Δύο αιγυπτιακοί τάφοι με ρωμαϊκές τοιχογραφίες (vid)

Κατηγορία Αρχαιολογία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δύο τάφους της ρωμαϊκής περιόδου στην Αίγυπτο με πολύχρωμες τοιχογραφίες γεμάτες ζωντάνια.

Οι δύο τάφοι της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν στην δυτική έρημο της Αιγύπτου στην Όαση Ντάκλα. Πηγή: Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου

ν

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ανακάλυψαν στη δυτική έρημο της Αιγύπτου δύο αρχαίους τάφους που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο της χώρας, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Αρχαιοτήτων.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Μουστάφα Ουαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι οι ευρύχωροι τάφοι χτίστηκαν με πλίνθους και σε διαφορετικό αρχιτεκτονικό στυλ απ’ ότι οι αρχαίοι αιγυπτιακοί τάφοι.
Ο Ουαζίρι πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό των τάφων βρέθηκαν αρχαία ανθρώπινα υπολείμματα και θραύσματα κεραμικής. Επιπλέον, βρέθηκαν πολύχρωμες επικήδειες τοιχογραφίες που ξαφνιάζουν με την ζωντάνια των χρωμάτων.
Ο πρώτος τάφος ήταν κατασκευασμένος από ψαμμίτη και περιλάμβανε μια σκάλα από 20 βαθμίδες που οδηγούν στην είσοδο του τάφου, με την κύρια αίθουσα να βρίσκεται πάνω στον άξονα Ανατολής-Δύσης.
ν

Αυτός ο τάφος της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Όαση Ντάκλα, στην δυτική έρημο της χώρας. Πηγή: Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου
ν

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Beir Al-Shaghala στην Όαση Ντάκλα στην κεντρική Αίγυπτο. Η όαση βρίσκεται στο ύψος του Λούξορ.
Ο Ayman Ashmawy, επικεφαλής του τομέα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, σημείωσε ότι ο δεύτερος τάφος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του πρώτου τάφου, ότι είναι κατασκευασμένος από τούβλα και λάσπη και ότι περιέχει μια «πολύ διακεκριμένη ζωγραφική σκηνή που απεικονίζει τις φάσεις μουμιοποίησης του θανόντος».
Τον Νοέμβριο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οκτώ σαρκοφάγους από ασβεστόλιθο που περιείχαν μούμιες, 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Οι μούμιες ανήκουν στην ύστερη αιγυπτιακή περίοδο (664-332 π.Χ.).
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα έναν αρχαίο αιγυπτιακό τάφο, που τοποθετείται χρονικά γύρω στο 2000 π.Χ. Ο τάφος ανήκει σε έναν ιερέα που ονομαζόταν Kaires, και σημαίνει «μοναδικός φίλος», τίτλος που απένειμε ο φαραώ, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί ποιος είναι. Ο ιερέας περιγράφεται με τις φράσεις «ο διαχειριστής του βασιλικού παλατιού» και ο «φύλακας του μυστικού του πρωινού».
Ο τάφος ανακαλύφθηκε σε νεκροταφείο κοντά σε μια από τις πυραμίδες που υπάρχουν στο Αμπουσίρ.

ν

ν

 


Translate this post