Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αθήνα

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 με επίκεντρο το Γαλαξίδι. Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή στην Αθήνα.

ν

Η ΑΘΗΝΑ σείστηκε ελαφρώς ύστερα από την σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο σήμερα στις 12:46 με επίκεντρο το Γαλαξίδι.
Η δόνηση σε θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος περί τα 2 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική καθώς επίσης και τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
ν

ν

ΛΕΚΚΑΣ: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι», ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μια «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Γαλαξιδίου, όπου την Παρασκευή σημειώθηκε σεισμός 3,4-3,7 Ρίχτερ.
ν

 


Translate this post