Εξωγήινα διαστημόπλοια κρυμμένα σε κοντινούς αστεροειδείς; (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την άποψη ότι εξωγήινα διαστημόπλοια παρακολουθούν τη Γη κρυμμένα σε κοντινούς αστεροειδείς παρουσιάζει ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο.

Υπάρχουν εξωγήινα διαστημόπλοια κρυμμένα στη ζώνη των αστεροειδών; Image: Supplied

ν

ΜΙΑ νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ένας διαστημικός στόλος με σκάφη που σχετίζονται με την ανθρωπότητα και το μέλλον της είναι δυνατόν να κρύβονται ανάμεσα στην πληθώρα της ζώνης των αστεροειδών.

Η ζώνη των αστεροειδών είναι μια περιοχή ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία στην οποία εντοπίζονται οι περισσότεροι αστεροειδείς του ηλιακού συστήματος.

Η ζώνη αυτή εκτείνεται από 2,1 έως 3,3 αστρονομικές μονάδες (μια αστρονομική μονάδα = 1,5 δισ. μέτρα) από τον Ήλιο και περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς διαφόρων τύπων, των οποίων το μέγεθος ποικίλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό ‒ από μερικές εκατοντάδες μέτρα (όπως ο Δάκτυλος) μέχρι εκατοντάδες χιλιόμετρα (όπως η Παλλάδα και η Εστία).

Η Ζώνη του Κάιπερ είναι μια αντίστοιχη ζώνη αντικειμένων, πολύ πιο μακριά, καθώς απέχει 40 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο.

Στο πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του με τίτλο “Looking for Lurkers: Co-Orbiters as SETI Observables”, ο δρ. Τζέιμς Μπένφορντ (James Benford), πρόεδρος της εταιρείας Microwave Sciences, με έδρα την πόλη Λαφαγιέτ της Καλιφόρνιας, γράφει ότι εάν ένας επαρκώς προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός ήθελε να μας παρατηρεί, η καλύτερη θέση για να το κάνει θα ήταν ένας αστεροειδής, ο οποίος ακολουθεί ένα παρόμοιο τροχιακό μονοπάτι με τη Γη.

Από αυτή την πλεονεκτική θέση, ένα ρομποτικό διαστημικό όχημα θα μπορούσε να παρακολουθήσει τον πλανήτη μας για χιλιάδες χρόνια, χωρίς κανείς από εμάς να αντιληφθεί την παρουσία του.

Με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, οι αισθητήρες του ρομποτικού οχήματος θα μπορούσαν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την τεχνολογία και τον πολιτισμό μας στους δημιουργούς του οχήματος σε κάποιο μακρινό εξωγήινο κόσμο.

«Πιθανόν οι ανιχνευτές αυτών των οχημάτων να μας ακούν και να περιμένουν να τα ανακαλύψουμε», γράφει ο δρ. Μπένφορντ. «Γι’ αυτό και πρέπει να ερευνήσουμε την ζώνη των αστεροειδών. Αν δεν βρούμε τίποτα εκεί, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος στο σύμπαν εκτός από εμάς».
ν

Why Harvard Scientists Think This Object Is An Alien Spacecraft | Tech Insider
ν

ν

 


Translate this post