Γερμανία: χιλιάδες κάνουν εμφυτεύσεις για να γίνουν ζόμπι

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Χιλιάδες άνθρωποι μετατρέπονται οικειοθελώς σε ζόμπι, εμφυτεύοντας μικροτσίπ στο σώμα τους που αντικαθιστούν τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Το “μικροτσίπ της σκλαβιάς” έχει μέγεθος όσο δύο κόκκοι ρυζιού. Image: Supplied

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει το Euronews, χιλιάδες Γερμανοί έχουν αρχίσει να εμφυτεύουν έξυπνα μικροτσίπ στα δάχτυλά τους, με το πρόσχημα ότι τους βοηθούν να μεταφέρουν τις διάφορες κάρτες που έχουν, και να θυμούνται τους κωδικούς ασφαλείας.
Τα έξυπνα μικροτσίπ είναι προϊόντα μιας γερμανικής εταιρείας με το χαρακτηριστικό όνομα «Είμαι ρομπότ» (I am Robot) με έδρα το Ντόρτμουντ και διευθυντή τον Σβεν Μπέκερ (Sven Becker). Ο Μπέκερ πήρε την ιδέα από ένα τσιπ που εμφυτεύτηκε στο σκυλί ενός φίλου του από την αμερικανική εταιρεία βιοκαυσίμων Dangerous Things.
Από τη δημιουργία της εταιρείας το 2015 μέχρι σήμερα, πάνω από 3.500 άτομα στη Γερμανία έχουν εμφυτεύσει το μικροτσίπ “I am Robot” κάτω από το δέρμα τους. Ωστόσο, ο αριθμός των Γερμανών που έχουν «ζομποποιηθεί» οικειοθελώς είναι μεγαλύτερος, γιατί πολλοί προμηθεύονται εμφυτεύματα από το εξωτερικό.
ν

Το μικροτσίπ μπαίνει κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα. Image: Supplied
ν

Η ζομποποίηση του ανθρώπου

Όσοι επιθυμούν να «ζομποποιηθούν» μπορούν να παραγγείλουν το εμφύτευμα που επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας του Μπέκερ και στη συνέχεια να πάνε σε ένα στούντιο piercing και να κάνουν την εμφύτευση με σύριγγα. Όσοι θέλουν να τους κάνει την εμφύτευση η εταιρεία του Μπέκερ θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω.
(Χρησιμοποιούμε εδώ τον όρο «ζομποποίηση» ως καταλληλότερο από τον όρο «ρομποτοποίηση», γιατί το ρομπότ δεν έχει συνείδηση ή επίγνωση των πράξεών του, ενώ το ζόμπι (zombi) –ένα ον μεταξύ ελαττωματικού ανθρώπου, ζώου και μηχανής– έχει μια αμυδρή έστω συνειδησιακή αναλαμπή του τι συμβαίνει, γι’ αυτό και είναι υπάκουο όπως τα ζώα. Σήμερα ένα ποσοστό των κατοίκων της Γης ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ο όρος ζόμπι προέρχεται από την ομώνυμη θεότητα που προΐσταται στις τελετές βουντού στη Δυτική Αφρική και την Αϊτή).
Ο όρος καλύπτει τη νέα αυτή κατηγορία ανθρώπων που τοποθετούν εμφυτεύματα στον εαυτό τους, καθώς, όπως λέει ο Μπέκερ, προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου και κοινωνικού υποβάθρου.
Αν ενδιαφέρεστε για ένα μικροτσίπ, η τιμή του είναι προσιτή και κυμαίνεται μεταξύ € 59,90 και € 79,90 χωρίς την εμφύτευση.
Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν εμφυτεύματα της εταιρείας “I am Robot” το κάνουν γιατί δεν θέλουν να κουβαλάνε πάνω τους ένα σωρό κάρτες –πιστωτικές, επικοινωνίας, κάρτες-κλειδιά, κάρτες μέλους σε γυμναστήριο, κλαμπ κτλ.– και γιατί έχουν ασθενή μνήμη για να θυμούνται τους κωδικούς.
Ο Μπέκερ λέει ότι πούλησε ένα μικροτσίπ σε έναν άνθρωπο που το χρησιμοποίησε για να σώσει τον σύνδεσμο που οδηγούσε στη διαθήκη του.
Με δεδομένο ότι το μικροτσίπ μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε υπολογιστή, κάνει τις πιθανές χρήσεις και εφαρμογές του απεριόριστες, λέει ο Μπέκερ.
ν

Μια εταιρεία στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ έγινε η πρώτη παγκοσμίως που εμφύτευσε μικροτσίπ στους εργαζομένους της. Ακολούθησαν εταιρείες στη Σουηδία και τη Νότια Αφρική. Image: Supplied
ν

Το 2017, η εταιρεία λογισμικού “Three Square Market” στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ έγινε η πρώτη παγκοσμίως που εμφύτευσε μικροτσίπ στους εργαζομένους της με σκοπό την βελτίωση της απόδοσή τους. Κάθε μικροτσίπ κόστιζε 300 δολάρια.
Εκτός από το εμφύτευμα, μπορεί κάποιος να αγοράσει και όλα τα gadgets που το συνοδεύουν, όπως είναι οι κεραίες ή η συσκευή που το συγχρονίζει.
Υπάρχει κίνδυνος κλοπής των δεδομένων ενός τσιπ κάτω από το δέρμα;
Όπως λέει ο Μπέκερ, οι πελάτες του αποφεύγουν να αποθηκεύουν πληροφορίες που είναι πολύ ευαίσθητες. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής, αλλά είναι πολύ μικρός.
Για να υποκλέψει κάποιος τα δεδομένα θα πρέπει να φέρει το κινητό του τηλέφωνο 5 εκατοστά πάνω από το εμφύτευμα, αλλά και πάλι δεν θα έχει μεγάλη τύχη.
Πιο εύκολο είναι να σου κλέψουν το πορτοφόλι ή το κινητό τηλέφωνο, λέει ο Μπέκερ.
Όσο για την ευρεία εφαρμογή των μικροτσίπ, εάν οι τράπεζες υιοθετήσουν τη νέα τεχνολογία, τότε πάρα πολύ άνθρωποι θα κάνουν τις συναλλαγές τους με τη νέα τεχνολογία, χωρίς να χρησιμοποιούν πλέον τις χρεωστικές κάρτες.
ν

ν

 


Translate this post