Ο θρύλος της Ατλαντίδας κρύβει ένα τρομερό μυστικό (vid)

Κατηγορία Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Η γοητευτική ιστορία της Ατλαντίδας που έχει συναρπάσει γενιές στο διάβα των αιώνων, κρύβει μέσα της ένα τρομερό μυστικό, που χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν μαζικές εκτελέσεις.

Ο “Άκουαμαν” Τζέισον Μομόα στην ομώνυμη ταινία του 2018, μαθαίνει ότι είναι ο κληρονόμος του υποβρύχιου βασιλείου της Ατλαντίδας. Πηγή: Warner Bros

ν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πιο γοητευτική ιστορία από αυτήν της Ατλαντίδας, της ηπείρου που βυθίστηκε μέσα σε ένα ημερόνυχτο στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Η ιστορία του Πλάτωνα, που γράφτηκε γύρω στο 350 π.Χ., συνάρπασε εκατομμύρια αναγνώστες,  επηρέασε δεκάδες ερευνητές και αρχαιολόγους, ενέπνευσε εκατοντάδες συγγραφείς και καλλιτέχνες. Η ταινία “Aquaman” (2018) με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Μομόα, είναι η πιο πρόσφατη εκδοχή της πλούσιας και ισχυρής νησιωτικής ηπείρου που προσπάθησε γύρω στο 9600 π.Χ. να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.
Η θρυλική ήπειρος ήταν στην πραγματικότητα ένα νησιωτικό σύμπλεγμα έξω από τις Ηράκλειες Στήλες (Στενό του Γιβραλτάρ), μέσω των οποίων μπορούσε κάποιος να μεταβεί στην ήπειρο που υπήρχε απέναντι, δηλαδή την σημερινή Αμερική.
Τόσο από τη χαρτογραφική μέθοδο του Κλαύδιου Πτολεμαίου, γνωστή και ως Mappa Mundi (Παγκόσμιος Χάρτης), όσο και από την ακόμη πιο παλιά υδρόγειο σφαίρα που κατασκεύασε ο στωικός φιλόσοφος Κράτης από την Μάλλο της Κιλικίας, τον δεύτερο αιώνα π.Χ., αλλά και πλήθος άλλων ενδείξεων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την ύπαρξη μιας ηπείρου δυτικά της Ευρώπης την οποία αποκαλούσαν «Αντίποδες της Γης».
ν

Η υδρόγειος σύμφωνα με τον φιλόσοφο Κράτη Μαλλώτη (150 π.Χ.). H Αμερική είναι σημειωμένη αριστερά ως Αντίποδες. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Στους «Αντίποδες» μπορούσε κάποιος να φτάσει μέσω της Ατλαντίδας, διαπλέοντας τον ωκεανό από νησί σε νησί.
Μεταξύ εκείνων που γοητεύθηκαν από την ιστορία της θρυλικής ηπείρου ήταν και Χάινριχ Χίμλερ, το πρωτοπαλίκαρο του Χίτλερ. Ο Χίμλερ (1900-1945) ήταν από τους γνωστότερους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές πολιτικούς και από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής. Θεωρείται ο ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του Ολοκαυτώματος.
Πίστευε ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν η σύγχρονη ενσάρκωση μιας αρχαίας υπερφυλής. Γι’ αυτό και από τη θέση του αρχηγού των Ες-Ες, πραγματοποίησε την εξόντωση των Εβραίων και των άλλων ανεπιθύμητων στο Τρίτο Ράιχ κοινωνικών ομάδων.
Ψάχνοντας στα βιβλία της Ιστορίας μια δικαιολογία για να στηρίξει την δεσποτεία του ναζιστικού κόμματος και τις φιλοδοξίες του για την κατάκτηση της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, αλλά και την υπεροχή της Άριας φυλής. Και τη βρήκε στο μύθο της Ατλαντίδας.
Η Ατλαντίδα του Χίμλερ δεν είχε βέβαια καμία σχέση με το μαγικό υποβρύχιο βασίλειο του Aquaman ή με την αρχική ιστορία που αφηγείται ο Πλάτωνας στους δύο διαλόγους του, τον Τίμαιο και τον Κριτία. Τον Χίμλερ τον γοήτευσε το γεγονός ότι ήταν η αυτοκρατορία που κυριάρχησε με τη δύναμή της στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ήταν ακριβώς αυτό που επιζητούσε και ο ίδιος.
Είχε την ακράδαντη πεποίθηση ότι οι γερμανικοί λαοί ήταν απόγονοι των αρχιτεκτόνων αυτής της χαμένης αυτοκρατορίας με τους επτά δακτύλιους νερού και ξηράς, που καταστράφηκε από σεισμούς και βυθίστηκε στον ωκεανό μέσα σε μια μέρα και μια νύχτα.
ν

