Το τρέιλερ της ταινίας “1917” με το τρομερό καστ (vid)

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας “1917” με το τρομερό καστ, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Σαμ Μέντες και παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Άγγλος ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε σκηνή της ταινίας. Πηγή: YouTube

ν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το τρέιλερ της ταινίας “1917” που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα Όσκαρ του 2020.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στα χρόνια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του λεγόμενου και Μεγάλου Πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1914 και διήρκεσε έως τις 11 Νοεμβρίου 1918.

Αυτή η γενικευμένη σύρραξη των ευρωπαϊκών δυνάμεων ξεκίνησε με την επίθεση της Αυστροουγγαρίας, που υποστηριζόταν από την Γερμανία, κατά της Σερβίας με βομβαρδισμό της πόλης του Βελιγραδίου. Αφορμή ήταν η δολοφονία του αρχιδούκα διαδόχου της Αυστρίας Φερδινάνδου και της συζύγου του, Σοφίας φον Τσότεκ, την οποία σχεδίασαν και οργάνωσαν Γερμανοί πράκτορες, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους Σέρβους.

Τα αληθινά περιστατικά της δολοφονίας του αρχιδούκα Φερδινάνδου, που αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, περιγράφονται στην ταινία του 2014 “Σαράγεβο: η αφορμή”.

Εκτός των ευρωπαϊκών κρατών, στον πόλεμο πήραν μέρος η Αυστραλία, η Τουρκία, η Ινδία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία και η Νέα Ζηλανδία. Ο πόλεμος στοίχισε συνολικά τη ζωή  σε περίπου 66 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ταινία “1917” επιχειρεί μια αναπαράσταση των παράλογων και τραγικών γεγονότων, έχοντας ένα πολύ δυνατό καστ: Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μαρκ Στρονγκ, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Άντριου Σκοτ κ.ά. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Σαμ Μέντες (American Beauty, Skyfall, Spectre), ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο περίφημος Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο για την υπόθεση της ταινίας, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους προς τα φετινά Χριστούγεννα.
ν

“1917” OFFICIAL TRAILER (2019)
ν

ν

 


Translate this post