Διαδηλώσεις παντού για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στηρίζει τις διαδηλώσεις της 6ης Ιουνίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ν

ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας, στις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις σε ΛάρισαΠέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι η Ένωση στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, τονίζοντας «την αποφασιστικότητα της ελληνικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα».
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε ο κ. Πατούλης, δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα. Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας. Αυτό που έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά μας κι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
Με αφορμή τη διοργάνωση των νέων συλλαλητηρίων ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας να προχωρήσουν, εκείνη την ημέρα, στην έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης στην εθνική προσπάθεια και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης.
Παράλληλα, τόνισε πως η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Η εθνική θέση είναι πάγια και δεν έχει αλλάξει. Για μας δεν υπάρχει ούτε Άνω, ούτε Κάτω Μακεδονία. Ούτε Νότια, ούτε Βόρεια. Η Μακεδονία δεν είναι Κορέα. Είναι μία και είναι ελληνική».
ν

ν

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις διαδηλώσεις της 6ης Ιουνίου
για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 9/1/2018, δημοσιοποίησε τη θέση της για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM.
Με βάση τη θέση αυτή, υπογραμμίσαμε την ανάγκη η διαχείριση αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος να γίνει με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί, την έχει η Ελληνική Βουλή.
Σε αυτή την απόφαση δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλεία, αλλά ούτε και ο εφησυχασμός απέναντι στον αλυτρωτισμό που εκφράζουν οι γείτονές μας.
Με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρούμε την απόφαση αυτή επίκαιρη κι επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την επίσημη τη θέση μας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το γειτονικό κράτος.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης:
Α) Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Μακεδονικό Ζήτημα σε Δήμους της χώρας, για τις 6 Ιουνίου.
Β) Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάσουν την ίδια μέρα και να εκδώσουν ψήφισμα για το ίδιο ζήτημα, στη βάση της απόφασης της Κ.Ε.Δ.Ε.
Γ) Προτρέπουμε κι άλλους Δήμους να προγραμματίσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για την 6η Ιουνίου.

Translate this post