Μυστηριώδης πυραμίδα στην Ανταρκτική (βίντεο)

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια μισοθαμμένη στο χιόνι πυραμίδα αποκάλυψαν οι φωτογραφίες του Google Earth στην Ανταρκτική. Έργο ανθρώπινο ή φυσικός σχηματισμός;

2242315h1516l167617

Η πυραμίδα της Ανταρκτικής είναι ακριβώς τετράπλευρη όπως οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Photo: Google Earth. Πηγή: Supplied
v

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ εντοπίστηκε από έναν ερευνητή, που αξιολογούσε ομάδα φωτογραφιών από την υπηρεσία δορυφορικής χαρτογράφησης του Google Earth στην Ανταρκτική.
Η μισοθαμμένη στο χιόνι πυραμίδα είναι ακριβώς τετράπλευρη, όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου, πράγμα που καθιστά ακόμη πιο απίθανο να τη σμίλεψε η φύση.
Υπάρχουν πάντως αρκετές πυραμιδωτές κορυφές βράχων, γνωστές ως nunataks, που είναι ουσιαστικά οι κορυφές των βουνών που προεξέχουν μέσα από τον πάγο.
Όσο για τις χαρακτηριστικές ευθείες άκρες και τις επίπεδες πλευρές, αυτές είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών.
Θα μπορούσε, παρ’ όλα αυτά, να είναι ανθρώπινο έργο;
Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι άνθρωποι έζησαν κάποτε σε αυτή την εξαιρετικά παγωμένη περιοχή, σε μια μακρινή εποχή κατά την οποία ήταν πολύ πιο ζεστή, με θερμοκρασίες που έφταναν ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Για παράδειγμα, η δρ. Βανέσα Μπόουμαν (Vanessa Bowman) της British Antarctic Survey, έχει πει πως πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια η Ανταρκτική καλυπτόταν από πλούσια δάση παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στη Νέα Ζηλανδία σήμερα.
v

4342315h1516l167617Στον περίφημο χάρτη του Πίρι Ρέις (1500), που προέρχεται από παλαιότερους χάρτες, εμφανίζεται το ακριβές περίγραμμα των ακτών της Ανταρκτικής ως να μην ήταν καλυμμένες από πάγους. Image: Supplied
v

Άλλες εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ότι αποτελεί απομεινάρι του χαμένου πολιτισμού της Ατλαντίδας, όπου οι πυραμιδικές κατασκευές αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν, ή ότι χτίστηκε με τη βοήθεια εξωγήινων.
Αν πάντως ο συγκεκριμένος σχηματισμός αποδειχθεί ότι είναι τεχνητός, θα μπορούσε να αλλάξει την προσέγγισή μας στην ανθρώπινη ιστορία.
Όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψαν και τα διάφορα σενάρια συνομωσιολογίας, ένα από τα οποία αφορά ένα ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Ανταρκτική, για να επισκεφθεί την πυραμίδα.
v

Secretary Of State John Kerry Visits Alien UFO
BASE Antarctic Pyramid!? Secret Agenda!
v

 


Translate this post