Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος, στη Σκόπελο.

ν

ΜΕΓΑΛΗ πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στον Αγνώντα η οποία κατακαίει πεύκα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης κλήθηκαν να συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ το απόγευμα μετέβησαν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου, κ. Πόζογλου για να θα ενισχύσουν τις δυνάμεις που υπάρχουν ήδη στο νησί.
Έχει ήδη ενημερωθεί ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκης, το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο εθνικής Άμυνας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πόζογλου ανέφερε πως οι ρίψεις νερού έχουν σταματήσει λόγω της νύχτας και το έργο των πυροσβεστών θα ενισχύσουν τη νύχτα οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 18 άνδρες, 12 πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις αξιωματικοί. Η φωτιά, όπως είπε, καίει πευκοβελόνα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Ήδη από τον Βόλο έχουν αναχωρήσει τέσσερα οχήματα και δέκα άνδρες καθώς και πεζοπόρο τμήμα.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Αμάραντο, στην περιοχή «Τρία Πευκάκια» λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα με κατεύθυνση τον Αγνώντα. Λόγω των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα.

ν

ν

Πηγή: e-thessalia.gr

 


Translate this post