Το 72% των Ελλήνων λέει όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, το 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ν

ΤΟ 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το 68% θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα επί του ζητήματος, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων για λογαριασμό του καναλιού Βεργίνα TV.
Στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο – γύρω στα 80% με 85%. Η παρούσα δημοσκόπηση είναι πολύ συγκρατημένη. Ακόμη και οι διεθνιστές Αριστεροί, που για κάποιον λόγο ανεξήγητο μισούν τον ελληνισμό και την αρχαία Ελλάδα, δεν θα ήθελαν να εμφανιστούν ανιστόρητοι δεχόμενοι να ονομαστούν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων το μωσαϊκό των λαών που συνιστούν το κρατίδιο των Σκοπίων – Αλβανοί, Τούρκοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι και Βλάχοι.
Θυμίζουμε ότι οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια τον 6ο και τον 7ο αιώνα μ.Χ. δηλαδή 1.000 και πλέον χρόνια μετά τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο.
ν


ν

Η δημοσκόπηση έγινε από την 1η έως την 2α Οκτωβρίου, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του βορειοελλαδίτικου τηλεοπτικού καναλιού Βεργίνα. Σε αυτήν φαίνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό (68%) θα ήθελε να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι κύρωσή της από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία.
ν


ν

Όσον αφορά τις εκλογικές προβλέψεις, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκεται στο 9,6% και στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν μόνο 5 κόμματα (εκτός των δύο μεγάλων, η Χρυσή Αυγή,  το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ), ενώ είναι πολύ κοντά στην Ένωση Κέντρου του Λεβέντη το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου  Βελόπουλου με τις τηλεπαρουσιάσεις του.
ΝΔ: 30,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,3%.
Χρυσή Αυγή: 7,2%
ΚΚΕ: 6,6%
ΚΙΝΑΛ: 6,4%
Ένωση Κεντρώων: 2,9%
Ελληνική Λύση: 2,6%
ΛΑΕ: 2,1%
Ποτάμι: 1,8%
ΑΝΕΛ: 1,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 1%


ν

 


Translate this post