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Ποσειδωνία, η πρωτεύουσα της Ατλαντίδας, ήταν ένα συγκρότημα από κανάλια, τείχη, κήπους, στρατώνες και κατοικίες, διατεταγμένο σε κύκλους γύρω από το βασιλικό παλάτι και το ναό του θεού Ποσειδώνα, πολιούχου της πόλης. Πηγή: Pinterest
v

Σύμφωνα με ορισμένες απόκρυφες ιστορίες που πλάστηκαν στο περιθώριο της αυθεντικής ιστορίας του Πλάτωνα, μετά τη βύθιση της Ατλαντίδας όσοι διασώθηκαν σκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στους απογόνους αυτούς οφείλονται οι μεταγενέστεροι πολιτισμοί – από τον αιγυπτιακό στο νότο και τον πολιτισμό των Μάγια στη Δύση έως τις αυτοκρατορίες των Ελλήνων και των Ρωμαίων.
ν

Ο Αδόλφος Χίτλερ, δεξιά, με τον Μάρτιν Μπόρμαν, κέντρο, και τον αρχηγό των Ες-Ες Χάινριχ Χίμλερ, αριστερά με τα γυαλιά. Πηγή: News Media
ν

Ο Χίμλερ ταυτίστηκε με την αρνητική όψη του μύθου της Ατλαντίδας. Γιατί, ως προς αυτό το σημείο, ο Πλάτωνας είναι σαφής. Όσο οι Άτλαντες ακολουθούσαν το δρόμο της δικαιοσύνης και τιμούσαν τον όρκο τους ότι δεν θα παραβούν κανένα γραπτό νόμο εκούσια, ότι δεν θα διοικήσουν και δεν θα υπακούσουν σε κανένα αρχηγό ή βασιλιά, παρά μόνο αν οι προσταγές του ήταν σύμφωνες με τους νόμους του θεού Ποσειδώνα που ήταν ο πατέρας τους, η πολιτεία τους ευημερούσε και προόδευε. (Κριτίας, 120-121).
Όταν όμως απέκτησαν μεγάλη δύναμη, μεθυσμένοι από τον πλούτο και την ισχύ, άρχισαν να συμπεριφέρονται άσχημα. Κατόπιν, αφού όλα τα βασίλεια της Ατλαντίδας ενώθηκαν σε μια δύναμη, επιχείρησαν να κατακτήσουν όλους τους ανθρώπους, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, στην οποία επιτέθηκαν για να την καταλάβουν. Εκεί όμως ήρθαν αντιμέτωποι με στρατό υπό την ηγεσία των Ελλήνων. Ο στρατός αυτός, από λαούς που δεν είχαν ακόμη υποδουλωθεί, νίκησε τους εισβολείς και πέτυχε να απελευθερώσει όλους τους άλλους που κατοικούσαν μέσα από τις Ηράκλειές Στήλες.
Ύστερα όμως από καιρό έγιναν μεγάλοι σεισμοί και πλημμύρες και, μέσα σε ένα φοβερό μερόνυχτο, η γη κατάπιε τους στρατούς των Ατλάντων και των Ελλήνων, ενώ η Ατλαντίδα καταποντίστηκε στη θάλασσα. (Τίμαιος, 25-26).

