Απόλυτη και ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων

Κατηγορία NEWS, Ιατρικά

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 95% προσφέρει η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος DGHAL στη ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων!

ν

ΠΟΣΟΣΤΟ επιτυχίας που ξεπερνά το 95% και άριστα αποτελέσματα προσφέρει η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος DGHAL (Doppler Guided Hemorroidal Artery Ligation) στη ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων!
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία από εκατομμύρια επεμβάσεις σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με υπερήχους DGHAL προσφέρει στους ασθενείς την απόλυτη και ριζική θεραπεία για όλες τις μορφές των αιμορροΐδων. Επίσης είναι απόλυτα ασφαλής.
«Η μέθοδος πραγματοποιείται με την συσκευή A-HALDoppler2 και μέσα σε 20 με 30 λεπτά απαλλάσσει για πάντα τους ασθενείς από τις αιμορροΐδες», αναφέρει ο διαπρεπής γενικός χειρουργός-πρωκτολόγος κ. Δημήτρης Μουσιώλης, με πλούσια εμπειρία στις επεμβάσεις αυτού του είδους, επιμελητής στη Βιοκλινική Αθηνών.
«Η καθοδηγούμενη με υπέρηχο (Doppler) απολίνωση των αιμορραγικών αρτηριών για την οριστική θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται ανώδυνα για τον ασθενή και δεν απαιτείται τομή στο δέρμα ή στο βλεννολόγο του πρωκτού με νυστέρι ή αλλά ιατρικό εργαλείο κοπής», εξηγεί ο κ Μουσιώλης και συνεχίζει.
«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους βαθμούς αιμορροϊδοπάθειας όπως επίσης και για τις αιμορραγούσες αιμορροΐδες. Ειδικά για τις αιμορροΐδες που αιμορραγούν τα αποτελέσματα είναι άμεσα».
Η χειρουργική επέμβαση για την απόλυτη και ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων διαρκεί μόλις 20 με 30 λεπτά και δεν απαιτείται γενική αναισθησία. Γίνεται με τοπική νάρκωση.
Ο πόνος κατά την διάρκεια της επέμβασης είναι ανύπαρκτος όπως και μετεγχειρητικά. Ο ασθενής λίγες ώρες μετά την επέμβαση επιστρέφει στο σπίτι του, γιατί δεν χρειάζεται νοσηλεία και την επομένη στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Ο ασθενής δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα τόσο πριν την επέμβαση όσο και μετά. Τρώει ό,τι θέλει από την επόμενη ημέρα.
Η επέμβαση, πρέπει να τονίσουμε, καλύπτεται από όλα τα ταμεία.
ν

Συμπτώματα

 • Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
 • Αιμορραγία
 • Έκκριση βλέννας
 • Τοπικός ερεθισμός
 • Κνησμός
 • Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση
 • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

  ν

Αιτία – Διάγνωση – Θεραπεία

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την αιμορροϊδοπάθεια είναι πολλές. Οι κυριότερες είναι:
 • Η δυσκοιλιότητα. Άστατος τρόπος διατροφής, κρεατοφαγία, καθιστική ζωή, μειωμένη άσκηση, καθημερινό άγχος κτλ.
 • Η εγκυμοσύνη, η μεγάλη ηλικία, ο έντονος βήχας
 • Η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα
 • Η συνήθεια ορισμένων να σπαταλούν πολύ χρόνο στην λεκάνη της τουαλέτας
 • Η κληρονομική προδιάθεση.
Η καθαριότητα στην περιοχή του πρωκτού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μην αποκτήσουμε ξανά αιμορροΐδες. Μετά από κάθε αφόδευση πλένουμε και καθαρίζουμε την περιοχή με άφθονο σαπούνι και ξεπλένουμε καλά με νερό.
Οι αιμορροΐδες, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής τους, διακρίνονται σε τέσσερα στάδια:
1) Αυτές που δεν είναι εμφανείς και φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο
2) Αυτές που προσπίπτουν μέσα στον πρωκτό
3) Αυτές που βγαίνουν από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τον ασθενή με τη βοήθεια του δακτύλου του
4) Αυτές που εξέρχονται και δεν ανατάσσονται εύκολα.
«Η πάθηση της αιμορροϊδοπάθειας αποτελεί καθημερινό βάσανο για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και η έγκαιρη θεραπεία της αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών», καταλήγει ο κ. Μουσιώλης.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mousiolis.gr τηλ.  6972-378278.
ν

 


Translate this post