Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρώτος τίτλος ATP στη Στοκχόλμη

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο ATP (Association of Tennis Professionals) με νίκη του επί του Γκούλμπις στη Στοκχόλμη.

Πηγή: Twitter

ν

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση ATP πανηγύρισε πριν από λίγη ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 
O διακεκριμένος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Λετονού Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό του τουρνουά ATP 250, που έγινε στην Στοκχόλμη, κερδίζοντας τα σετ με 6-4 και 6-4 φανερά βελτιωμένος.
ν


ν

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτάται ποτέ από Έλληνα τενίστα στην ιστορία της open era! 
Για τον 20χρονο Τσιτσιπά ο σημερινός τελικός ήταν ο τρίτος του φετινός στο ATP tour μετά τη Βαρκελώνη και το Τορόντο και ο πρώτος που δεν είχε αντίπαλο τον Ράφαελ Ναδάλ.
ν


ν

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε φέτος, σε ηλικία μόλις 19 ετών, μέσα στους 100 πρώτους τενίστες του κόσμου, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες σε επίπεδο Tour, αλλά σύντομα έδειξε ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους νεοεισερχομένους αθλητές στην αντισφαίριση.
Τον Αύγουστο στο Κύπελλο Rogers στο Τορόντο, έγινε ο νεώτερος παίκτης που κέρδισε τέσσερις κορυφαίους αντιπάλους σε μια και μόνο εκδήλωση από τότε που ξεκίνησε το ATP World Tour το 1990, χάνοντας μόνο από τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό.
Λίγους μήνες νωρίτερα στη Βαρκελώνη, έγινε ο πρώτος Έλληνας που έφτασε σε έναν τελικό ATP από το 1973. Μετά τη σημερινή νίκη του έχει ήδη προταθεί να συμμετάσχει στον τελικό του ATP Next Gen Finals στο Μιλάνο τον επόμενο μήνα.
ν

 


Translate this post