ν

ν

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ

Ο Πλάτωνας δίνει στη σύγκρουση Ατλάντων και Ελλήνων παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς εμπλέκει στον πόλεμο τρεις ηπείρους: την Ατλαντίδα, την Ευρώπη και την Αφρική. Επρόκειτο, επομένως, για έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως ένας παγκόσμιος πόλεμος διαφέρει από έναν τοπικό πόλεμο. Μια παγκόσμια σύρραξη δεν προκαλείται μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά όταν ένα έθνος, μόνο του ή με συμμάχους, επιδιώκει την υποδούλωση και των υπολοίπων εθνών της γης. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ελεύθερα έθνη θα αντιδράσουν και θα επιδιώξουν να αναχαιτίσουν τον εισβολέα, γιατί δεν θέλουν να γίνουν σκλάβοι.
Ένας πόλεμος μεταξύ δύο κρατών ή δύο αντιμαχόμενων θρησκευτικών παρατάξεων γίνεται για καθαρά οικονομικούς ή ιδεολογικούς λόγους και για τα κέρδη που θα υπάρξουν από την προσάρτηση και κατοχή εδαφών. Ένας παγκόσμιος πόλεμος αφορά όμως κάτι μεγαλύτερο: την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.
Στην ίδια κατηγορία με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους του εικοστού αιώνα που προκάλεσε η Γερμανία, μπορούν να ενταχθούν δύο άλλες συγκρούσεις του παρελθόντος που αν και χάνονται στην αχλύ του μύθου, έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα: ο Τρωικός Πόλεμος και η ακόμη αρχαιότερη σύγκρουση Ελλήνων-Ατλάντων.
Με συμβολικούς όρους, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουμε τη σύγκρουση των δυνάμεων του σκότους με τις δυνάμεις του φωτός. Ο διαχωρισμός είναι εύκολος. Οι δυνάμεις του σκότους κυβερνούν τον κόσμο με την υποταγή και τη σκλαβιά∙ οι δυνάμεις του φωτός προασπίζονται τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Τόσο οι Άτλαντες όσο και οι Τρώες μπορούν να παραλληλιστούν με τους Γερμανούς του Κάιζερ και του Χίτλερ, που προκάλεσαν τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Αλλά και με τους σύγχρονους Γερμανούς που θέλουν να υποδουλώσουν, οικονομικά αυτή τη φορά, την ευρωπαϊκή ήπειρο.

ν

ν

Μα, θα πει κάποιος, οι άνθρωποι σήμερα στην Ευρώπη δεν είναι σκλάβοι∙ είναι ελεύθεροι, κινούνται ελεύθερα, ψηφίζουν ελεύθερα. Θα απαντήσουμε ότι τα φαινόμενα απατούν. Είναι υποταγμένοι στη δυναστεία του χρήματος και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα που εδρεύει στη Φραγκφούρτη. Ψηφίζουν τους πολιτικούς που επιλέγουν τα αόρατα στους πολλούς κέντρα εξουσίας και κατόπιν προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ. Όσο για την ελεύθερη μετακίνηση, αυτή αποσκοπεί, με την κατάργηση των εθνικών συνόρων. στην άμβλυνση των συνειδήσεων, ώστε μελλοντικά να είναι εύκολη η προσάρτηση στο Τέταρτο Ράιχ.
Οι δυνάμεις του σκότους μαθαίνουν από τις ήττες τους και εξελίσσονται κι αυτές, εφαρμόζοντας νεωτεριστικές μεθόδους. Αντί του αστραπιαίου πολέμου, έχουν επιλέξει την αργή διείσδυση σε κράτη και έθνη, χρηματοδοτώντας, διαφθείροντας, εξαγοράζοντας, σαν την ασθένεια ή το δηλητήριο που αργά αλλά σταθερά διεισδύει στον οργανισμό με σκοπό να τον εξοντώσει.
Μάλιστα δεν λείπουν και αυτοί –τους βλέπουμε σε όλο το πολιτικό φάσμα– που προπαγανδίζουν τη συνεργασία των δυνάμεων του φωτός με τις δυνάμεις του σκότους, ισχυριζόμενοι ότι οι Σκοτεινοί έχουν προοδεύσει και ότι δεν είναι πλέον απάνθρωποι όπως παλιά.
Πράγματι, δεν είναι όπως παλιά. Αντί των Ες-Ες και των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χίμλερ, όπου άλλοι οδηγούνταν στους φούρνους και άλλοι στους θαλάμους αερίων, η υποταγή ή η εξόντωση των πληθυσμών που είναι ανεπιθύμητοι σήμερα στο Βερολίνο γίνεται με τρόπο κομψό: ο πολίτης σύρεται στην ανεργία, φτωχοποιείται, ποδοπατείται, η περιουσία του κατάσχεται και ο ίδιος οδηγείται στην απόγνωση και στην απελπισία. Κατά τα άλλα είναι ελεύθερος, ελεύθερος να μετακινηθεί, ελεύθερος να ψηφίσει, ελεύθερος να αυτοκτονήσει.
Πολλοί πιστεύουν ότι η μεταπολεμική Γερμανία είναι διαφορετική από την Γερμανία του Χίτλερ, επειδή την επομένη που τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έπεσαν από τον ουρανό άλλοι άνθρωποι στον τόπο όπου μια μέρα πριν βασίλευαν οι Ναζί. Οι Γερμανοί είναι μέχρι σήμερα λαός βάρβαρος με επικάλυψη πολιτισμού. Στη χώρα τους εδρεύουν τα κέντρα της απάτης, της διαφθοράς και της απληστίας.
Θυμηθείτε το σκάνδαλο της Volkswagen. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι είχε εγκαταστήσει σε τουλάχιστον 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως λογισμικό που τους επέτρεπε να κλέβουν στις δοκιμές εκπομπής ρύπων. Με άλλα λόγια, τα διάφορα αυτοκίνητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μπορούσαν να παράγουν «κρυφά» έως και 40 φορές περισσότερη ρύπανση από την επιτρεπόμενη.
Θυμηθείτε το σκάνδαλο Siemens, με την εξαγορά Ελλήνων πολιτικών και στελεχών δημοσίων οργανισμών, τα σκάνδαλα των γερμανικών υποβρυχίων, των γερμανικών αρμάτων μάχης και πολλά ακόμη ων ουκ έστιν αριθμός.
ν

