Το τρομακτικό βίντεο της συντριβής ενός βομβαρδιστικού Tu-22M3

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε το τρομακτικό βίντεο της συντριβής ενός βομβαρδιστικού Tu-22M3 στο Μουρμάνσκ, την ώρα που επιχειρούσε να προσγειωθεί σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας.

ν

ΤΟ TUPOLEV Tu-22M3 είναι ένα υπερηχητικό, μεγάλης εμβέλειας στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος με οπισθοκλινείς πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας. Το πλήρωμά του είναι τετραμελές: πιλότος, συγκυβερνήτης, πλοηγός, χειριστής οπλικών συστημάτων. Έχει μήκος 42,4 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 34,28 μέτρα. Το ύψος του είναι λίγο παραπάνω από τα 11 μέτρα. Έχει δύο κινητήρες Kuznetsov NK-25 turbofan και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 2.000 χλμ./ώρα (1,8 Μαχ).
Στο αεροσκάφος προτιμήθηκαν οι πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, αφού επιτρέπουν τον συνδυασμό της απόδοσης σύντομης απογείωσης, αποτελεσματική σταθερή ταχύτητα, υψηλές ταχύτητες και πτήση χαμηλού ύψους. 
Ωστόσο τίποτε απ’ όλα αυτά δεν στάθηκε ικανό να σώσει το Tupolev Tu-22M3, την ώρα που επιχειρούσε να προσγειωθεί σε μια αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ολένεγκορσκ (Olenegorsk) στο Μουρμάνσκ, σε συνθήκες παγετού και μηδενικής ορατότητας.
Το δυστύχημα συνέβη στις 22 Ιανουαρίου 2019.
ν

ν

Στο βίντεο που τράβηξε κάποιος στρατιωτικός της βάσης την ώρα της προσγείωσης, το αεροπλάνο εμφανίζεται, μέσα στην πυκνή ομίχλη, να σκοντάφτει στο έδαφος, να διπλώνει στα δύο και να τυλίγεται στις φλόγες.
ν

ν

Τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος πέθαναν επιτόπου, ο κυβερνήτης όμως επέζησε κατά θαυματουργό τρόπο, αν και σοβαρά τραυματισμένος. Διατάχθηκε έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

ν

ν

Η θανατηφόρα πτήση σε συνθήκες χιονοθύελλας ήταν μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο αρχικά ανέφερε ότι το βομβαρδιστικό δεν έφερε όπλα. Μεταγενέστερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν οπλισμένο με έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Kh-22 μεγάλου βεληνεκούς και μερικές εκατοντάδες άλλων πυρομαχικών.
ν

ν

Το Tupolev-22M3 είναι η σύγχρονη έκδοση του σοβιετικού υπερηχητικού, μεγάλης εμβέλειας στρατηγικού βομβαρδιστικού και ναυτικής επίθεσης Tu-22M που τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 1970. Το M3M, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, διαθέτει αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, νέο εξοπλισμό ψηφιακής ραδιοπλοήγησης και νέο σύστημα επικοινωνιών, καθώς πρόκειται να αποτελέσει των φορέα των υπερσύγχρονων πυραύλων Kinzhal.
Το αεροπλάνο που εμπλέκεται στο θανατηφόρο ατύχημα είχε παραχθεί πριν από 33 χρόνια, αλλά υπέστη σημαντική αναβάθμιση το 2012, ενώ πρόσφατα είχε υποστεί περαιτέρω εκσυγχρονισμό.
ν

Βομβαρδιστικό Tupolev-22M3 (Backfire C κατά ΝΑΤΟ), όμοιο με αυτό που συνετρίβη στις 22 Ιανουαρίου. Image: Supplied
ν

 


Translate this post