Σκηνές απίστευτης φρίκης από τις αμμοθύελλες στην Ινδία (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Τουλάχιστον 100 νεκροί και 140 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις ισχυρές θύελλες σκόνης και άμμου που πλήττουν τη βόρεια Ινδία.

Ένα παχύ στρώμα καπνού και σκόνης έχει καλύψει τα πάντα στη βόρεια Ινδία, κάνοντας τη μέρα νύχτα. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ν

ΣΚΗΝΕΣ απίστευτης φρίκης καταφθάνουν από την Ινδία, όπου οι τρομακτικές καταιγίδες έχουν διαλύσει σπίτια και έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους.
Οι θύελλες έχουν χτυπήσει τις βόρειες επαρχίες του Παντζάμπ, του Ρατζαστάν και της Ούταρ Πραντές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν έως τις 5 Μαΐου.
Μέσα σε μια νύχτα σκοτώθηκαν 100 άτομα και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία τραυματισμένα άλλα 140, ανέφεραν αξιωματούχοι των τοπικών αρχών.
Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα προκάλεσαν τον θάνατο 65 ανθρώπων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και 33 στο γειτονικό του Ρατζαστάν, ανέφεραν στο AFP οι αρχές διαχείρισης καταστροφών των δύο αυτών περιοχών.
Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 77 νεκρούς.
Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς αποδίδονται στην πτώση δέντρων, στύλων ηλεκτροδότησης και τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων.
Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία. Ωστόσο, η τωρινή είναι από τις πιο φονικές που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

ν

ν

 


Translate this post