Παρέλαση της νεολαίας του Χίτλερ. Τα παιδιά αυτά διαδέχτηκαν τους Ναζί στη μεταπολεμική Γερμανία, της οποίας οι σημερινοί κάτοικοι είναι απόγονοι αυτών των παιδιών. Πηγή: News Media
ν

Το ίδιο διαβολική ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια και η αυτοκρατορία των Ατλάντων. Ήταν επόμενο ο Χάινριχ Χίμλερ και τα μυημένα στις μυστικές κοινωνίες στελέχη των Ες-Ες να γοητευθούν από τη δύναμη των Ατλάντων, ενώ χρησιμοποίησαν τη θεωρία της Άριας φυλής για να εξοντώσουν αυτούς που θεωρούσαν κατώτερους: Εβραίους, Πολωνούς, Σοβιετικούς, ομοφυλόφιλους, Τσιγγάνους, Μάρτυρες του Ιεχωβά κ.ά.
Όσοι δεν σκοτώθηκαν στις ομαδικές εκτελέσεις, στους θαλάμους αερίων και στα κρεματόρια, έχασαν τη ζωή τους ως κρατούμενοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης λόγω κακομεταχείρισης, ασθενειών, ασιτίας και υπερβολικής εργασίας. Και ήταν εκατομμύρια.
ν

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ

Η Γερμανία βγήκε από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ηττημένη και κατεστραμμένη οικονομικά. Ο λαός της ήταν λοιπόν έτοιμος να αγκαλιάσει νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, αλλά και νέους μύθους.
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήρθε στην εξουσία επειδή υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει το χαμένο γόητρο των Γερμανών.
Το πολιτικό κενό καλύφθηκε, αλλά δεν είχε καλυφθεί το πολιτιστικό κενό. Ο Χάινριχ Χίμλερ το είχε αντιληφθεί και προσπάθησε να το γεμίσει, αγκαλιάζοντας ο ίδιος και το ναζιστικό κόμμα το μύθο της Ατλαντίδας και της υπεροχής της Άριας φυλής.
Πώς ήταν δυνατόν να υπάρχουν πολιτισμοί στην Αφρική, την Αμερική και την Ασία δημιουργημένοι από «κατώτερες» ράτσες και φυλές, και να μην υπήρχε κάποιος «ανώτερος» στην Ευρώπη; Ο μύθος της Ατλαντίδας έδινε την απάντηση. Εδώ στα παλιά χρόνια είχε ακμάσει ένας θαυμαστός πολιτισμός, με ανώτερες δυνατότητες, δημιουργημένος από μια υπερφυλή, απόγονοι της οποίας ήταν οι Γερμανοί!
Το 1931, δύο χρόνια πριν έρθει ο Χίτλερ στην εξουσία, χτίστηκε στην πόλη της Βρέμης ο “Οίκος της Ατλαντίδας” (γερμ. Haus Atlantis), ένας ναός αφιερωμένος στον θρύλο της χαμένης ηπείρου.
Ήταν η έδρα του Ινστιτούτου Ατλαντικών Σπουδών που ίδρυσε ο Χίμλερ, με στόχο τη μελέτη των επιτευγμάτων της υπερφυλής των Αρίων.
ν

