«Βρέθηκε» ένας ακόμη χρονοταξιδιώτης στη Γη; (vid)

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

TIME TRAVEL

Posted by Youmagazine Staff

 

Είναι εφικτά τα ταξίδια στο χρόνο; Μπορεί να επισκεφτεί το δικό μας παρόν ή το παρελθόν ένας ταξιδιώτης από το μέλλον;

Αποδεικνύει αυτή η φωτογραφία της δεκαετίας του 1940 ότι γίνονται ταξίδια στο χρόνο; Πηγή: Twitter

ν

ΤΑΞΙΔΙΑ στο χρόνο μπορεί κάποιος να κάνει με όχημα τη φαντασία του, ένα όνειρο ή το αστρικό του σώμα. Εννοούμε ταξίδια στο παρελθόν. Ο χρόνος δεν είναι τόπος διακοπών για να προγραμματίσεις ένα ταξίδι στο τώρα ή στο μέλλον.
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να μετακινηθεί κάποιος με το φυσικό του σώμα μέσα στο χρόνο. Αν αυτό ήταν εφικτό, ο άνθρωπος θα αποκτούσε μια αίσθηση αιωνιότητας, καθώς το να ζεις σημαίνει να χάνεις χρόνο.
Ορισμένοι χρήστες του Twitter ισχυρίζονται ότι εντόπισαν έναν τέτοιον «ταξιδιώτη του χρόνου» σε φωτογραφία λουομένων της δεκαετίας του 1940, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί… ένα κινητό τηλέφωνο!
Η αλήθεια είναι ότι ο άνδρας με το καστανόχρωμο κοστούμι που στέκεται όρθιος στη μέση της φωτογραφίας, η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κοιτάζει κάτι που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο.
Κάλλιστα, όμως, θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι της εποχής, με τη διαφορά ότι το σκληρό πλαστικό εφευρέθηκε δέκα χρόνια αργότερα, στη δεκαετία του 1950.
Η συγκεκριμένη εικόνα ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 1943, δηλαδή τριάντα και πλέον χρόνια πριν εφευρεθούν τα κινητά τηλέφωνα.
Η φωτογραφία δείχνει την παραλία Towan στην Κορνουάλλη και αναρτήθηκε στα social media από τον Stuart Humphryes, ο οποίος δεν είχε προσέξει τον όρθιο άνδρα στο κέντρο της φωτογραφίας.
ν


ν

Στο tweet του έγραψε: «Βρετανοί εργάτες του πολέμου έχουν αποδράσει στη θάλασσα – αυτή η παραλία της Κορνουάλλης φωτογραφήθηκε το Σεπτέμβριο του 1943».
Μόλις όμως αναρτήθηκε, οι χρήστες του Twitter επεσήμαναν τον ταξιδιώτη του χρόνου στο κέντρο της φωτογραφίας.
ν

Ολόκληρη η φωτογραφία. Πηγή: Twitter
ν

Ο «ταξιδιώτης του χρόνου». Πηγή: Twitter
ν

Ο άνδρας με το… iPhone σε περαιτέρω μεγέθυνση. Πηγή: Twitter
ν

Ορισμένοι, όπως ο δρ Κέβιν Παρσέλ (Dr Kevin Purcell), πιστεύουν ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος στη φωτογραφία είναι ένας ταξιδιώτης που ταξιδεύει στο χρόνο, που ελέγχει την κινητή συσκευή του.
«Επιτέλους, τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για το ταξίδι στο χρόνο είναι εδώ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο άνδρας με το κοστούμι στρίβει ένα τσιγάρο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυνηγοί του αγνώστου ανακαλύπτουν χρονοταξιδιώτες σε παλιές φωτογραφίες.
Το 2010 ένας κυνηγός εντόπισε μια γυναίκα που μιλούσε σε κινητό τηλέφωνο σε μια ταινία του 1928 του Τσάρλι Τσάπλιν.
ν

Σκηνή από την ταινία “Το τσίρκο” του Τσάρλι Τσάπλιν (1928). Η γυναίκα με το κινητό μπαίνει στη σκηνή από τα δεξιά. Image: Supplied
ν

Η γυναίκα προχωρεί προς τα αριστερά, εξακολουθώντας να μιλάει στο κινητό. Image: Supplied
ν

Στην αρχή του έτους, ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι ήρθε από το έτος 6491 (!) δέχτηκε να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους, αφού προειδοποίησε την ανθρωπότητα για το υπερ-ηφαίστειο που υπάρχει στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπάρχουν και άλλοι «χρονοταξιδιώτες», όπως ο Αλεξάντερ Σμιθ, που δεν προσκομίζουν κάτι καινούριο. Ισχυρίζεται ότι ήρθε από το 2118, αλλά μιλά για ιπτάμενα αυτοκίνητα και για σχέσεις ανθρώπων με ρομπότ.
Ο άνθρωπος είναι από φύση του ένα βιολογικό ρομπότ. Το να φτάσει να συνάπτει σχέσεις στο μέλλον με μεταλλικά ρομπότ είναι, όπως και να το κάνουμε, υποβιβασμός.

ν

 


Translate this post