρωας της ταινίας “Ο Μεγάλος Δραπέτης” με τον Πολ Νιούμαν;

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο μόνοι στο σπίτι. Image: Supplied

ν

ΕΝΑΣ αυτοσχέδιος διαγωνισμός φαγητού στην Ινδία που περιλάμβανε την κατάποση 50 σφικτών αυγών σε λιγότερο από μια ώρα, όπως στην ταινία “Ο Μεγάλος Δραπέτης” (Cool Hand Luke) του 1967 με τον Πολ Νιούμαν, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός άνδρα 42 ετών.

Στη φυλακή, ο Πολ Νιούμαν καυχιέται ότι μπορεί να φάει 50 βρασμένα αυγά σε λιγότερο από μια ώρα. Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή ανάμεσα στους φύλακες και τους φυλακισμένους και ο Πολ Νιούμαν τρώει το πρώτο αυγό. Η κατάποση του τελευταίου αυγού με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τη λήξη του χρόνου, έκανε τη σκηνή του διαγωνισμού θρυλική όχι μόνο στην ιστορία των ταινιών αλλά και στον πραγματικό κόσμο.

Έκτοτε το ρεκόρ των 50 αυγών παραμένει ένα ορόσημο, παρ’ όλο που πολλοί το έχουν καταρρίψει, όπως ο Ιάπωνας Τακέρου Κομπαγιάσι που έφαγε 50 χοτ ντογκ σε 12 λεπτά το 2000, ή η βάρους 45 κιλών Σόνια “Μαύρη Χήρα” Τόμας, η οποία έφαγε 65 αυγά σε 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Βέβαια αυτοί ήταν αθλητές που επιχείρησαν αυτό τον άθλο ύστερα από πολύμηνη προπόνηση.
ν

Ο Πολ Νιούμαν στην ταινία “Ο Μεγάλος Δραπέτης” (Cool Hand Luke) του 1967. Image: Supplied
ν

Μπορεί ένας άνθρωπος να φάει 50 αυγά και να επιβιώσει; Ένα βρασμένο αυγό ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια και 50 αβγά ισοδυναμούν με περίπου 6 κιλά τροφής που μπαίνει στο στομάχι ταυτόχρονα. Είναι σαν να τρώει κανείς ένα νεογέννητο βρέφος και κάτι παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να αντιληφθεί το σοκ που παθαίνει ο οργανισμός, ειδικά στην περίπτωση που τα αυγά τρώγονται ωμά.

Το 2012 ένας άνδρας από την Τυνησία, ο 20χρονος Dhaou Fatnassi, πέθανε, αφού έφαγε 28 ωμά αυγά σε διαγωνισμό στην Αυστραλία.

Πρόσφατα στην Ινδία πέθανε ο 42χρονος Subhash Yadav, ύστερα από έναν αυτοσχέδιο αγώνα με έναν φίλο του. Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στην αγορά Bibiganj της πόλης Jaunpur στην επαρχία Ούταρ Πραντές, όταν άρχισαν να τσακώνονται. Και οι δύο συμφώνησαν πως ο καλύτερος τρόπος να λύσουν τις διαφορές τους ήταν να διαγωνιστούν ποιος θα φάει πρώτος 50 αυγά βρασμένα.

Ο νικητής αυτού του παράξενου διαγωνισμού θα κέρδιζε το ποσό των… 25 ευρώ.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά, έως ότου ο Subhash Yadav προσπάθησε να φάει το 42ο αυγό του. Έπεσε επί τόπου νεκρός.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο ιατρικών ερευνών Sanjay Gandhi Postgraduate Institute of Medical Sciences, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η υπερβολική λήψη μιας μόνο τροφής, δηλητηριάζει τον οργανισμό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πέθανε από «επιπλοκές που οφείλονταν στην υπερκατανάλωση δεκάδων αυγών».
ν

 


Translate this post