Ο Οίκος της Ατλαντίδας στην πόλη της Βρέμης. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Η “Αίθουσα των Ουρανών”, η κεντρική αίθουσα μυήσεων του Οίκου της Ατλαντίδας. Εδώ αποκαλύπτονταν τα μυστικά της Ατλάντειας φυλής. Πηγή: Wikimedia Common

ν

ν

Καρδιά και ψυχή του Οίκου της Ατλαντίδας ήταν ο Ολλανδός λόγιος, αποκρυφιστής και μάγος Χέρμαν Ουΐρθ (Herman Wirth).
Μαζί με τον Χάινριχ Χίμλερ οργάνωσαν μια εξειδικευμένη ερευνητική μονάδα των Βάφεν Ες-Ες που ονομάστηκε Ahnenerbe (Άνενερμπε). Σκοπός της ήταν να συγκεντρώσει Γερμανούς αρχαιολόγους, επιστήμονες και ιστορικούς για να βρουν «αποδεικτικά στοιχεία» ότι η Ατλαντίδα πράγματι υπήρξε.
Ήταν, στην ουσία, μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ιστορία.
Η Εταιρεία Κληρονομιάς των Προπατόρων, όπως ήταν γνωστή η Άνενερμπε, ήταν παρακλάδι της εταιρείας της Θούλης η οποία δημιουργήθηκε το 1935 και αρχικά καθοδηγούνταν από τον συνεργάτη του στρατηγού Κάρλ Χαουσχόφερ. Η Άνενερμπε με την στήριξη των Ες-Ες και του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ ανέπτυξε δραστηριότητα σε μεγάλη κλίμακα.
Η δράση της εκτεινόταν σε 46 συνολικά τομείς, με δεκάδες εξερευνητικές αποστολές σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Οι επικεφαλής και υπεύθυνοι του κάθε τομέα ήταν επιστήμονες με πολύ σοβαρή κατάρτιση και ερευνητές σε διάφορους άλλους τομείς όπως Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Ιστορία, Βιολογία, Ιατρική κτλ. Δεκάδες ιδρύματα λειτουργούσαν υπό την σκέπη της, παράγοντας ένα σημαντικό έργο. Ως έδρα η Εταιρεία Κληρονομιάς των Προπατόρων είχε είτε το Βερολίνο είτε την έδρα των Ες-Ες στο κάστρο Βέβελσμπουργκ, στο οποίο βρίσκονταν 12.000 τόμοι σπάνιων βιβλίων που κατά την Άνενερμπε απεδείκνυαν την ανωτερότητα της Άριας φυλής όπως και άλλο απόκρυφο υλικό.
Μετά το τέλος του πολέμου φροντίστηκε να καταστραφούν όλα τα τεκμήρια και το έργο της Άνενερμπε. Τα περισσότερα στοιχεία και ανακαλύψεις σε διαφόρους τομείς καταστράφηκαν. Ο τότε διοικητής της Εταιρείας Κληρονομιάς των Προπατόρων, καταδικάστηκε σε θάνατο και έτσι σβήστηκε κάθε ίχνος της. Σήμερα ό,τι διασώθηκε φυλάσσεται σε ειδικά αρχεία σε ένα ιδιαίτερο ομοσπονδιακό τμήμα και είναι αδύνατο σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή και να πάρει πληροφορίες από το διασωθέν υλικό.

ν

ν

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι για τις τεχνολογικές δυνατότητες των Ατλάντων, όπως ότι μπορούσαν να πετούν, διασχίζοντας γρήγορα τον πλανήτη, για να ξεγελάσουν ο ένας τον άλλον στη διάρκεια των πολέμων.
Ωστόσο, το πιο φοβερό μυστικό της Ατλαντίδας είναι άλλο και σχετίζεται με τα πειράματα γενετικής στα οποία επιδόθηκαν οι Άτλαντες, προκειμένου να δημιουργήσουν μια φυλή άφοβων και άτρωτων πολεμιστών.
Τα αποτελέσματα των αποτρόπαιων αυτών πειραμάτων διεγράφησαν από τη συλλογική μνήμη, γιατί, όπως αναφέρει ο Μπόρχες, «τρομοκρατούσαν τους καλούς και στοίχειωναν τους φαύλους και τους ασεβείς». Το κείμενο του Κριτία ξαφνικά διακόπτεται – είναι το μοναδικό έργο από το πλατωνικό corpus από το οποίο λείπουν σελίδες.
Οι εφιαλτικές μορφές εκείνων των πειραμάτων επέζησαν στις διάφορες μυθολογίες με τη μορφή τεράτων που μιλούν και έχουν νοημοσύνη, όπως η Χίμαιρα, οι Γρύπες, οι Κένταυροί, οι Σφίγγες, οι Κυνοκέφαλοι – υβρίδια από τη διασταύρωση ανθρώπων με ζώα. Κορυφαίο παράδειγμα και επιτομή τους ο Μινώταυρος.
Ο τερατώδης αυτός στρατός των Ατλάντων βυθίστηκε μαζί με τους οδηγούς του στα νερά του Ωκεανού, με τον τρόπο που περιγράφει ο Πλάτωνας στον Τίμαιο (25d).
ν

Αναμνήσεις από το παρελθόν; Στην ταινία “Aquaman” οι στρατοί χρησιμοποιούν στις μάχες γενετικά τροποποιημένα ζώα. Πηγή: Warner Bros
ν

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΝΝΙΑΡΤΟΥ

Από τα υβρίδια όμως των Ατλάντων δεν επέζησε μόνο ο θρύλος. Επειδή ζούμε σε ένα σύμπαν χωρίς αρχή και τέλος, επομένως αιώνιο, μετέχουν τρόπον τινά στο σπόρο της αθανασίας όλα όσα απέκτησαν κάποια στιγμή υπόσταση, ακόμη κι αν πρόκειται για τα τελευταία των όντων. Γιατί, όπως γράφει ο Πρόκλος στο Περί της κατά Πλάτωνα θεολογίας (βιβλίο Α΄ 13, 20) σχολιάζοντας τον Τίμαιο, «γιατί από τη φύση τους (τα όντα) δεν μετέχουν όλα στη ψυχή, επειδή έχουν λάβει μέσα τους περισσότερο ή λιγότερο ξεκάθαρη ζωή, ούτε είναι δυνατό όλα να μετέχουν στο νου και στην ουσία, αλλά (μόνο) όσα έχουν λάβει υπόσταση σύμφωνα με κάποιο νοητό πρότυπο της αληθινής ουσίας».
Με απλά λόγια, έμεινε στη φύση το αποτύπωμα της πρόσμιξης του ανθρώπινου με το ζωικό στοιχείο και οι απόγονοι αυτών των υβριδίων εντάχθηκαν και αυτοί στην ανθρώπινη οικογένεια. Για να ξεχωρίζουν όμως από τους ανθρώπους που έχουν μέσα τους το ουράνιο στοιχείο, την ψυχή, ονομάστηκαν «Ιννιάρτου» (Inniartu) από μια αρχαία –πιθανώς αιγυπτιακής προέλευσης– λέξη που σημαίνει «αυτός που σκάβει λαγούμια μέσα στην άμμο».
Οι πρώτοι άνθρωποι που ζούσαν σε ζεστές και άνυδρες περιοχές, συνήθιζαν να σκάβουν στοές μέσα στη γη για να δροσιστούν και να προστατευθούν από τον ήλιο. Με τον καιρό η λέξη έφτασε να σημαίνει τον στενοκέφαλο, αυτόν που φοβάται τον πνευματικό ήλιο, που προσπαθεί να προστατευθεί από αυτόν.
Εξωτερικά είναι όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Αλλά επειδή στερούνται ψυχής, δεν έχουν συνείδηση. Πρόκειται για ανθρώπους με ένα εσωτερικό σκοτάδι ή κενό που δεν μπορούν να γεμίσουν με τίποτα. Γνώρισμά τους η απληστία και οδηγός το ζωώδες στοιχείο. Επειδή όμως είναι γήινοι είναι και φθαρτοί. Θέλουν μόνο να κάνουν παιδιά, να γεννούν απογόνους που θα διαιωνίσουν το είδος τους.
Σήμερα δεν βρίσκονται μόνο στις κατώτερες βαθμίδες της εξέλιξης. Μπορεί κανείς να τους βρει σε υψηλές θέσεις οργανισμών, ή ακόμη και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις.
ν

23 Μαρτίου 2015. Η πρώτη συνάντηση της Μέρκελ με τον Τσίπρα. Οι Ιννιάρτου, οι άνθρωποι χωρίς ψυχή, δεν βρίσκονται μόνο ανάμεσα στους πνευματικά βάρβαρους, στους υλιστές και τους υπανάπτυκτους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος, αλλά κατέχουν υψηλές θέσεις στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική. Image: Supplied
ν

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ναζί αισθάνθηκαν τέτοια μεγάλη έλξη από τον θρύλο της Ατλαντίδας. Ο Χίτλερ, οι ιθύνοντες των Ναζί, αλλά και ολόκληρος ο γερμανικός λαός δεν ήταν απλώς οπαδοί∙ ήταν απόγονοι των Ιννιάρτου, δηλαδή άνθρωποι χωρίς συνείδηση και φυσικά χωρίς αυτοσυνείδηση, αφού η τελευταία είναι ένας τρόπος για να φύγει κάποιος από την χαμηλή κατάσταση των Ιννιάρτου.
Γι’ αυτό και λαοί όπως οι Γερμανοί (και οι σύμμαχοί τους οι Τούρκοι και οι Ιάπωνες) υπερέχουν των άλλων λαών στις σφαγές, στις γενοκτονίες, στις μαζικές εκτελέσεις, στα βασανιστήρια και στις θηριωδίες για τις οποίες έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα στο δικαστήριο της ανθρώπινης ψυχής.
Δεν είναι τυχαίο που ο Πλάτωνας τοποθετεί την Ατλαντίδα στη μέση του ωκεανού, που κύριός της είναι ο Ποσειδώνας, που ολόκληρη η ήπειρος τελικά σκεπάζεται από τα ύδατα – σύμβολο της υπόγειας-ασυνείδητης ζωής, της σκλαβιάς στην ύλη.
Ο Ποσειδώνας (αυτός που δένει τα πόδια με δεσμά, όπως ετυμολογεί τον όρο ο Πλάτωνας) ανοίγει δρόμους στις ψυχές των ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να ονειρευτούν. Τους δίνει έτσι τη δυνατότητα προσωρινά να δραπετεύσουν. Όταν όμως εκείνοι δεν χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις αυτές σωστά, τότε πιάνονται στα δίχτυα του και ζουν για πάντα αιχμάλωτοι στο βυθό.
ν

Ο πραγματικός θεός του γήινου κόσμου είναι ο Ποσειδώνας (και όχι ο Δίας). Η τρίαινα συμβολίζει τους τρεις κόσμους – τον ουράνιο, τον γήινο των υδάτων και τον κάτω κόσμο των νεκρών. Πηγή: Warner Bros
ν

Στην εποχή στην οποία αναφερόμαστε, οι άνθρωποι που ήταν ακριβώς το αντίθετο από τους Ιννιάρτου ονομάζονταν «Έλληνες». Γι’ αυτό και ο Πλάτωνας γράφει ότι οι μόνοι που αντιστάθηκαν στους Άτλαντες, στις δυνάμεις του υλισμού, ήταν οι Έλληνες. Ο όρος δεν δήλωνε τότε την εθνοτική ομάδα που κατοικούσε κυρίως στα νότια Βαλκάνια από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ., αλλά εκείνους στους οποίους κυριαρχούσε το ανώτερο στοιχείο. Γιατί Έλληνας σημαίνει «φωτισμένος νους».
Τα ανώτερα στοιχεία στον άνθρωπο είναι ο νους και η καρδιά. Πραγματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν αποκτήσει ανώτερο νου και έχουν επίσης καθαρή καρδιά, απαλλαγμένη από ζωικά στοιχεία.
Όταν λέμε «νου» δεν εννοούμε τον εγκέφαλο ή τις διαδικασίες της νόησης, αλλά τη ζωή στην καθαρή συνείδηση. Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιορισμένο, γιατί επηρεάζεται από τις λειτουργίες, τα πάθη και τις επιθυμίες του σώματος.
Κατά τον Αριστοτέλη, ο νους είναι το αθάνατο στοιχείο μέσα στον άνθρωπο. Για τους Στωικούς ήταν το ηγεμονικό της ψυχής, η ακρόπολη της σκέψης. Γι’ αυτό και μια αρχαία προσταγή λέει: «Να κρίνετε σύμφωνα με τις κορυφές [ακροπόλεις] και όχι σκεπτόμενοι υπόγειους χειμάρρους».
ν

Τοιχογραφία από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης που δείχνει πως ήταν η ζωή στην ακμή του μινωικού πολιτισμού, χίλια και πλέον χρόνια πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Πολλοί ερευνητές ταυτίζουν την Ατλαντίδα με το νησί της Θήρας και την έκρηξη του ηφαιστείου της που πιστεύεται ότι κατέστρεψε τον μινωικό πολιτισμό. Image: Supplied
ν

Όλοι μας, λίγο πολύ, λειτουργούμε στην καθημερινή ζωή σαν αυτόματα. Αυτός είναι ο τρόπος των Ιννιάρτου που έχει πια επιβληθεί παντού. Για να μπορέσει κάποιος να σταματήσει να λειτουργεί σαν αυτόματο θα πρέπει να μεταφέρει την αντίληψή του σε μια άλλη θέση, αυτή του Παρατηρητή.
Οι Ιννιάρτου προήλθαν από τη διασταύρωση των κατοίκων της Ατλαντίδας με τα ζώα. Αυτή είναι η περίφημη Άρια Φυλή του Χίτλερ, η «ανώτερη» φυλή ή υπερφυλή στην οποία ανήκουν οι καθαρόαιμοι Γερμανοί. Δηλαδή μια βαθμίδα πάνω από τα ζώα.
Ωστόσο, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουν κι αυτοί κάπως εξελιχτεί. Το θέμα είναι σύνθετο και κάποια στιγμή θα επανέλθουμε για να το αναπτύξουμε πλήρως. Γιατί δημιουργήσαμε το ερώτημα: «πώς αντιμετωπίζεις τους Ιννιάρτου»;
Η απάντηση είναι μια: είναι λάθος να τους αντιμετωπίσεις. Οι Ιννιάρτου ενεργούν έτσι, επειδή είναι στη φύση τους να ενεργούν σαν Ιννιάρτου. Δεν έχουν συναίσθηση αυτού που είναι κι έτσι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Γι’ αυτό πρέπει κάποιος να είναι προσεκτικός και να μην κατεβαίνει στο επίπεδό τους. Όταν αναμειγνύεται κανείς με τους Ιννιάρτου γίνεται και ο ίδιος Ιννιάρτου. Και ο εγκέφαλός του αποκτά τον ίδιο με αυτούς υπνωτικό ρυθμό.
Ο σωστός άνθρωπος είναι αυτός που έχει το κεφάλι του έξω από το νερό.
Ο καλύτερος, λοιπόν, τρόπος αντιμετώπισης είναι να τους υποδεικνύεις το σωστό με ήπιο και μαλακό τρόπο. Και θα σε υπακούσουν, γιατί είναι στη φύση τους να υπακούουν στο ανώτερο.
ν

© 2019 Youmagazine.gr
ν

 


Translate this post